Met Gala 2023: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το fashion event της χρονιάς

Από το θέμα μέχρι την ημερομηνία, ό,τι πρέπει να ξέρεις για το Met Gala 2023.

Elle 19 Ιαν. 23
Met Gala 2023: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το fashion event της χρονιάς

Το Met Gala 2023 είναι προ των πυλών και το φετινό θέμα είναι ένας φόρος τιμής σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία της μόδας, τον αναντικατάστατο Karl Lagerfeld.

Την 1η Μαΐου 2023, δημιουργικοί διευθυντές, μοντέλα, ηθοποιοί, σχεδιαστές και άλλοι θα ανέβουν στα κόκκινα χαλιά του The Metropolitan Museum of Art Costume Institute στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσουν έναν από τους εμβληματικότερους σχεδιαστές της βιομηχανίας. Όπως πάντα, το θέμα της εκδήλωσης δίνει τον τόνο στα ρούχα της βραδιάς.

Ποιοι είναι οι συμπρόεδροι του Met Gala 2023;

Το Ινστιτούτο Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης ανακοίνωσε τους συμπροέδρους του για την ετήσια γιορτή της μόδας. Η Michaela Coel, η Ισπανίδα ηθοποιός Penélope Cruz, ο επαγγελματίας του τένις Roger Federer και η τραγουδήστρια Dua Lipa θα προεδρεύσουν του Met Gala το 2023.

Ποιο είναι το θέμα του Met Gala 2023;

Το Ινστιτούτο Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2022 ότι το “Karl Lagerfeld: Lagerfeld: ‘A Line of Beauty’ θα είναι το θέμα του φετινού Met Gala.

Ο υπεύθυνος επιμελητής του Ινστιτούτου Κοστουμιών, Andrew Bolton, λέει στο ELLE UK για την επιλογή του θέματος: “Ο Karl δεν κουράστηκε ποτέ να μου λέει ότι η μόδα δεν ανήκει σε μουσείο. Όταν δουλέψαμε μαζί στην έκθεση της Chanel, ήταν απίστευτα γενναιόδωρος σε ό,τι δάνειζε, αλλά αδιαφορούσε εντελώς για την ίδια την έκθεση! Έλεγε: “Η μόδα δεν είναι τέχνη – η μόδα ανήκει στο δρόμο, στα σώματα των γυναικών, στα σώματα των ανδρών””.

Μιλώντας για το πώς θα ζωντανέψουν το όραμα του Lagerfeld, ο Bolton λέει: “Λοιπόν, το μόνο πράγμα που ήξερα σίγουρα είναι ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε μια παραδοσιακή αναδρομική έκθεση. Nομίζω ότι ο Karl θα το μισούσε αυτό. Παρόλο που μια από τις πτυχές του ήταν ότι ήταν ιστορικιστής και επανερχόταν σε θέματα της δουλειάς του, πάντα κοιτούσε προς το μέλλον στη δική του δουλειά – μισούσε να κοιτάζει πίσω στο παρελθόν. Ήταν κάτι με το οποίο είχε μια πολύ συγκρουσιακή σχέση”.

Τι θα περιλαμβάνει το Met Gala 2023;

Τα σκίτσα του Lagerfeld θα παίξουν τεράστιο ρόλο στο θέμα, σύμφωνα με τον Bolton. “Στην καρδιά της η έκθεση θα εξετάσει την εξέλιξη των δισδιάστατων σχεδίων του Karl σε τρισδιάστατα ρούχα”, δήλωσε πρόσφατα. “Πάντα πίστευα ότι τα σχέδιά του ήταν πολύ αυθόρμητα και σχεδόν ιμπρεσιονιστικά. Αλλά στην πραγματικότητα ήταν εξαιρετικά ακριβή, σχεδόν μαθηματικά. Εμείς δεν μπορούσαμε να το δούμε γιατί δεν είμαστε εκπαιδευμένοι, αλλά οι συνεργάτες του ήξεραν μέχρι το χιλιοστό τι σημαίνει κάθε γραμμή. Ήταν σχεδόν ένας μυστικός κώδικας, μια γλώσσα που μοιράζονταν μεταξύ τους, την οποία μόνο εκείνοι μπορούσαν να αποκρυπτογραφήσουν πλήρως”.

Περίπου 150 από τα σχέδια του Lagerfeld, συμπεριλαμβανομένων των δικών του και των οίκων των οποίων ηγούταν ανά τα χρόνια, θα παρουσιαστούν στο Met, μαζί με τα πρωτότυπα σχέδια του σχεδιαστή.

Ο αρχιτέκτονας Tadao Ando θα είναι ο οραματιστής πίσω από το εσωτερικό της έκθεσης, ενώ οι συνεντεύξεις που μαγνητοσκοπήθηκαν από τον Loïc Prigent θα αποτελέσουν μέρος της έκθεσης.

Πότε θα πραγματοποιηθεί το Met Gala 2023;

Όπως πάντα, το Met Gala πέφτει την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, η οποία φέτος θα είναι η 1η Μαΐου.

Κεντρική Φωτογραφία: MassaiWarrior / SplashNews.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: