5 αρώματα για εσένα που λατρεύεις τη «μεθυστική» μυρωδιά του ανθού παρτοκαλιάς

Το λευκό λουλούδι που γίνεται μια εκρηκτική νότα για αρώματα που μπορούν να φορεθούν κάθε εποχή

Νίνα Μουσούρη 26 Οκτ. 22
5 αρώματα για εσένα που λατρεύεις τη «μεθυστική» μυρωδιά του ανθού παρτοκαλιάς

Ο ανθός πορτοκαλιάς είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη μεθυστική μυρωδιά που έχει. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που κάνει το εν λόγω στοιχείο πολύ δημοφιλές στο κόσμο της αρωματοποιίας εδώ και πολλά χρόνια.

Ήξερες ότι το όμορφο λευκό λουλούδι της πικρής πορτοκαλιάς συλλέγεται την άνοιξη;  «Αυτή είναι μια έντονη περίοδος κατά την οποία «φτάνουν καθημερινά αρκετές δεκάδες τόνοι στο αποστακτήριο για επεξεργασία», λένε χαρακτηριστικά οι ειδικοί του οίκου αρωμάτων, Fragonard. « Κάτω από τεράστια υπόστεγα, τα λουλούδια κατανέμονται μεταξύ των διαφορετικών συσκευών ανάλογα με την πρώτη ύλη που θέλουμε να αποκτήσουμε. Στη μία πλευρά, βρίσκουμε τους αποστακτήρες, συσκευές που επιτρέπουν την απόσταξη του λουλουδιού και την παραγωγή του αιθέριου ελαίου νερολί (1 τόνος λουλούδια για 1 κιλό), ενώ από την άλλη γίνεται η διαδικασία εκχύλισης με διαλύτη», περιγράφουν χαρακτηριστικά. Σημειώνεται επίσης ότι και το φύλλωμα της νεραντζιάς καθιστά δυνατή τη λήψη αιθέριου ελαίου.

Αν, λοιπόν και εσύ είσαι λάτρης της συγκεκριμένης αρωματικής νότας, τώρα ξέρεις σίγουρα λίγα πράγματα παραπάνω για το πώς έχει δημιουργηθεί το αγαπημένο σου πορτοκαλένιο άρωμα. Σε περίπτωση, όμως, που ενώ διαβάζεις αυτές τις γραμμές βρίσκεσαι σε αναζήτηση ενός μεθυστικού αρώματος με βάση του πορτοκάλι, εμείς, για να σε βοηθήσουμε συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας επιλογές. Κράτα σημειώσεις…

Shopping List!

αρώματα

Neroli Portofino, Tom Ford. 

αρώματα

Les Infusions Fleur D’Oranger, Prada.

αρώματα

Terra Bella, Christian Dior.

αρώματα

Basil & Neroli Cologne, Jo Malone.

αρώματα

 Fleurs d’oranger, Serge Lutens.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT