Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα πουλόβερ σου σύμφωνα με τους ειδικούς;

Και πώς θα είσαι σίγουρη ότι θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση παρά τα πλυσίματα; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις.

Elle 30 Ιαν. 22
Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα πουλόβερ σου σύμφωνα με τους ειδικούς;

Οι περισσότεροι από εμάς θα συμφωνούσαν ότι δεν είναι απαραίτητο να πλένεις ένα πουλόβερ κάθε φορά που το φοράς. Αλλά πόσες φορές είναι πάρα πολλές; Και πώς μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι τα πουλόβερ μας θα διατηρήσουν το σχήμα τους όλο τον χειμώνα, αλλά και περισσότερο; Για να το μάθουμε, ακούσαμε τι είχε να πει μια ειδικός.

Λοιπόν, πόσο συχνά χρειάζεται να πλένονται τα πουλόβερ;

Σύμφωνα με την ειδικό περιβαλλοντικών τοξινών και ιδρύτρια του «Slightly Greener», Tonya Harris, το να φορέσουμε το πουλόβερ μας δύο έως πέντε φορές πριν από το πλύσιμο είναι ένας μέσος χρόνος, «αλλά εξαρτάται επίσης από παράγοντες όπως το πώς φοριέται το πουλόβερ και από τι υλικό είναι κατασκευασμένο», συμπληρώνει.

Αν φοράς κάτι κάτω από το πουλόβερ σου, για παράδειγμα, θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του μειώνοντας τον αριθμό των φορών που χρειάζεται να πλυθεί. Από πλευράς υλικών, πράγματα όπως το βαμβάκι, το κασμίρι και το μετάξι θα πρέπει να πλένονται μετά από δύο έως τρεις φορές χρήσεις, ενώ πιο ανθεκτικά υλικά όπως το μαλλί ή τα συνθετικά μείγματα μπορούν να φορεθούν έως και πέντε φορές.

πουλόβερ

Εν ολίγοις, σίγουρα δεν χρειάζεται να πλένεις τα πουλόβερ σου κάθε φορά που τα φοράς και αν θέλεις να αυξήσεις το χρόνο μεταξύ των πλυσιμάτων, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φορέσεις κάποιο μπλουζάκι ή κορμάκι από κάτω.

Πώς να διατηρήσεις τη διάρκεια ζωής των πουλόβερ σου σε κάθε πλύσιμο.

Μαζί με το να πλένεις τα πουλόβερ σου αρκετά (αλλά όχι πολύ), υπάρχουν μερικές άλλες χρήσιμες συμβουλές που συνιστά η Harris για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής των αγαπημένων σου πουλόβερ:

1. Πρώτον, έλεγχε πάντα τις οδηγίες φροντίδας στην ετικέτα, ανεξάρτητα από το υλικό. «Εάν πλένονται στο πλυντήριο, φρόντισε να τα πλένεις μόνο στη ρύθμιση γαι ευαίσθητα ή σε αυτή για πλύσιμο στο χέρι με κρύο νερό», εξηγεί, προσθέτοντας ότι η θερμότητα μπορεί εύκολα να συρρικνώσει γρηγορότερα τα πουλόβερ.

2. Αν θέλεις να πας ένα βήμα παρακάτω, μπορείς να επιλέξεις να πλένεις τα πουλόβερ σου στο χέρι σε μια μπανιέρα ή νεροχύτη με ένα απαλό απορρυπαντικό, σημειώνει η Harris. «Μετά το πλύσιμο, στέγνωσε το πουλόβερ σου  – μην το στύψεις», προσθέτει.

πουλόβερ

3. Όμως είτε πλένεις στο χέρι είτε χρησιμοποιείς πλυντήριο, άσε τα πουλόβερ σου να στεγνώσουν με τον αέρα αντί να τα βάζεις σε στεγνωτήριο.

4. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, «φρόντισε να πλένεις τα πουλόβερ πριν τα αποθηκεύσεις για τους θερμότερους μήνες για να διασφαλίσεις ότι δεν θα ποτίσουν τυχόν μυρωδιές ή λεκέδες», λέει η Harris.

Ένα καλό πουλόβερ μπορεί να διαρκέσει για χρόνια και χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα. Περιορίζοντας τις πλύσεις, θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται καθάρισμα τακτικά. Ακολούθησε τις οδηγίες στην ετικέτα , απόφυγε τη ζέστη όσο το δυνατόν περισσότερο και τα πουλόβερ σου θα αντέξουν για πολλούς χειμώνες ακόμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: