Τα μαλλιά είναι ένα από τα δυνατά μας όπλα γοητείας, γι' αυτό και η περιποίησή τους θεωρείται βασικό κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας. Εκτός από τις πρωτοποριακές καλλυντικές συνθέσεις που φροντίζουν την τρίχα, ασπίδα προστασίας αποτελεί και η διατροφή.
Μπανάνες: Το συγκεκριμένο φρούτο είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο (η έλλειψή του οδηγεί σε τριχόπτωση), αλλά και σε βιοτίνη, μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β. Η τελευταία θρέφει και ενδυναμώνει το θύλακα της τρίχας (δηλαδή τη ρίζα), ενώ βοηθά στην αύξηση του όγκου και του μήκους των μαλλιών.
Ντομάτες: Άριστη πηγή λυκοπενίου (σε αυτό οφείλεται το κόκκινο χρώμα τους), ενός καροτενοειδούς που κυριολεκτικά μάχεται τις κολλαγενάσες. Τι είναι αυτές; Φυσικά ένζυμα τα οποία καταστρέφουν το κολλαγόνο του οργανισμού, κάνοντας τα μαλλιά να φαίνονται ταλαιπωρημένα, θαμπά και εύθραυστα.
Καρότα: Η βιταμίνη Α ρυθμίζει τις εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων, συμβάλλοντας στην καλή υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Η έλλειψή της θεωρείται ένοχη για την πτώση των μαλλιών, αλλά και για εμφάνιση πιτυρίδας και ξηροδερμίας.
Γαρίδες: Το συγκεκριμένο θαλασσινό, όπως και τα υπόλοιπα οστρακοειδή, αποτελούν μια διατροφική ομάδα-σύμμαχο για υγιή και λαμπερά μαλλιά. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, βιταμίνες D, B12, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και πρωτεΐνες.
Γλυκοπατάτες: Το γευστικό πορτοκαλί λαχανικό περιέχει μεγάλη ποσότητα β-καροτίνης. Πρόκειται για ένα συστατικό που, κατά την πέψη, μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Αυτή προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ παράλληλα βελτιώνει την κυκλοφορία του οξυγόνου στο τριχωτό της κεφαλής.