3 λόγοι που το μακιγιάζ σου δείχνει πιο βαρύ

Αν δώσεις προσοχή σε αυτές τις λεπτομέρειες, μπορείς να απολαύσεις ελεύθερα τα πιο "fresh" beauty looks.

Νίνα Μουσούρη 09 Νοε. 23
3 λόγοι που το μακιγιάζ σου δείχνει πιο βαρύ

Όταν δημιουργούμε ένα μακιγιάζ ο στόχος μας πάντα είναι να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου  μας, αλλά να κάνουμε και την επιδερμίδα μας να δείχνει φρέσκια και λαμπερή, σωστά; Ωστόσο, για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει πάντα να επενδύουμε στα κατάλληλα προϊόντα, αλλά και στη σωστή τεχνική. Ειδικά αν είμαστε στη φάση που δεν θέλουμε να τονίσουμε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες στο δέρμα μας. Τι πρέπει ή μάλλον τι δεν πρέπει να κάνουμε; Θα σου πούμε αμέσως… Κράτα σημειώσεις…

Τα 3 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις

#1. Γενικά έχουμε στο μυαλό μας ότι όταν δεν θέλουμε να τονίσουμε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου μας, αλλά και γενικότερα όταν επιθυμούμε ένα ανάλαφρό και φρέσκο μακιγιάζ, δίνουμε περισσότερη έμφαση στα πιο ενυδατικά προϊόντα για να προσφέρουμε μια πιο λαμπερή και “γεμάτη” όψη στην επιδερμίδα μας. Κάπως έτσι, λοιπόν, αποφεύγουμε τα matte και τα powder foundations, καθώς “εγκλωβίζονται” στις γραμμές και κάνουν την επιδερμίδα μας να δείχνει πιο ξηρή. Γνωρίζουμε, εξάλλου, ότι καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα μας τείνει να γίνεται πιο ξηρό, έτσι οι ματ υφές το τονίζουν περισσότερο και αυτό σίγουρα δεν το θέλουμε. Ένα ενυδατικό foundation και ένα ενυδατικό primer, λοιπόν, είναι τα προϊόντα που πρέπει να επιλέξουμε για πιο νεανική λάμψη στο δέρμα.

μακιγιάζ

Photo:Launchmetrics / spotlight

#2. Επόμενο στοιχείο που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή για να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε; Εφαρμόζουμε το foundation μας με δεξιοτεχνία. Έτσι, για να μην μοιάζει το μακιγιάζ μας με μάσκα, αφού το απλώσουμε στο δέρμα, μπλεντάρουμε καλά μέχρι το λαιμό και τη γραμμή των μαλλιών μας.

#3. Τέλος, η επιλογή της σωστής απόχρωσης για το ρουζ μας, σύμφωνα με τον τόνο και τον υποτόνο της επιδερμίδας μας είναι πολύ σημαντική, καθώς τα λάθος χρώματα μπορούν να κάνουν το δέρμα μας να φαίνεται πιο “βαρύ”. Πώς, όμως, θα βρούμε το σωστό χρώμα; Για να ανακαλύψουμε τις σωστές αποχρώσεις δοκιμάζουμε τους χρωματικούς τόνους στη γραμμή του σαγονιού μας. Η σωστή απόχρωση του foundation και του ρουζ πρέπει πάντα να ταιριάζουν με το λαιμό μας.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT