5 κινήσεις που θα οδηγήσουν την skincare ρουτίνα σου σε άλλο level

H skincare ρουτίνα είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλες μας γι' αυτό πρέπει να είμαστε πάντα ενημερωμένες και με το πέρασμα των καιρών να την εξελίσσουμε και να την προσαρμόζουμε στα δεδομένα και στις απαιτήσεις της εκάστοτε εποχής. Τι εννοούμε; Είμαστε σίγουρες ότι όταν διαβάσεις το άρθρο θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

Νίνα Μουσούρη 03 Μαΐ. 23
5 κινήσεις που θα οδηγήσουν την skincare ρουτίνα σου σε άλλο level

Όλες γνωρίζουμε το πόσο σημαντική είναι στην καθημερινότητά μας η skincare ρουτίνα μας και γι’ αυτό, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο φροντίζουμε πάντα, μέσα στην ημέρα μας, να αφιερώνουμε κάποια λεπτά στον εαυτό μας και μόνο.

Η λάμψη, η ομορφιά και η υγεία της επιδερμίδας αποτελούν το προσωπικό στοίχημα της κάθε μιας μας και κάλλιστα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την skincare ρουτίνα μας ως μια μικρή ιεροτελεστία. Κάπως έτσι, όλες εμείς οι beauty guru αναζητούμε συνεχώς τρόπους προκειμένου να την βελτιώσουμε και επειδή όποιος ψάχνει βρίσκει τους βρήκαμε και στους παρουσιάζουμε.

Ομορφιά vs Περιβάλλον

Αρκετές από τις beauty συσκευασίες που χρησιμοποιούμε μπορούν να ανακυκλωθούν. Αυτό που ουσιαστικά εσύ έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες ανακύκλωσης και να ελέγξεις αν το υλικό είναι ανακυκλώσιμο. Μάλιστα, πολλά beauty μέσα από τις ενέργειες τους στηρίζουν την οικολογική συνείδηση και έχουν δημιουργήσει και τα δικά τους corners ανακύκλωσης. Πίστεψε μας δεν έχει τίποτα πιο ωραίο από τα φροντίζεις παράλληλα τόσο την δική σου ομορφιά όσο και του πλανήτη μας.

skinacare

Ξεκαθάρισμα τώρα!

Εάν θες να ανανεώσεις την skincare ρουτίνα σου ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις είναι ένα καλό ξεκαθάρισμα στα beauty items που έχεις. Εάν δεν είσαι σίγουρη για το πότε αγόρασες κάτι, διάβασε τα ενδεικτικά σήματα και κάνε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα. Μάλιστα, αρκετά από τα προϊόντα μας όταν πολυκαιριστούν αρχίζουν να μυρίζουν ελαφρώς, αλλάζουν χρώμα και γενικώς αλλοιώνονται, οπότε σίγουρα δεν τα χρειάζεσαι.

Εάν πάλι έχεις αμφιβολίες, για ένα προϊόν είναι καλύτερο να το βγάλεις από την συλλογή σου, καθώς η περιποίηση της επιδερμίδας είναι ιδιαίτερα επιρρεπής και μπορεί εύκολα να παρουσιαστεί κάποια ανεπιθύμητη δερματική έξαρση.

Ώρα για οργάνωση

Μετά το μεγάλο ξεκαθάρισμα έρχεται το επόμενο βήμα. Ποιο είναι αυτό; Η οργάνωση! Αυτό θα κάνει την καθημερινότητά σου πιο εύκολη και θα έχεις και ξεκάθαρη γνώση των steps που ακολουθείς στην skincare ρουτίνα σου. Δημιούργησε ένα σημείο στο οποίο θα τοποθετήσεις αποκλειστικά και μόνο τα beauty items σου. Για ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση μπορείς να τα τοποθετήσεις και ανά κατηγορίες. Καλλυντικά , κρέμες, προϊόντα καθαρισμού κλπ. Ειδικά τα beauty tools που χρησιμοποιείς είναι πολύ σημαντικό να είναι καλά προστατευμένα και να έχουν το δικό τους μέρος αποθήκευσης.

Μην το παρακάνεις!

Μελέτησε τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και επένδυσε σε beauty προϊόντα που πραγματικά έχεις ανάγκη. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να επαναξιολογήσεις τις αγοραστικές σου συνήθειες. Εάν θεωρείς ότι έχεις δημιουργήσει μια περίσσεια συλλογή προϊόντων για την περιποίηση της επιδερμίδας σου, σκέψου τους λόγους για τους οποίους έχει συμβεί αυτό και ανασυγκρότησε την σκέψη σου.

Πες “ναι” σε συγκεκριμένα συστατικά

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε κατά την διάρκεια της skincare ρουτίνας είναι το να ανακατεύουμε πολλά ενεργά συστατικά μαζί. Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ. Είναι σημαντικό να δίνεις στο δέρμα σου την ευκαιρία να προσαρμοστεί σε μια ρουτίνα ομορφιάς. Διαφορετικά, τα υπερβολικά πολλά ενεργά προϊόντα μαζί μπορούν να οδηγήσουν αντίθετα αποτελέσματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ειδικό αισθητικό και το ιατρικό σύμβουλο Dr. Ifeoma Ejikeme, η υπερβολική απολέπιση είναι ένα συνηθισμένο λάθος. «Η απολέπιση μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια ρουτίνα ομορφιάς, αλλά η υπερβολική απολέπιση μπορεί να οδηγήσει και σε ξεσπάσματα, ευαισθησία και ερεθισμό», λέει η ίδια. «Κάντε  απολέπιση μερικές φορές την εβδομάδα και όχι δύο φορές την ημέρα», συμπληρώνει. Εάν δεν είσαι  σίγουρη για το τι ρουτίνα να ακολουθήσεις,  η συμβουλή από έναν δερματολόγο είναι το κλειδί. Τέλος, μην φοβάσαι να αλλάζεις προϊόντα ανάλογα με την εποχή ( Χειμώνα- Καλοκαίρι). Οι ανάγκες του δέρματός μας αλλάζουν σύμφωνα με τις εποχές.

Cover photo:IMAXtree

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT