Έχεις σγουρά μαλλιά; Το haircut που δεν πρέπει να επιλέξεις σύμφωνα με τους hair experts

Τα curly hair απαιτούν τα σωστά προϊόντα και την κατάλληλη haircare ρουτίνα για την καταπολέμηση του φριζαρίσματος και τη διατήρηση της λάμψης. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο και για το styling τους παίζει και το κούρεμα που θα επιλέξουμε.

Νίνα Μουσούρη 03 Απρ. 24
Έχεις σγουρά μαλλιά; Το haircut που δεν πρέπει να επιλέξεις σύμφωνα με τους hair experts

Τα σγουρά μαλλιά είναι αξιοζήλευτα από αρκετές γυναίκες αν σκεφτείς ότι πολλές από εμάς ξοδεύουν αμέτρητα λεφτά για beauty items και για προϊόντα που θα μας χαρίσουν τα curly hair των ονείρων μας. Ωστόσο, οι γυναίκες που έχουν φυσικά σγουρά μαλλιά γνωρίζουν ότι η διατήρηση της καλής τους υφής, αλλά και το άψογο styling δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μάλιστα, ιδιαιτέρα σημαντικό ρόλο για την ανάδειξή τους παίζει και το σωστό haircut.Μια λάθος επιλογή μπορεί να μας δυσκολέψει σημαντικά στο να διατηρήσουμε καλοσχηματισμένες τις μπούκλες μας.

Ποιο είναι το haircut που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιλέξουμε για τα curly hair

H Jennifer Mendoza, ιδιοκτήτρια του Flourish Hair & Beauty στο Σικάγο, αποκάλυψε ποιο είναι το χειρότερο κούρεμα για όσες γυναίκες έχουν σγουρά μαλλιά. «Θα έλεγα ότι το λιγότερο κολακευτικό είναι to pixiecut.Μπορεί αυτό το hairlook να απαιτεί λιγότερη περιποίηση, αλλά δεν είναι η ιδανική επιλογή για τις μπούκλες μας. Όταν επιλέγουμε ένα κούρεμα, είναι σημαντικό να βρούμε κάτι που θα ταιριάξει με την υφή των μαλλιών μας ώστε να μπορούμε να ενισχύσουμε τα φυσικά μας χαρακτηριστικά.

 

 

Όταν καλούμαστε να επιλέξουμε το σωστό haircut για σγουρά μαλλιά, υπάρχουν πολλές επιλογές. Μια εξαιρετική επιλογή, που είναι στην τάση αυτή τη στιγμή είναι το shag κούρεμα. «Είναι σύγχρονο, έχει μια κομψότητα που αγκαλιάζει το πρόσωπο και ενισχύει το σχήμα της μπούκλας». Μια λίγα λόγια χαρίζει ένα αβίαστο αποτέλεσμα και δεν απαιτεί πολύ χρόνο για styling με εργαλεία που εκπέμπουν θερμότητα.

Σε γενικές οποιοδήποτε haircut έχει πολλά επίπεδα και κοντό μήκος είναι στις σωστές επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το κλειδί για να διατηρήσουμε όμορφες τις μπούκλες σας βρίσκεται και στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε και στην haircare ρουτίνα σας. Συγκεκριμένα αν επιλέγουμε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, θα δούμε αμέσως διαφορά.

Cover  photo: Pexels

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT