Αντιμέτωπη με την τριχόπτωση; Το λάθος που δεν πρέπει να κάνεις στο styling των μαλλιών σου

Κι όμως, υπάρχει μια κίνηση στο styling που πρέπει σίγουρα να αποφύγεις.

Νίνα Μουσούρη 05 Ιαν. 24
Αντιμέτωπη με την τριχόπτωση; Το λάθος που δεν πρέπει να κάνεις στο styling των μαλλιών σου

Είναι αλήθεια! Όταν έχουμε πιο αραιά μαλλιά, πολλές φορές ίσως αισθανόμαστε αρκετά περιορισμένες με τα χτενίσματα ή τα haircuts που μπορούμε να κάνουμε. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι επιλογές υπάρχουν πολλές και για όλες.

Ακόμα και αν έχουμε λεπτά και αραιά μαλλιά, επιλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα, το σωστό κούρεμα και με το κατάλληλο χρώμα μπορούμε να χαρίσουμε στο hair-look μας την επιθυμητή κίνηση, αλλά και το εφέ όγκου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Μερικές ανταύγειες μπορούν να δώσουν μεγαλύτερη διάσταση στα μαλλιά μας ή αν επιλέξουμε ένα haircut με layers θα κάνουμε και σε αυτή τη περίπτωση τα μαλλιά μας να φαίνονται πιο πλούσια. Όσον αφορά τα χτενίσματα, όμως, θα πρέπει να δώσουμε προσοχή ώστε να μην κάνουμε ένα συγκεκριμένο λάθος. Ποιο είναι αυτό; Θα σου εξηγήσουμε αμέσως  με κάθε λεπτομέρεια τι πρέπει να αποφύγεις.

styling

“Όχι” στα φιχτά χτενίσματα

Σφιχτοί κότσοι, πλεξούδες, αλογοουρές, όλα αυτά τα χτενίσματα μπορεί να φαίνονται-και να είναι- εξαιρετικά κομψά, αλλά, όταν ερχόμαστε αντιμέτωπες με τη τριχόπτωση, το να δένουμε τα μαλλιά μας υπερβολικά σφιχτά είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε.

«Όταν τραβάτε τα μαλλιά σας προς τα πίσω για αυτή την αλογοουρά, προκαλείται αυξημένη πίεση στους θύλακες γεγονός που είναι καταστροφικό γιατί όταν τα μαλλιά σας αραιώνουν οι θύλακές σας είναι ήδη αδύναμοι», δηλώνει χαρακτηριστικά η κοσμοτελόγος Ghanima Abdullah, στο therighthairstyles.com

«Το να κάνετε σφιχτές πλεξούδες που προκαλούν υπερβολικό τράβηγμα στα μαλλιά μπορεί να προκαλέσει τραύμα στο θύλακα που οδηγεί σε μόνιμη βλάβη και αραίωση»,  τονίζει και ο Ο Jae Pak, M.D και συμπληρώνει «Αν έχετε οικογενειακό ιστορικό τριχόπτωσης, διατρέχετε ιδιαίτερα κίνδυνο και θα πρέπει να αποφύγετε αυτά τα χτενίσματα εάν θέλετε να διατηρήσετε τους θύλακες των μαλλιών σας προστατευμένους  όσο το δυνατόν περισσότερο».

Extra συμβουλή: Αποφύγετε την υπερβολική θερμότητα στο styling

Ενώ ορισμένα προϊόντα που αυξάνουν τον όγκο ενεργοποιούνται στην πραγματικότητα από τη θερμότητα και μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα οι ρίζες και τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο πυκνά, δεν πρέπει να είναι οι μέθοδοι που θα βασίζεστε καθημερινά για την περιποίηση των μαλλιών. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να φράξουν τους θύλακες του τριχωτού της κεφαλής και, εάν δεν αφαιρεθούν σωστά, μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια μαλλιών. Από την άλλη και η υπερβολική θερμότητα είναι επίσης επιζήμια, πόσο μάλλον σε περιπτώσεις που ερχόμαστε ήδη αντιμέτωπες με τη τριχόπτωση. Έτσι, όπως και να έχει, όταν στεγνώνουμε με πιστολάκι τα μαλλιά μας,  πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε εφαρμόσει πρώτα ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα.

Cover photo: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT