Τι να φορέσω στο χριστουγεννιάτικο πάρτι του γραφείου; Σημαντικά tips που πρέπει να λάβεις υπόψη σου

Τι να τολμήσεις και τι να αποφύγεις στο χριστουγεννιάτικο πάρτι της δουλειάς σου.

Elle 13 Δεκ. 23
Τι να φορέσω στο χριστουγεννιάτικο πάρτι του γραφείου; Σημαντικά tips που πρέπει να λάβεις υπόψη σου

Πέρα από τα εορταστικά πάρτι φίλων στα οποία είσαι καλεσμένη και είσαι ενθουσιασμένη να παραστείς, ενδέχεται να πρέπει να παρευρεθείς στο χριστουγεννιάτικο πάρτι του γραφείου σου. Και ενώ είναι ένα πάρτι σαν όλα τα άλλα, με χορό και ποτό, με τις εταιρείες να δίνουν την ευκαιρία στους εργαζομένους τους να ξεσκάσουν, υπάρχουν ορισμένα όρια τα οποία δεν πρέπει να ξεπεράσεις. Κανείς δεν θέλει να υπάρχει υλικό στα κινητά των συναδέλφων του με ντροπιαστικό περιεχόμενο, που θα συζητιέται για χρόνια και θα είναι μία ιστορία που θα αναπαράγεται ξανά και ξανά. Το ίδιο ισχύει και για τις επιλογές που θα κάνεις σε ό,τι αφορά το outfit που θα φορέσεις, το οποίο πρέπει να είναι κατάλληλο για την περίσταση. Αναμφίβολα, τα tips που ακολουθούν θα σου δώσουν μία ιδέα για το τι να φορέσεις.

Υπάρχει dresscode;

Από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να προσέξεις για το χριστουγεννιάτικο πάρτι είναι το αν υπάρχει dresscode; Σας έχει δοθεί κάποια οδηγία; Καθώς αν υπάρχει έστω μία πληροφορία για τα outfits, ακόμα και γενική, τότε θα σου είναι πιο εύκολο να επιλέξεις αυτό που θα φορέσεις. Θα έχεις έναν οδηγό και με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να απορρίψεις και να κρατήσεις επιλογές.

Ο καιρός;

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα χειμερινό event, οφείλεις να λάβεις υπόψη σου τον καιρό ώστε να ντυθείς καταλλήλως. Προκειμένου να είσαι άνετη, οφείλεις να είσαι ούτε πολύ ζεστά, ούτε πολύ ελαφρά ντυμένη, χρησιμοποιώντας την πρακτική του layering.

Πού θα λάβει χώρα;

Η τοποθεσία, επίσης, είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου. Το πάρτι θα γίνει σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο; Στην εταιρεία ή σε κάποιο άλλο venue; Όλα αυτά θα επηρεάσουν την επιλογή του outfit σου.

Τι είναι επιτρεπτό;

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, αυτό σημαίνει πως μπορείς να το “παρακάνεις” σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που θα δώσουν λάμψη στο τελικό αποτέλεσμα. Μη φοβηθείς να βάλεις κάποιο item με παγιέτα – είναι και το trend της γιορτινής περιόδου- ή χρυσές λεπτομέρειες στο look σου. Από την άλλη, μπορείς να αποφύγεις οτιδήποτε έχει διαφάνεια ή τα πολύ κοντά φορέματα ή φούστες, καθώς μην ξεχνάμε πως παραμένει να είναι ένα event που συνδέεται με τη δουλειά σου. Άφησε, λοιπόν, τα κομμάτια με τα κοψίματα για τα φιλικά πάρτι, διατηρώντας τον επαγγελματισμό σου. Από την άλλη, μη φοβηθείς να διακοσμήσεις το look σου με εντυπωσιακά αξεσουάρ, αν για παράδειγμα προτιμήσεις να κάνεις μία πιο μίνιμαλ επιλογή σε ρούχα. Τα κοσμήματα, όπως και η τσάντα και τα παπούτσια που θα επιλέξεις οφείλουν να ακολουθήσουν το γιορτινό mood, οπότε δες μήπως κάνεις με αυτό τον τρόπο την εμφάνισή σου statement.

Κεντρική φωτογραφία: Pexels

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT