4 πανέξυπνα tips για να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα σου

Γιατί η καθαριότητα των πινέλων, που χρησιμοποιούμε για το μακιγιάζ μας, είναι το Α και το Ω στην υγεία της επιδερμίδας μας.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 16 Μαΐ. 22
4 πανέξυπνα tips για να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα σου

Ενώ το καθάρισμα των πινέλων του μακιγιάζ μπορεί μερικές φορές να φαίνεται σαν μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να βγάλουμε κάθε δεύτερη σκέψη από το μυαλό μας γιατί το να τα διατηρούμε απαλλαγμένα από βακτήρια είναι εξαιρετικά σημαντική και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Γιατί;

Ο τακτικός καθαρισμός τους δεν βοηθά μονάχο στο να τα διατηρούμε σε καλή κατάσταση- συνεπώς λειτουργούν καλύτερα στην εφαρμογή του μακιγιάζ-, αλλά παράλληλα τα απαλλάσσει και από όλα τα «κακά» μικρόβια που κρύβονται ανάμεσα στις τρίχες των πινέλων.

Πως καθαρίζουμε σωστά τα πινέλα; 4 εναλλακτικές για να επιλέξεις αυτή που σε βολεύει

Ειδικά προϊόντα καθαρισμού για τα πινέλα

Η αγορά ειδικών προϊόντων καθαρισμού πινέλων είναι ιδανική όταν μας πιέζει ο χρόνος. Οι makee-up experts χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα για να καθαρίζουν τα πινέλα και να μπορούν να τα χρησιμοποίησαν σε άλλα πρόσωπα. Έτσι, επιλέγοντας ένα τέτοιο προϊόν καθαρισμού μπορούμε να κάνουμε ένα καλό πλύσιμο στα πινέλα μας και να τα αφήσουμε να στεγνωσούν όλο το βράδυ Οι οδηγίες είναι απλές και εύκολες. Θα χρειαστεί να ψεκάσουμε ή να ρίξουμε το διάλυμα απευθείας στο πινέλο και να το τρίψουμε σε ένα πανί ή μια χαρτοπετσέτα για να απαλλαγούμε από όλα τα υπολείμματα.

Silicone Cleansing Pad

Η χρήση ενός μαξιλαριού καθαρισμού από σιλικόνη, το οποίο έχει μικροσκοπικά ανυψωμένα εξογκώματα ή αυλακώσεις μπορεί να βοηθήσει στην απαλή απομάκρυνση των ακαθαρσιών χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα των τριχών που έχει το πινέλο μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ρίξετε λίγο προϊόν καθαρισμού για πινέλα και να τρίψουμε τα πινέλα μας, κάνοντας με κυκλικές κινήσεις μέχρι να καθαρίσουν εντελώς.

Baby Shampoos και υγρό καθαρισμού για πιάτα

Αν αναρωτιέστε τι είδους σαμπουάν ή σαπούνια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα πινέλα τα σαπούνια πιάτων και ακόμη και τα βρεφικά σαμπουάν είναι αρκετά απαλά για να τα χρησιμοποιείστε γι ‘αυτό το σκοπό. Μην ξεχνάτε! Όταν χρησιμοποιείτε υγρά σαπούνια και σαμπουάν, βρέξτε πρώτα τις τρίχες σας για να τα καθαρίσετε πιο εύκολα.

Η Diy λύση

Θέλετε να γίνετε δημιουργικές και να φτιάξετε τη δική σας λύση καθαρισμού με βούρτσα; Μπορείτε να το κάνετε με μερικά βασικά συστατικά: Το μηλόξυδο είναι αρκετά δημοφιλές για προϊόντα καθαρισμού στο σπίτι. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. (Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού στο μείγμα, αν δεν είστε λάτρης της μυρωδιάς του ξιδιού.) Καλύψτε καλά με αυτό το διάλυμα κάθε κεφαλή των πινέλων και ξεπλύνετε μέχρι να τρέξει καθαρό το νερό.Εάν έχετε πολλά πινέλα για καθαρισμό, ίσως χρειαστεί να ξαναγεμίσετε το μπολ σας μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι δεν καθαρίζετε όλα τα πινέλα μακιγιάζ σας σε λερωμένο νερό.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: