5 μυστικά που θα κάνουν το μανικιούρ σου να διαρκέσει περισσότερο

Κράτα σημειώσεις...

Νίνα Μουσούρη 11 Μαΐ. 24
5 μυστικά που θα κάνουν το μανικιούρ σου να διαρκέσει περισσότερο

Το μανικιούρ είναι ένα από τα στοιχεία που ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα looks μας και δίνουν αυτή την extra πινελιά κομψότητας που χρειαζόμαστε σε κάθε μας εμφάνιση. Πραγματικά, ποια δεν νιώθει υπέροχα μόλις έχει ανανεώσει το μανικιούρ της, επιλέγοντας ένα εντυπωσιακό χρώμα ή ένα super stylish nail trend. Την απάντηση τη γνωρίζουμε και κάπως έτσι σήμερα αποφασίσαμε να αναζητήσουμε όλα τα μυστικά που δίνουν extra διάρκεια στο μανικιούρ μας γιατί ναι, όλες θέλουμε να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα άθικτο για όσο περισσότερο γίνεται.

Κανόνας 1: Λέμε «ναι» σε ένα έλαιο για τη φροντίδα της επιδερμίδας

Κι όμως για να διατηρήσουμε υγιή τα νύχια μας και να δώσουμε διάρκεια στο μανικιούρ μας είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε καθημερινά ένα λάδι επιδερμίδας και ιδιαίτερα να το ακολουθούμε ως βήμα αμέσως μετά το στέγνωμα του βερνικιού μας. Γιατί; Οι βιταμίνες στο λάδι θα κρατήσουν τα νύχια και τα πετσάκια ενυδατωμένα και έτσι θα είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν και να «σχιστούν». Μάλιστα, ακόμα και σε περίπτωση που δεν θέλουμε να αγοράσουμε ένα ειδικό έλαιο από κάποιο brand, μπορούμε εναλλακτικά γι’ αυτό το σκοπό να χρησιμοποιήσουμε λάδι καρύδας και ελαιόλαδο.

Κανόνας 2: Αποφεύγουμε τις πολλές στρώσεις

Εκτός από τη βάση μας και το top coat, θα πρέπει να περνάμε το βερνίκι με το χρώμα της επιλογής μας μόνο 1 με 2 στρώσεις. Εάν προχωρήσουμε πέρα ​​από αυτό, το βερνίκι θα είναι πιο επιρρεπές στο να σπάσει σε κομμάτια. Σε γενικές γραμμές το μυστικό γι΄αυτόν τον κανόνα είναι να επιλέξουμε μια απόχρωση που δεν θα χρειάζεται πολλές στρώσεις για να υπάρχει η απόδοση που επιθυμούμε στο χρώμα

μανικιούρ

©Launchmetrics/spotlight

Κανόνας 3: Σφραγίζουμε τις άκρες

Σίγουρα όλες έχουμε προσέξει ότι όταν ένα μανικιούρ χαλάει, ξεκινάει από τις άκρες. Έτσι το μυστικό είναι με το πινέλο  να εφαρμόζουμε ένα λεπτό στρώμα για να σφραγίσουμε και να προστατέψουμε τις άκρες. Συγκεκριμένα, ακολουθούμε αυτό το βήμα μετά τη δεύτερη στρώση, όπου περιμένουμε να το βερνίκι να στεγνώσει και συνεχίζουμε με το top coat για να πετύχουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Κανόνας 4: Ανανεώνουμε το μανικιούρ μας με ένα topcoat

Όπως αναφέραμε οι πολλές στρώσεις δεν λειτουργούν θετικά για το μανικιούρ μας, αλλά στην περίπτωση του top coat, ο κανόνας αλλάζει. Όταν πρόκειται για την τελική επίστρωση, θα πρέπει να εφαρμόζουμε ξανά κάθε δύο ή τρεις ημέρες. Το top coat προσθέτει ένα νέο στρώμα προστασίας στο βερνίκι νυχιών και ενισχύει τη διάρκειά του. Μάλιστα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόζουμε ένα λεπτό στρώμα τελικής επίστρωσης σε ολόκληρο το νύχι και στη συνέχεια σφραγίζουμε τις άκρες με ένα πιο λεπτό στρώμα.

Κανόνας 5: Αποφεύγουμε το ζεστό νερό

Όταν το ζεστό νερό εισχωρεί κάτω και γύρω από το βερνίκι, αρχίζει να ανασηκώνεται και να ξεφλουδίζει, επομένως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποφεύγουμε το πολύ ζεστό νερό για παρατεταμένο χρόνο.

Cover photo:©Launchmetrics/spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT