5 hair care tips που γεννήθηκαν εν μέσω καραντίνας αλλά θα τα ακολουθούμε πιστά από εδώ και στο εξής

Η hair expert, Δήμητρα Δανίκα, την οποία πλέον εμπιστευόμαστε με μάτια κλειστά μοιράζεται μαζί μας πολύτιμες συμβουλές περιποίησης και όχι μόνο ώστε να έχουμε υπέροχα μαλλιά όχι μόνο κατά την απελευθέρωσή μας από τον κατ'οίκον περιορισμό αλλά και για μια ζωή!

Elle 07 Μαΐ. 20
5 hair care tips που γεννήθηκαν εν μέσω καραντίνας αλλά θα τα ακολουθούμε πιστά από εδώ και στο εξής

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα μαλλιά σου παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία σου; Αρκεί να σκεφτείς ότι είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου, το μοναδικό ενδεχομένως του σώματος σου που σου «επιτρέπει» να το αλλάζεις ριζικά όπως και όποτε το θέλεις. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τις περισσότερες φορές που έχεις την ανάγκη για μια αλλαγή στην ζωή σου, ξεκινάς από μία αλλαγή στα μαλλιά σου! Και τώρα είναι μια τέτοια περίοδος! Χρειάζεσαι επειγόντως να κάνεις κάτι που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλα αυτά που ζεις τις τελευταίες 60 δύσκολες ημέρες του κορονοϊού. Μην βιαστείς… Ρίξε πρώτα μια ματιά στα παρακάτω 5 κορυφαία (και εγγυημένα!) hair tips που μας προτείνει η hair expert, Δήμητρα Δανίκα. Δημιουργήθηκαν λίγο πολύ μέσα στην καραντίνα και τα νέα δεδομένα που αυτή έφερε στις ζωές μας αλλά αξίζουν την προσοχή σου ακόμη και τώρα που βγαίνουμε σιγά σιγά από αυτήν… Ακολούθησέ τα συστηματικά και δες τα μαλλιά σου να αλλάζουν μια για πάντα.

https://www.instagram.com/p/B-g01K0HU9n/

Η περιποίηση είναι το Α και το Ω

Συμπεριφερόμαστε στα μαλλιά μας όπως ακριβώς και στο δέρμα μας! Δεν θα άφηνες ποτέ το δέρμα σου χωρίς ενυδατική κρέμα, ούτε θα σκεφτόσουν ποτέ να βγεις στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, έτσι δεν είναι; Επομένως πρέπει από εδώ και στο εξής να ακούς και να αγκαλιάζεις τις ανάγκες και των μαλλιών σου, που είναι εξίσου αυξημένες και φυσικά εναλλάσσονται ανάλογα με την ηλικία τους, την φυσική τους κατάσταση (σγουρά, ίσια, σπαστά), το χρώμα τους -φυσικό ή με κάποια τεχνική εργασία- και άλλους μικρότερης σημασίας παράγοντες… Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεσαι την κατάλληλη καθοδήγηση από τους ειδικούς, ώστε να μπορείς να προσφέρεις την ανάλογη φροντίδα στα μαλλιά σου ακόμη και μόνη σου από το σπίτι. Όπως ακριβώς χρειάστηκε να κάνεις τώρα, λόγω του κατ’οίκον περιορισμού…

Συστηματικό Check Up

Η σωστή «ανάγνωση» της κατάστασης των μαλλιών σου είναι απαραίτητη ώστε να μπορείς να απαντήσεις με απόλυτη επιτυχία στα θέλω τους. Αυτό είναι κάτι για το οποίο καλύτερα να σε διαφωτίσει ο άνθρωπος (ειδικός!) στον οποίο εμπιστεύεσαι τα μαλλιά σου χρόνια τώρα. Μην φοβηθείς να μοιραστείς μαζί του τις ανησυχίες σου, όποιες και αν είναι αυτές. Αν παραδείγματος χάρη θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου και αυτό είναι μια διαδικασία που ποτέ δεν φτάνει στον επιθυμητό στόχο, εκείνος μπορεί να σου συστήσει τρόπους και λύσεις που ποτέ ενδεχομένως δεν είχες σκεφτεί και μπορούν πράγματι να σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Όλα παίζουν ρόλο…

Τα μαλλιά μας και η εικόνα τους επηρεάζονται έντονα από ποικίλους εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς παράγοντες, όπως είναι η υγεία μας, η διάθεσή μας, ακόμα και η εποχή. Έχεις προσέξει πως κάθε φθινόπωρο και άνοιξη τα μαλλιά μας αλλάζουν, συνήθως προς το χειρότερο; Σε εκείνη τη φάση εμφανίζεται και η εποχιακή τριχόπτωση, που πραγματοποιείται ώστε στην συνεχεία να έρθει η «αναγέννηση» της τρίχας. Έτσι εκτός από το να χαμογελάς όσο πιο συχνά μπορείς, ένας άλλος καλός τρόπος για να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να «λάμψουν» και να αποφεύγουν από εδώ και στο εξής τους διάφορους κινδύνους που ελλοχεύουν είναι να στηρίξεις το ανασοποιητικό σου σύστημα με σωστή διατροφή. Επιπλέον μπορείς να ποντάρεις και σε leave in  προϊόντα για τα μαλλιά που συνήθως εξουδετερώνουν τις διάφορες επιθετικές κινήσεις (πχ τριχόπτωση!)

Όχι βιαστικές κινήσεις!

Δώσε στα μαλλιά σου και σε εσένα χρόνο! Τώρα που απελευθερωθήκαμε και θα τρέξεις σαν την τρελή στο κομμωτήριο, μην βιαστείς να κάνεις μεγάλες και έντονες αλλαγές, ειδικά αν δεν το έχεις μελετήσει καλά πριν. Θα το μετανιώσεις! Δημιούργησε ένα πίνακα με εικόνες από διαφορετικά hairstyles που μαγνήτισαν την προσοχή σου κάπου- κάποτε και τοποθέτησέ τον σε σημείο που να μπορείς να τον βλέπεις καθημερινά. Έτσι θα καταλάβεις τι θέλεις πραγματικά να κάνεις και πότε θα είσαι έτοιμη για αυτό… Εμείς το δοκιμάσαμε τις ημέρες της καραντίνας, και πράγματι λειτούργησε!

Must-do step για όλες τις ηλικίες και τους τύπους μαλλιών

Τέλος σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν τα μαλλιά μας δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα την ενυδάτωσή τους. Οι γυναίκες από την ηλικία των 30 με 35 χάνουν φυσικά λιπίδια από τον οργανισμό τους και ο μόνος τρόπος να τα αντικαταστήσουν είναι η πλούσια και βαθιά ενυδάτωση της τρίχας. Για αυτό το λόγο δεν παραλείπουμε ποτέ την μαλακτική κρέμα αλλά και επιπλέον steps ενυδάτωσης με άλλα προϊόντα όταν αυτό απαιτείται!

Info
Site: dimitradanika.gr
Facebook: Dimitra Danika
Instagram: @danikadimitra
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: