4 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στην περιποίηση και στο styling των φρυδιών μας

Μήπως υποκύπτεις και εσύ σε κάποιο από αυτά τα λάθη;

Νίνα Μουσούρη 25 Οκτ. 23
4 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στην περιποίηση και στο styling των φρυδιών μας

Τα φρύδια αποτελούν το  “κάδρο” του προσώπου μας και αυτό δεν λέγεται καθόλου τυχαία. Πραγματικά, τα καλοσχηματισμένα και γεμάτα “τόξα” πάνω από τα μάτια δίνουν αρμονία σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μας και αναδεικνύουν κάθε beauty look μας. Τι σημαίνει αυτό, λοιπόν; Πρέπει να είμαστε απόλυτα προσεκτικές στην περιποίησή τους,  αλλά και στο styling που πραγματοποιούμε με τα απαραίτητα προϊόντα ( brow gel, μολύβια, πομάδα ,κλπ).

Κάπως έτσι, για να είσαι πλήρως ενημερωμένη, εμείς συγκεντρώσαμε σήμερα τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε πολλές από εμάς και δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στα φρύδια μας, αλλοιώνοντας έτσι και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

1. Λάθος

Δημιουργούμε αφύσικο σχήμα με σχέση με τα φυσικά σας φρύδια

Μπορεί πολλές τάσεις σχετικά με τα φρύδια να κάνουν την εμφάνισή τους, όμως αυτό δεν πρέπει να σημαίνει κάτι για εμάς. Γιατί το λέμε αυτό;  Συχνά πολλές από εμάς προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το σχήμα, το μέγεθος και τη γενικότερη όψη των φρυδιών μας για να συμβαδίζουμε με τα πρότυπα της εποχής. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος. Δεν είναι όλα για όλες και πάντα πρέπει να κινούμαστε με γνώμονα τι μας ταιριάζει και όχι τι είναι στη μόδα.

2.Λάθος

Δεν χρησιμοποιούμε το κατάλληλο προϊόν φρυδιών για το στόχο που θέλουμε  να πετύχουμε

Πούδρες φρυδιών, τζελ, μολύβια, στυλό… ναι, ναι υπάρχουν άπειρα προϊόντα εκεί έξω που πολλές φορές δεν ξέρουμε τι να διαλέξουμε. Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε το κατάλληλο προϊόν σύμφωνα με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε- γέμισμα κενών, βάθος στο χρώμα, μίμηση τρίχας φρυδιών.

3. Λάθος

Χρησιμοποιούμε σκληρά ή “βαριά” προϊόντα περιποίησης δέρματος στην περιοχή

Είναι σημαντικό να δίνουμε προσοχή στα beauty items που επιλέγουμε καθώς τα πολύ βαριά ή πολύ ισχυρά προϊόντα μπορούν να εμποδίσουν την υγιή ανάπτυξη της τρίχας στα φρύδια. Συγκεκριμένα, οι παχύρευστες κρέμες που χρησιμοποιούμε στο δέρμα μπορούν εύκολα να βαρύνουν τις ευαίσθητες τρίχες που αποτελούν τα φρύδια μας. Επιπλέον, ακόμα και ή χημικά απολέπιση μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και φλεγμονή στην περιοχή, η οποία υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει την αραίωση του θύλακα της τρίχας. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τα προϊόντα που έρχονται σε επαφή με το συγκεκριμένο σημείο.

4. Λάθος

Δεν χρησιμοποιούμε κάποιο προϊόν ενίσχυσης για τα φρύδια μας

Καθώς μεγαλώνουμε ίσως είναι καλό να ενσωματώσουμε στη beauty routine μας ένα προϊόν ανάπτυξης φρυδιών ς για να συμβάλουμε προληπτικά την ανάπτυξη της τρίχας.

Cover Photo: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: