5 λάθη που κάνεις με το concealer σου και σου προσθέτουν χρόνια

Φωτεινό βλέμμα, ξεκούραστη όψη και αποτέλεσμα που μένει αναλλοίωτο όλοι μέρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα ακόμα και για εσένα που έχεις πειστεί ότι κανένα concealer δεν είναι αποτελεσματικό. Τελικά μήπως το πρόβλημα είναι η τεχνική σου;

Elle 13 Φεβ. 20
5 λάθη που κάνεις με το concealer σου και σου προσθέτουν χρόνια

Χρησιμοποιείς πολύ προϊόν

Υιοθέτησε την φιλοσοφία του less is more όσον αφορά την ποσότητα του προϊόντος που χρησιμοποιείς για να φωτίσεις την περιοχή κάτω από τα μάτια, ειδικά αν παρατηρείς λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο σημείο αυτό. Αντί λοιπόν να απλώνεις γενναίες ποσότητες προϊόντος σε όλη την περιοχή εφάρμοσε το μόνο στα πιο “σκοτεινά” σου σημεία όπως η περιοχή κοντά στη μύτη, η εξωτερική γωνία και οι σακούλες ή το πρήξιμο. Κάνε ταμποναριστές κινήσεις με το δάχτυλο ή ένα beauty sponge και το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.

Προσοχή με την πούδρα

Γνωρίζεις ότι μικρή ποσότητα πούδρας αφού εφαρμόσεις το concealer σου είναι η τελευταία πινελιά για να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ σου. Πρέπει όμως να επιλέξεις την σωστή σύνθεση και απόχρωση για να μην κάνει τους κύκλους να δείχνουν ακόμα πιο σκούροι. Πρώτο κριτήριο πρέπει να είναι η ανάλαφρη υφή και το δεύτερο η διαφάνεια, δηλαδή οι translucent συνθέσεις που δεν θα φορτώσουν την περιοχή με επιπλέον χρωστικές.

Το υπερβολικό baking

Το “baking” (“ψήσιμο” σε ελεύθερη μετάφραση) είναι μια τεχνική που συχνά επιλέγουν οι Instagrammers. Αφού απλώσουν το concealer τους εφαρμόζουν από πάνω μεγάλη ποσότητα πούδρας, την αφήνουν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνουν την περίσσια ποσότητα με ένα fluffy πινέλο. Μπορεί η τεχνική αυτή να είναι ιδανική για μερικές φωτογραφίες με υπέροχο (και συχνά μη φυσικό φωτισμό) αλλά για καθημερινές εμφανίσεις δεν είναι καλή ιδέα. Γιατί; Διότι με τον τρόπο αυτό η περιοχή κάτω από τα μάτια δείχνει πιο ξηρή και αφυδατωμένη με αποτέλεσμα να φαίνονται περισσότερο όλες οι ατέλειες και το concealer σου να μαζεύεται στις λεπτές γραμμές.

Χρησιμοποιείς την ίδια απόχρωση παντού

Πολλές φορές διαφορετικές περιοχές του προσώπου χρειάζονται διαφορετικές αποχρώσεις για να καλυφθούν και να αναδειχθούν όπως τους αξίζει. Αν χρησιμοποιείς το concealer σου σε περισσότερα σημεία (όπως στα μάγουλα για να κάνεις φωτοσκιάσεις, για παράδειγμα) το προιόν θα πρέπει να είναι πιο σκούρο από αυτό που χρησιμοποιείς κάτω από τα μάτια. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για κοκκινίλες, σπυράκια και ατέλειες που θέλεις να καλύψεις.

Δεν κάνεις έρευνα αγοράς

Όταν αφήνεις αγορές για basic προϊόντα του νεσεσέρ σου για την τελευταία στιγμή συχνά επιλέγεις το πρώτο που βρίσκεις. Υπάρχουν πιθανότητες να το λατρέψεις αλλά ίσως πετάξεις τα λεφτά σου. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο ειδικοί και make up artists προτείνουν να παίρνουμε δείγματα των προϊόντων που μας ενδιαφέρουν ώστε να μπορούμε να καταλήξουμε στα συμπεράσματά μας τόσο όσον αφορά το πώς φαίνεται η απόχρωση στο φυσικό φως αλλά και αν η σύνθεση ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας μας οι οποίες είναι διαφορετικές για την κάθε μια.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT