Η Scarlett Johansson είναι το πρόσωπο της καμπάνιας για την εμβληματική τσάντα Prada Galleria

Η τσάντα Prada Galleria, ένα διαχρονικό έμβλημα της Prada, γιορτάζεται πλάι σε ένα είδωλο της pop κουλτούρας, τη διεθνώς αναγνωρισμένη ηθοποιό Scarlett Johansson, που λούζεται με ζωηρά, εκφραστικά χρώματα από τον καλλιτέχνη Alex Da Corte.

Elle 22 Μαΐ. 23
Η Scarlett Johansson είναι το πρόσωπο της καμπάνιας για την εμβληματική τσάντα Prada Galleria

H Scarlett Johansson, λουσμένη με ζωηρά, εκφραστικά χρώματα από τον Αμερικανοβενεζουλεάνο καλλιτέχνη Alex Da Corte γίνεται το πρόσωπο της καμπάνιας για την τσάντα Galleria, η οποία σχεδιάστηκε το 2007 και από τότε επαναπροσδιορίζεται συνεχώς, αποτελώντας ένα αρχέτυπο της Prada.

Scarlett Johansson

Κομψή αλλά ταυτόχρονα εγγενώς ρεαλιστική, ο σχεδιασμός της Galleria μετατοπίζεται μεταξύ φόρμας και λειτουργίας. Παραπέμπει στην κληρονομιά της χειροτεχνίας της Prada, αλλά αντανακλά ταυτόχρονα ένα σύγχρονο σχεδιαστικό ήθος. Αυτός ο συνδυασμός της ιστορίας και του σύγχρονου εφευρίσκει το διαχρονικό: η τσάντα Galleria έχει γίνει σήμα κατατεθέν της ταυτότητας της Prada τον 21ο αιώνα.

H τσάντα φέρει τον τίτλο του «σπιτιού» της Prada. του ιστορικού flagship store στο Μιλάνο – τη θρυλική Galleria Vittorio Emanuele II, που στεγάζεται η μπουτίκ όπου η Prada ιδρύθηκε από τον Mario Prada, τον πατέρα της Miuccia Prada, το 1913. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά σε δέρμα Saffiano, ένα υλικό που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Mario Prada και εξακολουθεί να αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της Prada σήμερα.

Scarlett Johansson

Οι γραμμές της είναι απλές, καθαρές, διαχρονικές. Η τσάντα Galleria παραπέμπει συνειδητά σε κλασικά στυλ του παρελθόντος: θυμίζει τις τσάντες σε σχήμα πλαισίου της δεκαετίας του 1940, με το ευθύγραμμο σχήμα και το καμπυλωτό πάνω χερούλι, ενώ το εσωτερικό της κρύβει τρεις παράλληλες θήκες: δύο με φερμουάρ και μια άλλη τσέπη κρυμμένη βαθιά μέσα.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

Η τσάντα Galleria αποτελεί παράδειγμα της Prada εδώ και έναν αιώνα στα πολυτελή δερμάτινα είδη. Δημιουργήθηκε από 83 μεμονωμένα κομμάτια, όλα φινιρισμένα στο χέρι. Το χαρακτηριστικό δέρμα Saffiano της τσάντας δημιουργείται μέσω μιας περίπλοκης διαδικασίας θερμής πρέσας – οι ακατέργαστες άκρες λειαίνονται και βάφονται στο χέρι για να ταιριάζουν. Κάθε τσάντα Galleria φέρει ένα τρίγωνο Prada, μια σφραγίδα ποιότητας, ένα μέτρο της τελειότητας.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

 

Ενώ η σιλουέτα παραμένει σταθερή, η επιφάνεια της τσάντας Galleria έχει υποστεί ατελείωτες αλλαγές κυκλοφορώντας σε διάφορες εκδοχές με διαφορετικά χρώματα και δέρματα μερικά από τα οποία είναι  διακοσμημένα και κεντημένα, ενώ άλλα ορίζονται απλά με μια λωρίδα από ραφές, ή λειτουργούν ως καμβάς εξερεύνησης μέσα από γραφικά σχήματα και τολμηρές αντιθέσεις. Ένα σταθερό στοιχείο της Prada που επαναπροσδιορίζεται και αναδημιουργείται σεζόν με τη σεζόν με πυξίδα τη διάθεση της στιγμής και το πνεύμα της εποχής. Η τσάντα Prada Galleria καταφέρνει να παραμένει συνεχώς επίκαιρη, για κάθε νέα γενιά.

Φωτογραφίες: Courtesy of Prada

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT