3 συστατικά που πρέπει να αποφύγεις στο conditioner αν έχεις βαμμένα μαλλιά

Κι όμως η σωστή επιλογή στο conditioner μπορεί να δώσει extra λάμψη στα βαμμένα σου μαλλιά.

Νίνα Μουσούρη 16 Ιουν. 23
3 συστατικά που πρέπει να αποφύγεις στο conditioner αν έχεις βαμμένα μαλλιά

Όλες αγαπάμε τα φρεσκοβαμμένα μας μαλλιά και θέλουμε η λάμψη και το ζωντανό χρώμα να έχουν διάρκεια. Πως θα το πετύχουμε αυτό; Για ένα εκτυφλωτικό look είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα. Έτσι, λοιπόν, οι hair experts επισημαίνουν ποια είναι τα 3 συστατικά που πρέπει να αποφεύγουμε στα conditioners που επιλέγουμε για να πετύχουμε το στόχο μας.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MARIELLE LINDAHL (@mariellelindahl)

Θειικά

Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα συστατικά που πρέπει να αποφεύγεται για τα βαμμένα μαλλιά, όταν πρόκειται για conditioner ή άλλα προϊόντα μαλλιών. Γιατί; Τα θειικά είναι σκληρά καθαριστικά στοιχεία που μπορούν να ξεθωριάζουν το χρώμα των μαλλιών μας πολύ γρήγορα, ενώ αφαιρούν τα φυσικά έλαια, αφήνοντάς τα ξηρά, εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Ιδανικά αναζητήστε προϊόντα που φέρουν την ένδειξη “χωρίς θειικά άλατα”. Αυτά, θα είναι πολύ πιο ήπια για τα μαλλιά σας και θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε το χρώμα σας.

Αλκοόλ

Άλλο ένα συστατικό που πρέπει να αποφεύγεται για τα βαμμένα μαλλιά; Το αλκοόλ. Γενικά πρόκειται για ένα σκληρό στοιχείο για τα μαλλιά και αφαιρεί την πλειονότητα της υγρασίας από το τριχωτό της κεφαλής. Πως μεταφράζεται η ύπαρξη του στις ετικέτες ; Προπανόλη ή αιθανόλη. Αυτά τα συστατικά, συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στο φριζάρισμα και το σπάσιμο και επιβαρύνουν τα βαμμένα μαλλιά, τα οποία έχουν ήδη υποστεί χημική επεξεργασία. Κάπως έτσι, λοιπόν, προσέξτε αυτά τα ύπουλα «-ολ»».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlotte Lemay (@chamellow)

Χλωριούχο νάτριο ή αλάτι

Ενώ αυτό το συστατικό μπορεί να είναι εξαιρετικό στο φαγητό, δεν ισχύει το ίδιο όταν πρόκειται για τα conditioners στα βαμμένα μαλλιά. Τα άλατα προστίθενται συχνά σε προϊόντα μαλλιών για να δίνουν όγκο, αλλά μπορεί να κάνουν τα μαλλιά πιο ξηρά και πιο εύθραυστα.

Cover photo: iStock

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: