3 λάθη που ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε όταν λούζουμε τα μαλλιά μας

Μήπως υποκύπτεις και εσύ σε αυτά τα συχνά λάθη; Οι experts μίλησαν!

Elle 02 Αυγ. 22
3 λάθη που ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε όταν λούζουμε τα μαλλιά μας

Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν πολλές γυναίκες που απολαμβάνουν πραγματικά τη διαδικασία του λουσίματος. Η αλήθεια είναι πως είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αφού μετά καλούμαστε να κάνουμε το καθιερωμένο μας στέγνωμα και styling. Σωστά; Είτε τα μαλλιά μας είναι μακριά και λεπτά είτε κοντά και σγουρά, το βούρτσισμα, το λούσιμο, το μαλακτικό, το βούρτσισμα ξανά και μετά το στέγνωμα μπορεί να μοιάζουν ατελείωτα.

Τι θα γινόταν, όμως, αν μας έλεγε κάποιος ότι υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να κάνουμε την διαδικασία πιο εύκολη;

Στην πραγματικότητα, το λούσιμο των μαλλιών μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά steps στη ρουτίνα ομορφιάς μας. Ωστόσο, είτε αντιμετωπίζουμε εξάρσεις στο σώμα, λιπαρές ρίζες, ξηρό δέρμα ή σπάσιμο μαλλιών, η υιοθέτηση κάποιων απλών αλλαγών στο λούσιμο, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αν, λοιπόν, θέλουμε να κάνουμε την ημέρα του λουσίματος πιο εύκολη, οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να σταματήσουμε να κάνουμε αυτά τα 3 λάθη.

Χρησιμοποιούμε το λάθος conditioner

Γνωρίζουμε ότι η αγορά προϊόντων για τα μαλλιά δεν είναι εύκολη. Ωστόσο, η χρήση του κατάλληλου conditioner για τις ανάγκες των μαλλιών μας είναι ζωτικής σημασίας όσον αφορά την υγεία τους. Πως θα καταλάβουμε ποιο είναι το ιδανικό conditioner; «Όταν τα μαλλιά μας είναι βρεγμένα, τραβάμε απαλά», λέει ο hairstylist των celebrities, Jason Collier. « Εάν το σκέλος πάει πίσω σαν ελαστική ταινία, τότε η κατάσταση είναι πιθανώς καλή και μπορεί να χρειαστείτε απλά λίγη extra υγρασία. Ωστόσο, εάν το τραβήξετε και δεν υπάρχει αναπήδηση, πιθανότατα χρειάζεται περισσότερη πρωτεΐνη», τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Δεν ξεπλένουμε σωστά

Όταν μιλάμε για λάθη κατά τη διαδικασία του λουσίματος, υπάρχει ένα που είναι ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα. Φυσικά αναφερόμαστε στο να ξεπλένουμε σωστά το σαμπουάν και το conditioner καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. «Το να μην ξεπλένεις σωστά το conditioner είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι », λέει ο Jason Collier και συμπληρώνει: «Πρέπει να ξεπλένεις σωστά το conditioner σου, ειδικά στο πίσω μέρος – διαφορετικά τα μαλλιά μπορούν να γίνουν πιο λιπαρά γρηγορότερα αλλά και να αποκτήσουν περισσότερο ανεπιθύμητο βάρος». Το ίδιο συμβαίνει και όταν δεν ξεπλένουμε καλά το σαμπουάν αφού μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και συμβάλει στην πιτυρίδα. Επιπλέον το να μην ξεβγάζουμε αρκετά καλά το σαμπουάν και το μαλακτικό μπορεί επίσης να προκαλέσει μια σειρά από δερματικά προβλήματα.

Διπλό λούσιμο

Για χρόνια, οι κομμωτές μας λένε ότι είναι σημαντικό να λούζουμε τα μαλλιά δύο φορές, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτός ο κανόνας δεν ισχύει για όλους. «Ναι, κάποιες φορές πρέπει να λουζόμαστε μία φορά για τον καθαρισμό και μετά άλλη μία φορά για υγρασία και πρωτεΐνη, αλλά αν λούζουμε τα μαλλιά μας κάθε δύο μέρες δεν χρειάζεται αυτό», λέει ο κομμωτής των celeberities, Jason Collier. Μάλιστα, προειδοποιεί ότι το υπερβολικό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να τα αφήσει στεγνά. «Εάν τα μαλλιά σας είναι σε άριστη κατάσταση, λούστε τα μόνο δύο φορές την εβδομάδα για να τα καθαρίσετε σε βάθος και για τις ενδιάμεσες πλύσεις, μπορείτε σίγουρα να τα πλύνετε μόνο μία φορά με ένα απαλό σαμπουάν για να δώσετε στις ρίζες ένα φρεσκάρισμα».

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: