Η συνήθεια που θα σε βοηθήσει να κάνεις level – up τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Η απλή συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσεις, θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που ντύνεσαι.

Elle 21 Απρ. 24
Η συνήθεια που θα σε βοηθήσει να κάνεις level – up τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Έχεις τη συνήθεια να “ξεφυλλίζεις” τα moodboards με τα outfits που ετοιμάζουμε για σένα καθώς πιστεύεις πως παίρνεις έμπνευση για τις καθημερινές σου εμφανίσεις. Ωστόσο, τη στιγμή που έρχεται η ώρα για να φορέσεις το outfit της ημέρας, συνήθως καταλήγεις μπροστά στη ντουλάπα σου, χάνοντας τουλάχιστον ένα μισάωρο, χωρίς να ξέρεις τελικά τι να φορέσεις. Και έτσι καταλήγεις στο να δοκιμάσεις κάτι που είναι safe, αλλά δεν σου χαρίζει τα fashion points που θα ήθελες να κερδίζει το στιλ σου.

Ποιο είναι το λάθος σου;

Όσο κι αν γνωρίζεις (θυμάσαι) σε γενικές γραμμές τα ρούχα σου, ο χρόνος που δίνεις στον εαυτό σου να αποφασίσει τι θα φορέσει είναι ελάχιστος. Ειδικότερα, αν επιθυμείς να κάνεις styling των items που με χαρά αγοράζεις, το πρωί λίγο πριν τη δουλειά, που αγχώνεσαι να είσαι στην ώρα σου, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρεις αυτές τις μικρές αποφάσεις, που κάνουν ωστόσο τη διαφορά.

Η συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσεις

Επειδή, λοιπόν, ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου για να αποφασίσεις τα looks της ημέρας είναι λιγοστός, αυτό που μπορείς να κάνεις για να δώσεις μία ευκαιρία στη δημιουργικότητά σου να γίνεις η εκδοχή του εαυτού σου που σου αρέσει, έχει να κάνει με την προετοιμασία. Πιο αναλυτικά, μπορείς να υιοθετήσεις τη συνήθεια να σκέφτεσαι τα outfits όλης της εβδομάδας από το ΣΚ, πράγμα που σου δίνει τη δυνατότητα να τα δεις αναλυτικά. Έχεις κάποιο σοβαρό meeting, πρόκειται να βγεις για εξωτερικές δουλειές, έχεις ρεπό; Όποιο κι αν είναι το πρόγραμμά σου, μπορείς να προετοιμάσεις τα looks της εβδομάδας με βάση αυτό, χωρίς πίεση χρόνου και βλέποντας αναλυτικά ποια items είναι διαθέσιμα και πώς μπορείς να τα συνδυάσεις μεταξύ τους. Παράλληλα, σε όλη αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τον καιρό (το αν θα βρέξεις, αν θα έχεις ζέστη) ο οποίος θα επηρεάσει τις επιλογές των outfits σου.

Πλεονεκτήματα προετοιμασίας outfits

1.Με το να έχεις προετοιμάσει τα looks της ημέρας, καταφέρνεις να εξοικονομήσεις περισσότερο χρόνο για να ετοιμαστείς χαλαρά για την υποχρέωσή σου, με αποτέλεσμα να έχεις τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις πράγματα που δεν είχες την ευκαιρία να κάνεις προηγουμένως, όπως για παράδειγμα γυμναστική.

2. Αφού έχεις λύσει το πρόβλημα που μέχρι πρόσφατα σού προκαλούσε άγχος, έχεις τη δυνατότητα να ξεκινήσεις την ημέρα σου πιο άνετα και ούσα σίγουρη για το αποτέλεσμα, αφού είχες κάνει την προετοιμασία με καθαρό μυαλό. Θα δεις πως το καλό ξεκίνημα της ημέρας χωρίς άγχος θα σε βοηθήσει να είσαι πιο αποδοτική σε οτιδήποτε άλλο ακολουθήσει.

3. Έχοντας εξασφαλίσει τον απαιτούμενο χρόνο για την προετοιμασία των outfits, καταφέρνεις να κάνεις πραγματικά styling στον εαυτό σου, αφού εκτός από τα ρούχα που θα επιλέξεις, θα καταφέρεις να δημιουργήσεις έξυπνους συνδυασμούς με κοσμήματα – που λόγω έλλειψης χρόνου συχνά αποφεύγεις- και αξεουσάρ που είχες ξεχάσει πως είχες στη ντουλάπα σου. Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις μία καλή ανανέωση των looks σου, χρησιμοποιώντας όλα τα items, τα οποία “μάζευες” για καιρό.

Κεντρική φωτογραφία: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT