Οι 5 πιο συχνές αιτίες που σπάνε τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που βρούμε την αιτία του προβλήματος, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε και έτσι να χαρίσουμε στα μαλλιά μας την επιθυμητή λάμψη και ελαστικότητα.

Νίνα Μουσούρη 21 Σεπ. 23
Οι 5 πιο συχνές αιτίες που σπάνε τα μαλλιά σου

Το σπάσιμο των μαλλιών είναι ένα αρκετά κοινό φαινόμενο που οι περισσότερες από εμάς θα αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Ωστόσο, ευτυχώς για εμάς υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμούμε όποτε και αν συμβεί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να προσδιορίσουμε την αιτία που μπορεί να προκαλεί το ανεπιθύμητο σπάσιμο, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο σωστό σχέδιο επίθεσης.

Κάνεις χρήση του ντεκαπάζ στα μαλλιά σου; Χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση θερμικά εργαλεία για το styling; Αυτές είναι μόνο μερικές σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσουμε προκειμένου να διορθώσουμε το σπάσιμο των μαλλιών. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση, μια μικρή καθοδήγηση από τους επαγγελματίες, οι οποίοι κατέχουν την γνώση, είναι πάντα μεγάλη βοήθεια.

Σγουρά μαλλιά με τραχιά υφή 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά μας θα μπορούσαν να σπάσουν, αλλά, πρέπει να αναφέρουμε, ότι ορισμένοι τύποι μαλλιών έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση για αυτό. Το σπάσιμο είναι συχνό πρόβλημα ειδικά για όσες από εμάς έχουν πιο σγουρά και πιο τραχιά υφή μαλλιών. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της έλλειψης ικανότητας να επεκτείνει, σε όλο το μήκος του σγουρού στελέχους των μαλλιών, το λάδι που παράγεται από το τριχωτό της κεφαλής. Έτσι, λοιπόν, αυτός ο τύπος μαλλιών είναι επιρρεπής στην ξηρότητα. Όσο πιο σφιχτή είναι η μπούκλα, τόσο πιο ευαίσθητη είναι στο σπάσιμο.

μαλλιά

Γκρίζα μαλλιά 

Επιπλέον το γήρας και τα γκρίζα μαλλιά σπάνε πιο εύκολα. Τα γερασμένα μαλλιά, ειδικά τα γκρίζα και τα άσπρα μαλλιά, τείνουν να είναι πιο τραχιά, καθώς αντιστέκονται στην απορρόφηση υγρασίας και έχουν χάσει την ελαστικότητά τους.

Συχνή βαφή

Ποια ακόμα αιτία μπορεί να προκαλεί το σπάσιμο της τρίχας; Σε περίπτωση που βάφουμε τα μαλλιά μας, είναι πιο πιθανό να έρθουμε αντιμέτωπες με το ανεπιθύμητο σπάσιμο, καθώς η υπερβολική επεξεργασία των μαλλιών προκαλεί ευαισθησία στο hair-look μας. Οι χημικές ουσίες, όπως το ντεκαπάζ, μπορούν να σπάσουν τους δεσμούς της τρίχας, καθιστώντας την πιο αδύναμη και επομένως πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Καθημερινό styling 

Το θερμικό styling μπορεί επίσης να ασκήσει αρκετή πίεση στα μαλλιά μας και να προκαλέσει σπάσιμο, επομένως, πριν πιάσουμε ένα ζεστό εργαλείο, είναι πάντα σημαντικό να χρησιμοποιούμε ένα προστατευτικό spray. Γιατί, ναι, ίσως ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ότι το καθημερινό styling χωρίς τους απαραίτητους beauty προστάτες. Ακόμα και όταν κάνουμε τα αγαπημένα μας χτενίσματα- σφιχτές αλογοουρές, κότσους και πλεξούδες- μπορεί να προκαλέσουμε το ανεπιθύμητο σπάσιμο αν δεν είμαστε προσεκτικές. Αυτά τα χτενίσματα είναι γνωστό μπούκλες για το ότι προκαλούν σπάσιμο εάν γίνονται πολύ συχνά ή λανθασμένα.

Cover photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: