8 έξυπνες θεραπείες και τεχνικές χωρίς νυστέρι για πρόσωπο και σώμα

Καιρός να εστιάσουμε στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς μας, αυτή που τονίζει τα χαρακτηριστικά μας και ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας.

Elle 20 Απρ. 22
8 έξυπνες θεραπείες και τεχνικές χωρίς νυστέρι για πρόσωπο και σώμα

Από την Φίλια Μητρομάρα

Η αψεγάδιαστη εικόνα που απαιτεί συνεχείς θυσίες έχει αντικατασταθεί πλέον από την αποδοχή του εαυτού μας. Προτεραιότητα για κάθε αισθητική επέμβαση ή θεραπεία αποτελεί η υγεία του δέρματός μας και όχι η τελειότητά του. Αν θέλετε να ανανεώσετε το πρόσωπο ή το σώμα σας χωρίς να υποβληθείτε στη θεαματική -πλην όμως επεμβατική- λύση της πλαστικής χειρουργικής, υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναδείξετε τη φυσική σας ομορφιά και τον καλύτερό σας εαυτό, με υγεία και ασφάλεια.

Microdermasion (υγρή μικροδερμοαπόξεση)

Πού στοχεύει: Η υγρή μικροδερμοαπόξεση είναι η νέα τάση καθαρισμού προσώπου και απολέπισης για απαλή, φρέσκια επιδερμίδα. Ενδείκνυται για κάθε τύπο δέρματος, ενώ συνδυάζεται με πολλές θεραπείες αισθητικής ιατρικής, μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμά τους.

Τι υπόσχεται: Καθαρισμό, απολέπιση, λάμψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας. Αποτελεί ιδανική θεραπεία πριν από κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς το δέρμα λάμπει, το μακιγιάζ σταθεροποιείται και διαρκεί περισσότερο.

Πώς εφαρμόζεται: «Η μετάβαση από την τεχνική των μικροκρυστάλλων οδήγησε στη χρήση διαμαντένιων κεφαλών απολέπισης με ταυτόχρονη εφαρμογή υγρών θεραπευτικών διαλυμάτων στο δέρμα. Η συσκευή αναρροφά τους υγρούς ρύπους και την περίσσεια σμήγματος, ενώ, ταυτόχρονα, η διαμαντένια κεφαλή απομακρύνει σχολαστικά τα νεκρά κύτταρα της ανώτερης στιβάδας του δέρματος (κερατινοκύτταρα), επιτρέποντας τη διαδερμική έγχυση των θεραπευτικών ουσιών σε βάθος, εκεί όπου τα νέα κύτταρα γεννιούνται. Τα ενεργά συστατικά συνεχίζουν τη δράση τους στο δέρμα ακόμη και μετά το τέλος της θεραπείας. Διαθέτει 3 κεφαλές (για ήπια, μεσαία και ισχυρή δερμοαπόξεση), καθώς επίσης και ειδικά θεραπευτικά διαλύματα δραστικών συστατικών που επιλέγονται με βάση τις ανάγκες του εκάστοτε δέρματος», εξηγούν οι ειδικοί του πρότυπου κέντρου Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής και Δερματολογίας Laser Touch.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται: Κάθε συνεδρία διαρκεί 25’-30’ για πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Προτείνεται ένας κύκλος 4-6 συνεδριών για μέγιστα αποτελέσματα σε μεσοδιάστημα 7-14 ημερών. Η θεραπεία γίνεται όλον το χρόνο.

Το αποτέλεσμα: Ενυδάτωση και αναζωογόνηση.

Ultra & Ultra plus

Πού στοχεύει: Αυτός ο συνδυασμός θεραπειών, που γίνεται ανώδυνα και χωρίς ερεθισμούς, προσφέρει ένα πιο καθαρό, λαμπερό, ενυδατωμένο και υγιές δέρμα.

Τι υπόσχεται: Ανανέωση και επανόρθωση. Παράλληλα συνιστάται και προληπτικά για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

Πώς εφαρμόζεται: «Στο πρώτο στάδιο, με τη χρήση υπερήχων απολεπίζεται η επιδερμίδα σε βάθος από νεκρά κύτταρα, σμήγμα και ρύπους, ενώ αυξάνεται και ο μεταβολισμός των κυττάρων. Στο δεύτερο στάδιο εφαρμόζεται μια μη ενέσιμη μεσοθεραπεία, καθώς μέσω της μικρής αύξησης της θερμοκρασίας των ιστών και άλλων βιοχημικών διεργασιών που πραγματοποιούνται διευκολύνεται η δίοδος δραστικών ουσιών (π.χ. βιταμίνες, πεπτίδια κ.ά.) στο δέρμα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 50’ και μπορεί να συνδυαστεί με ειδικές τεχνικές μασάζ -συμπληρώνοντας το αποτέλεσμα με ευεξία και χαλάρωση- ή ακόμη και με τον βαθύ ιατρικό καθαρισμό», λέει ο δρ Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, ειδικευμένος πλαστικός χειρουργός, μέλος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται: Μία που επαναλαμβάνεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Το αποτέλεσμα: Ένα υγιές, λαμπερό και φρέσκο πρόσωπο.

θεραπείες

Λιπόλυση – Λιποδιάλυση

Πού στοχεύει: Στο τοπικό λίπος σε μηρούς κοιλιά, γλουτούς, γόνατα, βραχίονες και στην κυτταρίτιδα ή το διπλοσάγονο.

Τι υπόσχεται: Να προσφέρει λιπόλυση, σύσφιγξη και σμίλευση του σώματος εντελώς αναίμακτα και μη επεμβατικά. Επιπλέον, βελτιώνει το πρόβλημα της κυτταρίτιδας που αντιμετωπίζουν αρκετές γυναίκες, ειδικά όταν αυτή οφείλεται σε αυξημένη συγκέντρωση λιποκυττάρων και όχι σε ορμονικούς λόγους ή σε προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος.

Πώς εφαρμόζεται: «Η θεραπεία είναι ενέσιμη και εγχέεται απευθείας στον υποδόριο λιπώδη ιστό με λεπτές, εύκαμπτες βελόνες, εστιάζοντας στο τοπικό πάχος. Η μέθοδος προκαλεί υγροποίηση των λιποκυττάρων, καταστρέφοντάς τα οριστικά», λέει ο δρ Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος. Είναι σχετικά ανώδυνη και οποιαδήποτε ενόχληση μειώνεται με τη χρήση αναισθητικής κρέμας. Μετά τη θεραπεία ενδέχεται να εμφανιστεί ερυθρότητα ή κάποιο ελαφρύ οίδημα, τα οποία υποχωρούν σε λίγες ημέρες.

Τι περιέχει η ενέσιμη θεραπεία: «Δεσοξυχολικό οξύ, ένα είδος χολικού οξέος το οποίο παράγεται φυσιολογικά από τον οργανισμό (από το συκώτι μας) και βοηθά στην αποδόμηση του λίπους, τη φωσφατιδυλοχολίνη (φυτική ουσία που λαμβάνεται από τη σόγια) και την καρνιτίνη», εξηγεί ο δρ Σπηλιόπουλος.

Μετά τη θεραπεία: Επιστρέφετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Αποφεύγετε την έντονη γυμναστική και συνιστάται η λήψη αρκετών υγρών (περίπου 2 λίτρα την ημέρα).

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται: Συνήθως 2 με 3, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις αρκεί μία μόνο συνεδρία.

Το αποτέλεσμα: Είναι εμφανές έναν μήνα μετά τη θεραπεία και διαρκεί αρκετά, εάν δεν υπάρξει σημαντική αύξηση βάρους.

Microneedling – Μεσοθεραπεία

Πού στοχεύει: Στο πρόσωπο (μέτωπο, παρειές, βλέφαρα, άνω και κάτω χείλος), τον λαιμό, το ντεκολτέ, τα μπράτσα, την κοιλιά, τους γλουτούς και τους μηρούς, και γενικά σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Τι υπόσχεται: Προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος και την αναγέννηση νέων τριχοειδών αγγείων. Λειτουργεί ως θεραπεία αντιγήρανσης, αναζωογόνησης και ανανέωσης της επιδερμίδας.

Πώς εφαρμόζεται: «Αρχικά ο ειδικός απλώνει τοπική αναισθητική κρέμα και με τη χρήση μιας συσκευής που περιέχει μικροβελόνες μήκους από 0,5 mm έως 2 mm διαπερνά την επιδερμίδα και εισχωρεί στο χόριο. Προκαλείται ελεγχόμενος και αναίμακτος μικροτραυματισμός, ο οποίος ενεργοποιεί τη διαδικασία ανάπλασης του δέρματος. Ταυτόχρονα, από τις μικροσκοπικές οπές που δημιουργούνται, εισχωρούν στο δέρμα και οι δραστικές ουσίες που έχουν επιλεγεί. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από μία ώρα», αναφέρει η Αναστασία Τζούμα, δερματολόγος – αφροδισιολόγος, μετεκπαιδευθείσα στις θεραπείες αντιγήρανσης στο Skin Esthetic Institute της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α., Q Med Academy, καθώς και στο Royal College του Λονδίνου. Μελέτες έδειξαν ότι το κολλαγόνο που παράγεται κατά τη φάση επούλωσης είναι τύπου Ι, το φυσιολογικό, δηλαδή, κολλαγόνο του δέρματος, και όχι το κολλαγόνο τύπου ΙΙΙ που παράγεται κατά τη δημιουργία ουλής.

Μετά τη θεραπεία: Το δέρμα είναι κόκκινο και μπορεί να εμφανίσει στικτή αιμορραγία που σταματά αμέσως. Οι μικρονυγμοί επουλώνονται σε 24 ώρες, ενώ η ερυθρότητα μπορεί να διαρκέσει από 12 έως 48 ώρες, ανάλογα με το βάθος της θεραπείας. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι συνήθως άμεση. Συνιστάται μόνο η αποφυγή εφαρμογής καλλυντικών και έκθεσης στον ήλιο για 24-48 ώρες, ώστε να μην προκληθούν ερεθισμοί.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται: Έξι με οκτώ συνεδρίες, οι οποίες επαναλαμβάνονται ανάλογα με το περιστατικό με συχνότητα ανά 10 ημέρες έως και ανά 2 μήνες.

Το αποτέλεσμα: Είναι ορατό σε μία εβδομάδα.

PRX – T33

Πού στοχεύει: Η μέθοδος βιοαναζωογόνησης χωρίς βελόνες είναι μια πρωτοποριακή τεχνική αντιγήρανσης και ανάπλασης που ενισχύει τη λάμψη και τη φωτεινότητα της επιδερμίδας.

Τι υπόσχεται: Άμεση ενυδάτωση και σύσφιγξη της επιδερμίδας, ενώ αφήνει ανέπαφη την ανώτερη επιφάνειά της. Έχει καταπληκτικά αποτελέσματα στη φωτογήρανση, στην ελάστωση του δέρματος, στις βαθιές και λεπτές ρυτίδες όπως επίσης και στη χαλάρωση και τη θαμπή όψη της επιδερμίδας.

Πώς εφαρμόζεται: «Το PRX-T αποτελεί μια φόρμουλα η οποία συνδυάζει 33% TCA, υπεροξείδιο του υδρογόνου και κοχικό οξύ. «Η διαφορά του PRX από τα κοινά πίλινγκ είναι ότι το TCA διεισδύει απευθείας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, προκαλώντας έντονη διέγερση η οποία το ενυδατώνει και το συσφίγγει χωρίς να έρθει σε επαφή με την ανώτερη επιφάνειά του», εξηγεί η Αναστασία Τζούμα.

Μετά τη θεραπεία: Η τεχνική είναι ανώδυνη, μη ενέσιμη και επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος μελανιάς ή οιδήματος. Δεν συμβαίνει σημαντική απολέπιση της επιδερμίδας και μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος με άμεσα αποτελέσματα, χωρίς φωτοευαισθησία, ώστε να μπορεί να γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς να εμφανιστούν μώλωπες και ερυθρότητα.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται: Η PRX-T33 προτείνεται σαν ολοκληρωμένη θεραπεία με 5 επαναλήψεις ανά 10-15 ημέρες. Το δέρμα συνεχίζει σταδιακά να βελτιώνεται έως 6 μήνες μετά και συνδυάζεται εξαιρετικά με όλες τις υπόλοιπες ιατρικές θεραπείες.

Το αποτέλεσμα: Μειώνει τη φωτογήρανση, την ελάστωση του δέρματος, τις βαθιές και λεπτές ρυτίδες, τη χαλάρωση και τη θαμπή όψη.

Hydra Shot

Πού στοχεύει: Στην αποκατάσταση του θαμπού και αφυδατωμένου δέρματος.

Τι υπόσχεται: Προσφέρει βαθιά καθαριστική δράση, βελτιώνει την υφή του δέρματος, ενώ παράλληλα τονώνει τον κυτταρικό μεταβολισμό.
Πώς εφαρμόζεται: «H Hydra Shot Therapy είναι η απόλυτη ενυδατική θεραπεία για την αποκατάσταση του θαμπού και αφυδατωμένου δέρματος. Μία έκρηξη ενυδάτωσης, η οποία συνδυάζει τη δύναμη των υπερήχων και τη φωτοδυναμική», λέει ο δρ Απόστολος Γαϊτάνης.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται: Εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε δέρματος. Ακόμα και με μία θα έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Εάν το δέρμα σας είναι έντονα ταλαιπωρημένο, προτείνονται 4 συνεδρίες σε διάστημα 15-20 ημερών.

Το αποτέλεσμα: Καθαρό, λαμπερό και αναζωογονημένο δέρμα. Είναι η ιδανική θεραπεία για λάμψη πριν από ένα σημαντικό γεγονός.

New Born – C

Που στοχεύει: Στην ενίσχυση των επιπέδων βιταμίνης C, στη μείωση των πανάδων και των ρυτίδων.

Τι υπόσχεται: Αντιγήρανση και λάμψη.

Πώς εφαρμόζεται: «Οι περιβαλλοντικές επιθέσεις μειώνουν τα επίπεδα της βιταμίνης C στο δέρμα και προκαλούν διάφορες βλάβες, όπως αλλαγές στην υφή και την όψη, καθώς και μείωση της ελαστικότητας και της λάμψης. Η θεραπεία New Born C βασίζεται στη νέα φόρμουλα νανοτεχνολογίας. Τα ενεργά συστατικά μεταφέρονται μέσα σε νανομετρικά λιποσώματα με υψηλή ισχύ διείσδυσης, με αποτέλεσμα η δράση τους να είναι βαθύτερη, στοχευμένη και άρα πιο αποτελεσματική. Χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της λάμψης σε όλα τα θαμπά και ταλαιπωρημένα δέρματα», λέει ο δρ Γαϊτάνης. Η θεραπεία συνδυάζεται με όλες τις ενέσιμες θεραπείες (botox, υαλουρονικό οξύ, μεσοθεραπεία κ.λπ.) καθώς και με μηχανήματα ανάλογων θεραπειών (δερμοαπόξεση, υπερήχους, κρυοθεραπεία κ.λπ.) πάντα σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται: Μία κάθε μήνα.

Το αποτέλεσμα: Καθαρό, λαμπερό και υγιές δέρμα.

Shock Wave: Κρουστικός υπέρηχος

Πού στοχεύει: Στα λιποκύτταρα, στη μείωση της επιδερμικής χαλάρωσης και στη λιποδιάλυση.

Τι υπόσχεται: Έντονη λιποδιάλυση, σύσφιγξη και αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Πώς εφαρμόζεται: Πρόκειται για μια αναίμακτη θεραπεία κρουστικού υπερήχου. Τα κρουστικά κύματα που δημιουργούνται μεταδίδονται στους ιστούς με ελεγχόμενη πίεση και συχνότητα. Η θεραπεία διεισδύει σε βαθύτερους ιστούς, μειώνει τον όγκο των λιποκυττάρων, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, προάγει τη σύνθεση του κολλαγόνου και ενεργοποιεί τη διαδικασία της κυτταρικής ανάπλασης.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται: Εξαρτάται από το πρόβλημα. Η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί και με θεραπεία κατά των ραγάδων, μεσοθεραπεία κατά της κυτταρίτιδας και με τεχνικές σύσφιγξης και λιποδιάλυσης.

Το αποτέλεσμα: Μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού, βελτίωση της υφής της επιδερμίδας, η οποία γίνεται πιο λεία, ελαστική και σφριγηλή, σμίλευση του περιγράμματος του σώματος, μείωση του οιδήματος και της κατακράτησης.

Extra Tips

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε μια θεραπεία;

  • Εξαρτάται από το τι θέλετε να αλλάξετε ή να βελτιώσετε. Κατά γενικό κανόνα οι αντιγηραντικές θεραπείες, όπως τα fillers, δεν χρειάζεται να γίνουν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας των 20 ή στις αρχές των 30, ακόμη και ως προληπτικό μέτρο. Θεραπείες όπως fillers χειλιών, υγρή ρινοπλαστική ή άλλες αλλάζουν από ασθενή σε ασθενή. Σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός σας θα καθορίσει τη θεραπεία που θα ακολουθήσετε και εκείνος θα κρίνει εάν αυτή είναι η σωστή για εσάς.
  • Οι αισθητικές θεραπείες προσώπου έχουν σχεδιαστεί για να τονίσουν τα χαρακτηριστικά σας και να ενισχύσουν τη φυσική σας ομορφιά. Απαλύνουν τις γραμμές έκφρασης και βελτιώνουν το περίγραμμα του προσώπου, δίνοντάς σας μια φυσική και φρέσκια όψη. Να θυμάστε: Οι αισθητικές επεμβάσεις δεν διορθώνουν το πώς νιώθετε για τον εαυτό σας, αν και βοηθούν να τονώσετε την αυτοεκτίμησή σας και να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το πώς φαίνεστε.

Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από δερματολόγους εγγεγραμμένους στην Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική  Εταιρεία (edae.gr).

Φωτογράφος: HILARY WALSH. Styling: CHLOÉ DUGAST. Μοντέλο: VICTORIA LEE/ OUI MANAGEMENT.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT