Πώς οι Γαλλίδες είναι πάντα chic ό,τι κι αν φορέσουν;

Ποιο είναι το "μυστικό" που κρατάνε οι Γαλλίδες σε ό,τι αφορά το στιλ τους.

Ιφιγένεια Ηλιάδη 20 Φεβ. 24
Πώς οι Γαλλίδες είναι πάντα chic ό,τι κι αν φορέσουν;

Όσες συμβουλές κι αν διαβάσουμε, όσα moodboard κι αν φτιάξουμε, νιώθουμε πως ποτέ δεν θα φτάσουμε το επίπεδο κομψότητας που έχουν οι Γαλλίδες. Μοιάζει λες και από την αρχή του κόσμου, οι Γαλλίδες γνώριζαν πάντα πώς να βρίσκονται μπροστά σε θέματα μόδας, κάτι που γίνεται κατανοητό από το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι και παλαιότεροι οίκοι έχουν καταγωγή από την Πόλη του Φωτός. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι όλοι συμφωνούμε πως οι Γαλλίδες έχουν αυτό απροσδιόριστο “je ne sais quoi” που τις κάνει να είναι πάντα κομψές και chic.

Μήπως, λοιπόν, αντί να προσπαθούμε να μιμηθούμε το στιλιστικό αποτέλεσμα που βλέπουμε, να προτιμήσουμε να ακολουθήσουμε τα βήματά τους για να φτάσουμε σε αυτό;

Γιατί οι Γαλλίδες παραμένουν πάντα chic;

Όσο κι αν θα θέλαμε να έχουμε βρει εκείνο το στοιχείο που μπορείς εύκολα να ενσωματώσεις στο στιλ σου για να λάβεις λίγη από την κομψότητα των Γαλλίδων, η αλήθεια είναι πως η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή. Ο λόγος που οι Γαλλίδες έχουν πάντα αυτό το κάτι είτε φοράνε ένα επίσημο ένδυμα ή casual outfit για να πάνε στην αγορά, είναι ότι στην ουσία δεν ακολουθούν κάποιο συγκεκριμένο κανόνα. Δεν υπάρχει κάτι που απαγορεύεται να κάνουν ή που κάνουν όλες, καθώς έχει να κάνει με το προσωπικό τους στιλ. Η κάθεμία έχει βρει αυτό που την εκφράζει και της πηγαίνει, με αποτέλεσμα να μοιάζει πάντα stylish, ακόμα κι αν αυτό που φοράει είναι ένα t-shirt και ένα τζιν. Συνεπώς, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να βρεις το δικό σου στιλ, αυτό που σου ταιριάζει και σε αντιπροσωπεύει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πειραματιστείς για να καταλήξεις στο στιλ, μέσα στο οποίο νιώθεις άνετα. Πέρα όμως από αυτή την πολύπλοκη διαδικασία, αν θα μπορούσαμε να βρούμε κάποια κοινά στοιχεία που εμφανίζουν οι Γαλλίδες, τα οποία θα μπορούσες να εντάξεις στα looks σου, θα λέγαμε πως είναι τα εξής.

1.Μινιμαλισμός: Οι Γαλλίδες λατρεύουν τα μίνιμαλ looks και εκείνα που δεν “φωνάζουν”, με αποτέλεσμα οι εμφανίσεις τους να είναι ο ορισμός του “less is more”.

2. Ποιοτικά items: Είναι γνωστό πως οι Γαλλίδες επενδύουν σε κομμάτια που είναι ποιοτικά, με αποτέλεσμα να δίνουν περισσότερα χρήματα για ένα item που θα κρατήσουν για καιρό στη γκαρνταρόμπα τους.

3. Διαχρονικά κομμάτια: Πέρα όμως από τα ποιοτικά προϊόντα, λατρεύουν να φορούν διαχρονικά κομμάτια που έχουν για χρόνια στη ντουλάπα τους, τα οποία συνδυάζουν με basic items.

4. Statement items: Και παρά το γεγονός πως οι Γαλλίδες λατρεύουν τον μινιμαλισμό, αυτό δεν σημαίνει πως δεν διστάζουν να κρατήσουν ή να φορέσουν ένα statement κομμάτι.

5. Neutral παλέτα: Και ενώ το χρώμα πρέπει να βρίσκεται στη γκαρνταρόμπα σου, μπορείς να πειραματιστείς με τα neutral κομμάτια, δεδομένου ότι οι Γαλλίδες πάντα δημιουργούν εντυπωσιακές εμφανίσεις σε αυτές τις αποχρώσεις.

Κεντρική φωτογραφία: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT