5 τρόποι για να «βάλουμε φρένο» στην εμφάνιση ψαλίδας στα μαλλιά μας

5 tips για να περιορίσουμε σημαντικά αυτό το φαινόμενο.

Νίνα Μουσούρη 09 Οκτ. 23
5 τρόποι για να «βάλουμε φρένο» στην εμφάνιση ψαλίδας στα μαλλιά μας

Όταν μιλάμε για «ψαλίδα» στα μαλλιά, ουσιαστικά αναφερόμαστε στις σπασμένες άκρες που καμία δεν θέλει για το hair-look της. Ουσιαστικά, όταν η άκρη της κάθε τρίχας σπάσει σε δύο, τρία ή ακόμα και τέσσερα μικρότερα και λεπτότερα μήκη, τότε, είναι ξεκάθαρο πως ερχόμαστε αντιμέτωπες με την ενοχλητική «ψαλίδα».

Σίγουρα, θα αναρωτιέσαι και εσύ γιατί συμβαίνει αυτό. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι οι σπασμένες ή σχισμένες άκρες αποτελούν μια μορφή φυσικής βλάβης στα μαλλιά μας ή οποία πολλές φορές είναι αναπόφευκτη για όλες μας. Αν όμως, δώσουμε προσοχή σε 5 συγκεκριμένα πράγματα μπορούμε να περιορίσουμε σημαντικά αυτό το φαινόμενο.

Μειώνουμε τη χρήση εργαλείων που εκπέμπουν θερμότητα στο styling & χρησιμοποιούμε προστατευτικά θερμότητας

Οι σπασμένες άκρες μπορεί να προέλθουν από ζημιά που έχει προκαλέσει η θερμότητα. Φυσικά δεν σου λέμε να σταματήσουμε εντελώς το styling των μαλλιών μας, αλλά μπορούμε να μην το κάνουμε τόσο συχνά, χρησιμοποιώντας εργαλεία που εκπέμπουν θερμότητα και φυσικά πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα ένα προστατευτικό θερμότητας. Οι συγκεκριμένες τοπικές προστατευτικές φόρμουλες επικαλύπτουν τη τρίχα με ένα ρυθμιστικό στρώμα θρεπτικών συστατικών που βοηθούν στη προστασία από τη ζημιά που προκαλείται από το styling με ζεστά εργαλεία. Επιπλέον, τα θερμοπροστατευτικά περιέχουν συχνά συστατικά εξομάλυνσης που θα κάνουν το hair-look μας να φαίνεται ακόμα καλύτερο.

Δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά

Εάν και εσύ προτιμάς το βραδινό λούσιμο, δεν είσαι η μόνη. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προσπαθούμε να στεγνώνουμε τα μαλλιά, πριν πέσουμε στο κρεβάτι για να κοιμηθούμε. Γιατί; Καθώς τα βρεγμένα σκέλη είναι πιο επιρρεπή σε ζημιές, καθώς γυρίζουμε στο μαξιλάρι όλο το βράδυ, βρίσκονται σε εξαιρετικά εύθραυστη κατάσταση και έτσι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητας να σπάσουν και να δημιουργηθεί η ανεπιθύμητη ψαλίδα. Σε περίπτωση, όμως, που δεν μπορούμε να αποφύγουμε το να κοιμηθούμε με βρεγμένα μαλλιά, καλό θα ήταν τουλάχιστον να ακουμπάμε το κεφάλι μας σε μια σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη για να μετριαστούμε κάθε περιττό τράβηγμα ή τριβή.

Χρήση σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα

Τα σαμπουάν και τα προϊόντα χωρίς θειικά άλατα και σιλικόνη λειτουργούν καλύτερα στο να διατηρούν ισορροπημένο το μικροβίωμα του τριχωτού της κεφαλής, δίνοντας στα μαλλιά μας έτσι την ώθηση να δυναμώσουν και να αναπτυχθούν καλύτερα.

Όχι έντονες κινήσεις με τα μαλλιά μας

Ακόμα και κατά τη διάρκεια του λουσίματος δεν πρέπει να τρίβουμε υπερβολικά τις άκρες των μαλλιών μας. Ακόμα κι αν χρησιμοποιούμε τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς, μπορεί μόνες μας, κάνοντας έντονες κινήσεις, να προκαλέσουμε φθορά στο hair-look μας. Ιδανικά κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ με το σαμπουάν, βαθιά στο τριχωτό της κεφαλής και στη συνέχεια αφήνουμε το νερό να τρέξει στα υπόλοιπα μαλλιά μας.

Όχι πολύ κρύο-Όχι πολύ ζεστή!

Όπως συχνά συνιστούμε, αποφεύγουμε τα άκρα. Η ισορροπία είναι το κλειδί. Σύμφωνα με τους hair experts και οι δύο ακραίες θερμοκρασίες (ζεστό και κρύο) μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση και συστολή των θρεπτικών συστατικών στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα την αδυναμία και το σπάσιμο των μαλλιών.

Cover photo: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT