3 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις επειγόντως τη skincare ρουτίνα σου

Μήπως η skincare ρουτίνα που ακολουθείς δεν είναι η κατάλληλη για την επιδερμίδα σου; Άκου τα σημάδια!

Νίνα Μουσούρη 01 Νοε. 22
3 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις επειγόντως τη skincare ρουτίνα σου

Από την έλευση του Covid-19 και μετά η βιομηχανία της ομορφιάς γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη. Και μόνο αν σκεφτούμε τον αριθμό των αγαπημένων μας celebrities που πήραν τη απόφαση, μέσα σε αυτά τα χρόνια, να δημιουργήσουν το δικό τους beauty brand, αρκεί! Ωστόσο, πέρα από την οικονομική ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου, είναι κατανοητό ότι η περιποίηση της επιδερμίδας για τους λάτρεις της ομορφιάς αποτελεί ένα μεγάλο πάθος. Γι’ αυτό δεν σταματούν ποτέ να αναζητούν νέες συμβουλές και hacks ομορφιάς.

Απόδειξη των όσων λέμε, η ανάπτυξη των «skinfluencers» που αποκαλύπτουν τις καλύτερες συμβουλές τους στα κοινωνικά δίκτυα. Κάπως έτσι, λοιπόν, όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να προσέχουμε όλες μας, όλο και περισσότερο, το δέρμα μας, δίνοντας πιο πολύ από ποτέ έμφαση στις ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας μας. Ωστόσο, όλες μας ερχόμαστε αντιμέτωπες με ένα κοινό ερώτημα: Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν τα αγαπημένα μας προϊόντα είναι όντως φτιαγμένα για εμάς;

3 σημάδια που αποδεικνύουν ότι η skincare ρουτίνα που ακολουθούμε δεν είναι η κατάλληλη για εμάς

Αίσθημα τραβήγματος στην επιδερμίδα

Όταν νιώθουμε το δέρμα μας να μας τραβάει ή αισθανόμαστε φαγούρα, αυτό σημαίνει ότι η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από extra ενυδάτωση. Για να καταπολεμήσουμε, λοιπόν, αυτό το φαινόμενο, πρέπει να στοχεύσουμε σε μια πιο ενυδατική κρέμα, αλλάζοντας αυτή που ήδη χρησιμοποιούμε. Επιπλέον, καλό θα ήταν να την συνοδεύσουμε με ένα booster ή και έναν ορό για να μεγιστοποιήσουμε τη δράση της.

skincare

Δέρμα με τάση να ξεφλουδίζει

Σε περίπτωση που ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες του αγαπημένου μας skin influencer, αλλά όταν εφαρμόζουμε τα νέα προϊόντα, που τόσο πολύ θέλαμε να δοκιμάσουμε, παρατηρούμε ότι το δέρμα μας ξεφλουδίζει ελαφρά, αυτό κάτι σημαίνει. Αν όταν εφαρμόζουμε την κρέμα μας, νιώθουμε κομμάτια νεκρού δέρματος να γλιστρούν κάτω από τα δάχτυλά μας, πρέπει να δώσουμε προσοχή. Που μπορεί να εντοπίζεται το πρόβλημα; Ίσως να αναμιγνύουμε στοιχεία στο skincare που είναι αταίριαστα μεταξύ τους.

Ενώ τα περισσότερα ενεργά συστατικά καλλυντικών είναι συμβατά μεταξύ τους, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στον κανόνα.

Εμφάνιση ασυνήθιστων συμπτωμάτων

Κηλίδες, θαμπή επιδερμίδα ή σπυράκια είναι τα συμπτώματα μιας ακατάλληλης ρουτίνας περιποίησης. Αν εδώ και αρκετό καιρό παρατηρούμε ασυνήθιστα σπυράκια στο πρόσωπό μας για αόριστο χρονικό διάστημα, μπορεί να ευθύνεται ένα από τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας.

Σε κάθε περίπτωση το να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο μας για να μας προτείνει μια εξατομικευμένη ρουτίνα περιποίησης για την επιδερμίδα μας, είναι σίγουρα η πιο σωστή κίνηση.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT