Follow us

Search

5 τρόποι για να φτιάξεις τις τέλειες μπούκλες χωρίς θερμότητα

Καμία μας δεν μπορεί να αντισταθεί στις μακριές και ανάλαφρες μπούκλες. Τι γίνεται όμως με την θερμότητα που καταστρέφει την τρίχα; Εμείς βρήκαμε πέντε διαφορετικούς τρόπους για να δημιουργήσουμε το αγαπημένο μας χτένισμα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κανένα εργαλείο για styling που θα επιβαρύνει την ποιότητα των μαλλιών μας.

5 τρόποι για να φτιάξεις τις τέλειες μπούκλες χωρίς θερμότητα

Tα μακριά, υγιή και καλοχτενισμένα μαλλιά είναι πάντα άξια θαυμασμού. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει καμιά μας. Ωστόσο, το να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα δίχως να επιβαρύνουμε την τρίχα μας δεν είναι πάντα εύκολο ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε μέχρι να ανακαλύψουμε τις τεχνικές που θα μας χαρίσουν τις μπούκλες των ονείρων μας δίχως να χρησιμοποιήσουμε κανένα εργαλείο που εκπέμπει την ανεπιθύμητη θερμότητα, η οποία αλλοιώνει την ποιότητα των μαλλιών μας.

Και ναι ,μπορεί και μέχρι σήμερα να χρησιμοποιούσες και εσύ καθημερινά το αγαπημένο σου ψαλίδι ή τον γνωστό κώνο για μπούκλες ή ακόμα και την πρέσα για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως είμαστε σίγουρες πως αν διαβάσεις τις τεχνικές που ανακαλύψαμε θα τα αφήσεις όλα για λίγο στην άκρη.

1.«Plopping»

Η πρώτη τεχνική που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις τις μπούκλες που επιθυμείς, δίχως να επιβαρύνεις τα μαλλιά σου με θερμότητα, είναι το «plopping».Ουσιαστικά, αυτός ο τρόπος μας προτείνει να αφήσουμε στην άκρη το πιστολάκι ή οποιοδήποτε άλλο θερμαντικό εργαλείο και μας προτρέπει να μεταμορφώσουμε την βαμβακερή ζώνη από το μπουρνούζι μας στο απόλυτο item για τη δημιουργία χαλαρών waves.Ναι, σωστά κατάλαβες. Πιθανότατα ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό σου, αλλά αυτός ο τρόπος κάνει θαύματα! Μια μικρή συμβουλή για την προστασία των μαλλιών μας, είναι να επιλέξουμε ένα μπουρνούζι από μαλακό ύφασμα. Αυτή η τεχνική λειτουργεί επίσης και με ένα μαντήλι. Ο τρόπος είναι απλός.

Χώρισε τα μαλλιά σου στη μέση και τοποθέτησε τη ζώνη από το μπουρνούζι σου στο πάνω μέρος του κεφαλιού με τρόπο που να αγκαλιάσει και τις δύο πλευρές του προσώπου σου. Τυλίξτε το πρώτο «σκέλος» των μαλλιών σου γύρω από τη ζώνη και συνέχισε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας ένα άλλο «σκέλος» στο πρώτο. Στο τέλος, θα πρέπει να έχεις ένα μόνο τμήμα μαλλιών τυλιγμένο σε όλη τη ζώνη. Επανέλαβε την διαδικασία και από την άλλη πλευρά. Στο τέλος πιάσε κάθε πλευρά στο τελείωμα με ένα λαστιχάκι και άφησε τα για όλη τη νύχτα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

2. Χρησιμοποίησε μεγάλες κάλτσες

Είναι η ίδια τεχνική με την πρώτη, αλλά σε αυτή την περίπτωση αντί να χρησιμοποιήσεις την ζώνη από το μπουρνούζι σου, θα χρειαστείς μεγάλες κάλτσες. Ποια είναι η διαδικασία; Χώρισε σε τα μαλλιά σου σε δύο ή τέσσερα τμήματα ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε κάθε τμήμα, τοποθετήστε μια κάλτσα στο πάνω μέρος του κεφαλιού σου και στερέωσε την με ένα τσιμπιδάκι. Πάρε ένα τμήμα των μαλλιών και τραβήξτε το πάνω από την κάλτσα, μετά πάρε ένα άλλο τμήμα και τραβήξτε το κάτω από την κάλτσα Επαναλάβετε την ίδια κίνηση έως ότου ολόκληρο το σκέλος είναι “πλεγμένο” με την κάλτσα. Τέλος δέσε στο τελείωμα με ένα λαστιχάκι. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία και για τις άλλες τούφες, τοποθετώντας κάθε φορά μια νέα κάλτσα στην κορυφή της κεφαλής σου. Άστα για αρκετές ώρες ή για ολόκληρη τη νύχτα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

3. Σατέν ύφασμα για μεταξένιες μπούκλες

Εάν τα μαλλιά σου είναι ευάλωτα και έχουν ήδη εξασθενήσει, είναι καλύτερα να επιλέξεις μια πιο μαλακή μέθοδο. Σε αυτή την περίπτωση μια σατέν κορδέλα θα σου επιτρέψει να αποκτήσεις όμορφα “κύματα”, προστατεύοντας παράλληλα τα μαλλιά σου, καθώς αυτό το ύφασμα δεν θα προκαλέσει καθόλου τριβή. Επιπλέον το εύκαμπτο, αυτό,  υλικό βοηθά στο σχηματισμό μιας πιο φυσικής καμπύλης. Η διαδικασία που θα ακολουθήσεις με την σατέν κορδέλα είναι η ίδια με τους προηγουμένους τρόπους.

4. Mια μπάντανα κάνει θαύματα

Αυτή η μέθοδος θα σου χαρίσει όμορφα, φυσικά «κύματα». Πως θα το κάνεις ? Φόρεσε μια κορδέλα μαλλιών, όπως θα την έβαζες,  και τύλιξε γύρω από αυτή τις τούφες των μαλλιών σου. Στο τέλος το αποτέλεσμα θα μοιάζει σαν να φοράς ένα στέμμα. Άφησε το για όλο το βράδυ και όταν θα λύσεις τα μαλλιά σου θα είσαι έτοιμη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lilly van Brooklyn (@lillyvanbrooklyn)

5. Λαστιχάκι «Λουλούδι»

Αυτό το αξεσουάρ σε σχήμα σατέν λουλουδιών σου επιτρέπει να δημιουργήσεις μπούκλες χωρίς να καταστρέψεις  τα μαλλιά σου.Το μόνο που χρειάζεται είναι να το προμηθευτείς. Τι κάνεις μετά; Ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα (ογκώδεις μπούκλες, χαλαρές μπούκλες, κύματα παραλίας), θα χρησιμοποιήσεις τα δύο, τρία ή τέσσερα στρογγυλά μέρη αυτού του αξεσουάρ. Τοποθέτησε το στην κορυφή του κεφαλιού σου, κάνοντας μια αλογοουρά. Στη συνέχεια τύλιξε τα μαλλιά σου γύρω από τους σατέν κύκλους. Για το αποτέλεσμα περίμενε 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cordina Hair ™ (@cordinahair)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

MORE FROM

ΟΜΟΡΦΙΑ