Πώς να βγάλεις τις «κιτρινίλες» από τα λευκά sneakers σου

Με αυτό το έξυπνο tip τα λευκά sneakers σου θα ανακτήσουν τη χαμένη τους αίγλη. Plus: Η απάντηση για το αν μπορείς να τα πλύνεις στο πλυντήριο!

Elle 03 Μαΐ. 24
Πώς να βγάλεις τις «κιτρινίλες» από τα λευκά sneakers σου

Ποιος δεν εκτιμά ένα καλό life hack; Λοιπόν, σήμερα θα μάθουμε πώς θα αφαιρέσουμε τις ενοχλητικές «κιτρινίλες» από τα λευκά sneakers μας, ένα από τα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας. Το να έχεις στην κατοχή σου ένα ζευγάρι λευκά sneakers δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όσο και να τα προσέχεις, με ό,τι προϊόντα και αν τα προστατεύεις είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα μπορέσεις να ξεφύγεις από τις κιτρινίλες, τον εφιάλτη κάθε fashionista που λατρεύει να διατηρεί τα items του σαν καινούργια. Βρήκαμε λοιπόν το κατάλληλο life hack για να απαλλαγούμε από τις ενοχλητικές κιτρινίλες χρειάζεται όμως προσοχή!

Πώς να βγάλεις την κιτρινίλα από τα λευκά sneakers σου;

Ναι, μπορείς να βγάλεις τις κιτρινίλες από τα λευκά sneakers σου, και μάλιστα με ένα προϊόν που οι περισσότερες από εμάς έχουμε στο φαρμακείο του σπιτιού μας – με οξυζενέ. Φυσικά, πρέπει να είστε προσεκτικές και θα χρειαστείτε καλά γάντια και πρόσβαση σε αεριζόμενο χώρο. Έπειτα θα χρειαστείτε είτε μια τεράστια λάμπα είτε πρόσβαση σε πολύ φυσικό φως, για να ενεργοποιήσετε τις λευκαντικές ιδιότητες του υπεροξειδίου. Θα χρειαστεί επίσης να τυλίξετε το παπούτσι σε ένα διαφανές πλαστικό.

Μπορώ να βάλω τα λευκά sneakers μου στο πληντύριο; 

Ναι, τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα παπούτσια μπορούν να καθαριστούν στο πλυντήριο. Τα κακά νέα; Αν δεν είστε προσεκτικές, μπορεί να προκαλέσετε μόνιμη βλάβη στα παπούτσια σας, συνεπώς, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα πιστά.

Παπούτσια που είναι φιλικά προς το πλυντήριο: καμβάς, ψεύτικο δέρμα, καουτσούκ, πλαστικό, πλεκτό. ΔΕΝ είναι φιλικά προς το πλυντήριο παπούτσια: σουέτ, πραγματικό δέρμα.

Βήμα 1

Αφαιρέστε τα κορδόνια, τοποθετήστε τα σε μια μαξιλαροθήκη ή μια διχτυωτή σακούλα πλύσης. Αυτό εξασφαλίζει ότι η βρωμιά δεν θα περάσει στα κορδόνια και ότι δεν θα μπερδευτούν.

Βήμα 2

Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη υπερβολική βρωμιά και γδαρσίματα προτού τα βάλετε στο πληντύριο.

Βήμα 3

Βάλτε τα παπούτσια, τη σακούλα με τα κορδόνια/τους πάτους και μερικές παλιές πετσέτες στο πλυντήριο. Οι πετσέτες θα εξισορροπήσουν το φορτίο και θα προστατεύσουν τα παπούτσια από το χτύπημα μέσα στο πλυντήριο.

Βήμα 4

Προσθέστε μια μικρή έως μεσαία δόση υγρού απορρυπαντικού (η σκόνη μπορεί να κολλήσει στα παπούτσια). Βάλτε το πλυντήριο στους 30οC σε χαμηλές στροφές με επιπλέον ξέβγαλμα για να απομακρύνετε τα υπολείμματα σαπουνιού που παραμένουν.

Βήμα 5

Στεγνώστε ΠΑΝΤΑ σε σκιερό εξωτερικό χώρο, καθώς το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να αλλάξει το χρώμα σε ορισμένα παπούτσια ή να τα συρρικνώσει. Η τοποθέτηση μιας στεγνής βαμβακερής πετσέτας μέσα σε κάθε παπούτσι θα τα βοηθήσει επίσης να διατηρήσουν το σχήμα τους καθώς στεγνώνουν. Ποτέ μην τα βάζετε στο στεγνωτήριο ή μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι μαλλιών γιατί η υψηλή θερμότητα μπορεί να παραμορφώσει τις σόλες.

Κεντρική φωτογραφία: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT