Το Γκαμπί της Βασίλισσας: Τι κρύβεται πίσω από τις εμφανίσεις της Anya-Taylor Joy

Η πιο πολυσυζητημένη σειρά των ημερών, εντυπωσιάζει και με το στυλ της πρωταγωνίστριας.

Elle 11 Νοε. 20
Το Γκαμπί της Βασίλισσας: Τι κρύβεται πίσω από τις εμφανίσεις της Anya-Taylor Joy

Η σειρά το Γκαμπί της Βασίλισσας είναι στα top trends του Netflix αυτή τη στιγμή, με την πρωταγωνίστρια Anya-Taylor Joy να κλέβει φυσικά την παράσταση, αφού κρατά όλη την ιστορία στα χέρια της. Παρακολουθούμε την Beth Harmon από την εφηβεία της, όταν μένει ορφανή και μεταφέρεται σε ορφανοτροφείο. Εκεί ανακαλύπτει το σκάκι και γεννιέται το σπάνιο ταλέντο της που την οδηγεί στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, με την ίδια να παλεύει με τους εθισμούς της και τις εμμονές της. Η ιστορία εξελίσσεται στα τέλη των 60’s και όπως είναι φυσικό το στυλ της πρωταγωνίστριας Anya-Taylor Joy βρίσκεται στο επίκεντρο. Η Beth Harmon είναι ένα κορίτσι που καταφέρνει να επικρατήσει σε ένα καθαρό ανδροκρατούμενο χώρο, και το στυλ της είναι εξίσου δυναμικό όπως και η ίδια.

Σε κάθε επεισόδιο και καθώς η Beth μεγαλώνει, παρακολουθούμε και τη στυλιστική εξέλιξή της, την αγάπη της για τη μόδα και τα ωραία φορέματα. Έτσι μελετήσαμε τους συμβολισμούς πίσω από κάθε εντυπωσιακό λουκ της, αφού σχεδόν όλα συνδέονται με το σκάκι.

Το Γκαμπί της Βασίλισσας

Στα πρώτα της λουκ αφήνει πίσω την ποδιά του ορφανοτροφείου και γεννιέται η αγάπη της για τα φορέματα, όπως το συγκεκριμένο με τα τετράγωνα μοτίβα, που σαφώς παραπέμπει σε σκακιέρα.

Το Γκαμπί της Βασίλισσας

Για την πρώτη της επίσκεψη στο Παρίσι όπου διαγωνίζεται με κορυφαίους σκακιστές, εμφανίζεται με ένα υπέρκομψο φόρεμα που παραπέμπει στις γραμμές του Pierre Cardin, ενώ για ακόμα μια φορά τα τετράγωνα της σκακιέρας μπαίνουν και σε αυτό το λουκ.

Το Γκαμπί της Βασίλισσας

Άλλη μια εμφάνιση της στο Παρίσι με λουκ εμπνευσμένο από τις συλλογές του Pierre Cardin.

Το Γκαμπί της Βασίλισσας

Με το λευκό παλτό της και το λευκό μπερέ, επιβεβαιώνει πως είναι η βασίλισσα της σκακιέρας.

Το Γκαμπί της Βασίλισσας

Ενώ και η εμφάνισή της στη Μόσχα συνδέεται άμεσα με το σκάκι επιλέγοντας ένα καρό πανωφόρι.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σειρά The Queen’s Gambit στο Netflix.

Αν σου αρέσουν τα λουκ των πρωταγωνιστριών, τότε πάρε μια γεύση και από Emily In Paris.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: