Πώς θα αγοράσεις με ασφάλεια designer items από second hand καταστήματα

Σημαντικές συμβουλές για να μην ξοδέψεις άσκοπα τα χρήματά σου.

Elle 18 Μαρ. 24
Πώς θα αγοράσεις με ασφάλεια designer items από second hand καταστήματα

Η βιωσιμότητα της μόδας αποτελεί ένα φλέγον ζήτημα που συνέχεια επιστρέφει στην επικαιρότητα και αυτό συμβαίνει εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης. Όπως είναι γνωστό η βιομηχανία της μόδας είναι υπεύθυνη για ένα μεγάλο μέρος απορριμάτων, κάτι που με τις σωστές αλλαγές στον τρόπο που κινείται όσο και με τις ανάλογες δράσεις που συντελούνται, φαίνεται να υπάρχει μία ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μία από τις λύσεις που μοιάζει να ευνοεί την κατάσταση του waste είναι τα second hand καταστήματα, που δίνουν μία δεύτερη ζωή σε παλαιότερα items, τα οποία σώζονται από το να καταλήξουν στη χωματερή. Ωστόσο, πόσο ασφαλείς είμαστε όταν αγοράζουμε από second-hand καταστήματα και τι πρέπει να προσέχουμε κατά τη διάρκεια της αναζήτησης designer items;

1.Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι το Α και το Ω. Είτε έχεις βλέψεις να ψωνίσεις από ένα online ή από φυσικό κατάστημα με second hand, πρέπει να έχεις επιβεβαιώσει ότι το εν λόγω brand διατηρεί πιστοποίηση και δεν κινδυνεύεις να αγοράσεις κάποια απομίμηση του προϊόντος που ψάχνεις.

2. Έρευνα

Δεδομένου ότι πρόκειται για items από παλαιότερες σειρές, ακόμα και vintage κομμάτια σημαίνει ότι μπορείς να ψάξεις σε διάφορα online καταστήματα για να κάνεις συγκρίσεις στις τιμές, να σιγουρευτείς πως έχει βρει το σωστό προϊόν και ότι πράγματι ψάχνεις σε πιστοποιημένα καταστήματα.

3. Υπομονή

Αν έχεις βάλει στην προσωπική σου wishlist ένα συγκεκριμένο item, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως ενδέχεται να μην υπάρχει τη στιγμή που το ψάχνεις, αφού μην ξεχνάς πως ανήκει σε παλαιότερες συλλογές οίκων. Πρέπει να οπλιστείς με υπομονή και να το αναζητήσεις για καιρό, αν πραγματικά αξίζει την προσοχή σου. Μην απογοητευτείς, καθώς έχοντας τις κεραίες σου ανοιχτές, θα έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις το item του πόθου σου.

4. Φυσικό κατάστημα 

Αν έχεις τη δυνατότητα και δεν πρόκειται για online second hand κατάστημα, προτίμησε να εξετάσεις το προϊόν σου από κοντά, ώστε να δεις τις εν λόγω φθορές που μπορεί να υπάρχουν. Εναλλακτικά, αν το αντικείμενο που θέλεις να αγοράσεις, βρίσκεται σε κάποιο online κατάστημα, ζήτησε περισσότερες κοντινές φωτογραφίες του για να επιβεβαιώσεις πως αξίζει να επενδύσεις σε αυτό.

Κεντρική φωτογραφία: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT