Πώς η διατροφή επηρεάζει τη νεανική μας εμφάνιση;

Η Jessie Inchauspé, η διάσημη @GlucoseGoddess που κάνει θραύση στο instagram μιλά στο ELLE και μας εκμυστηρεύεται όλα της τα μυστικά γύρω από την σχέση διατροφής και αντιγήρανσης.

Ροζίνα Κουρή 02 Ιουλ. 24
Πώς η διατροφή επηρεάζει τη νεανική μας εμφάνιση;

Who is who

Συναντήσαμε στο Παρίσι στο πρώτο «V.I.C» global event της Vichy Laboratoires. την Jessie Inchauspé, μια από τους εξαίρετους ομιλητές του συνεδρίου που διοργάνωσε η μάρκα γύρω από την υγεία και την ομορφιά. H Jessie Inchauspé, κάτοχος πτυχίου στα μαθηματικά από το King’s College του Λονδίνου και MSc στη βιοχημεία από το Πανεπιστήμιο Georgetown της Ουάσινγκτον, είναι Γαλλίδα βιοχημικός και συγγραφέας των best seller βιβλίων Glucose Revolution και The Glucose Goddess Method. Σκοπός της είναι να μετατρέψει την επιστημονική γλώσσα σε απλές συμβουλές που θα βοηθήσουν τον καθ’ ένα από εμάς να βελτιώσει την σωματική και ψυχική του υγεία. Η έρευνά της επικεντρώνεται στον ουσιαστικό ρόλο του σακχάρου στο αίμα σε κάθε πτυχή της ζωής μας και σε τρόπους βελτιστοποίησής του. Είναι ιδρύτρια του εξαιρετικά δημοφιλούς λογαριασμού στο Instagram, @GlucoseGoddess, όπου διδάσκει σε πάνω από 4,4 εκατομμύρια ανθρώπους που τον ακολουθούν hacks για να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες υιοθετώντας τις σωστές.

διατροφή

Πώς συνδέεται η διατροφή και η υγεία του εντέρου μας με τη νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας μας;
Συνδέονται περισσότερο από ό,τι νομίζετε. Αυτά που εφαρμόζουμε στο δέρμα σας είναι σημαντικά, αλλά η υγεία της επιδερμίδας διαμορφώνεται επίσης από αυτά που τρώμε και τις συνήθειές μας. Για παράδειγμα, εάν τρώτε με τρόπο που δημιουργεί πολλές αιχμές γλυκόζης στο σώμα σας, θα αυξήσετε τη φλεγμονή και τη γλυκοζυλίωση. Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στο δέρμα σας με τη μορφή ψωρίασης, εκζέματος, ακμής, ρυτίδων και χαλάρωσης.

Ποιος είναι ο αντίκτυπος του ανεπαρκούς ελέγχου του σακχάρου στο αίμα στην επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης;
Υπάρχει ένας βασικός μηχανισμός στη διαδικασία γήρανσης που ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Όταν η γλυκοζυλίωση επηρεάζει το κολλαγόνο μας, το κολλαγόνο καταστρέφεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση της επιδερμίδας και ρυτίδες. Με τα ανθυγιεινά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αυτό που ονομάζω αιχμές γλυκόζης, αυτή η διαδικασία επιταχύνεται! Όσο περισσότερες αιχμές γλυκόζης, τόσο περισσότερη γλυκοζυλίωση λαμβάνει χώρα. Είναι αξιοσημείωτο.

Επηρεάζεται η παραγωγή κολλαγόνου από τον κακό έλεγχο του σακχάρου στο αίμα;
Έμμεσα – με την έννοια ότι όταν υιοθετούμε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πρόδρομες ουσίες κολλαγόνου, η διέγερση του κολλαγόνου που φυσικά παράγει το σώμα σας διεγείρεται εκ των έσω. Και από έξω, η σειρά Liftactiv Collagen της Vichy Laboratoires είναι η καλύτερος σύμμαχος για την ενίσχυση του κολλαγόνου της επιδερμίδας σας.

διατροφή

Τα προϊόντα της σειράς Liftactiv Collagen Specialist διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου κατά 200% ενισχύοντας τους πέντε βασικούς τύπους κολλα-
γόνου της επιδερμίδας.

Ποιες τροφές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκοζυλίωση;

Τα τηγανητά και τα ψητά φαγητά. Είναι νόστιμα μεν αλλά όχι και τόσο υγιεινά.

Μπορεί η φρουκτόζη να βλάψει τη φυσική σύνθεση κολλαγόνου και την ποιότητα του κολλαγόνου;
Ναι – η φρουκτόζη αυξάνει τη γλυκοζυλίωση με υψηλότερο ρυθμό από τη γλυκόζη. Οι γλυκές τροφές λοιπόν που περιέχουν ζάχαρη (αυτές είναι οι τροφές που περιέχουν γλυκόζη ΚΑΙ φρουκτόζη), είναι πιο βλαβερές για το δέρμα μας από τις αμυλούχες τροφές (ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά κλπ… που περιέχουν μόνο γλυκόζη, όχι φρουκτόζη). Γι’ αυτό μια από τις συμβουλές μου είναι να προτιμάτε ένα σνακ που είναι αμυλούχο από ένα σνακ που είναι γλυκό, όταν μπορείτε.

διατροφή

Μπορείτε να μας δώσετε μερικές διατροφικές συμβουλές που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου οδηγώντας σε μια λαμπερή επιδερμίδα και μια συνολικότερη νεανική εμφάνιση;
Φυσικά! Για να ενισχύσετε την παραγωγή κολλαγόνου, αναζητήστε τροφές που περιέχουν αμινοξέα και αντιοξειδωτικά. Έτσι, μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες όπως αυγά, κρέας, ψάρι και σε αντιοξειδωτικά όπως σκούρα λαχανικά και φρούτα είναι η πιο κατάλληλη. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα διατροφικά hacks μου για να μειώσετε την αλλοίωση και την καταστροφή του κολλαγόνου: Καταναλώστε ένα αλμυρό πρωινό, βασισμένο σε πρωτεΐνη. Ξεκινήστε τα γεύματά σας με λαχανικά έτσι ώστε οι φυτικές ίνες να μειώσουν την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο υπόλοιπο γεύμα. Πιείτε ένα ρόφημα με ξύδι (1 κουταλιά της σούπας ξύδι σε ένα ψηλό ποτήρι νερό) πριν φάτε ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες. Αυτό γιατί το ξύδι μειώνει την απότομη αύξηση της γλυκόζης των υδατανθράκων! Τέλος, κινήστε το σώμα σας για 10 λεπτά μετά το φαγητό. Αυτές είναι οι κορυφαίες συμβουλές μου. Είναι εύκολο καιε ευφικτό και δεν θα βοηθήσει μόνο το δέρμα σας, αλλά και τη διάθεσή σας, τα επίπεδα της ενέργειάς, θα περιορίσει τις λιγούρες, θα βελτιώσει τον ύπνο σας, θα ρυθμίσει τις ορμόνες και πολλά άλλα.

διατροφή

Συνεδριακός χώρος όπου πραγματοποιήθηκε το V.I.C event της Vichy Laboratoires στο Παρίσι.

Ποια είναι τα επόμενα project σας και πώς νιώθετε να συνεργάζεστε με το brand Vichy;
Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για τη συνεργασία μου με τη Vichy. Είναι μια μάρκα που δίνει μεγάλη βάση στο επιστημονικό υπόβαθρο των προϊόντων της και θέλει να δώσει πρόσβαση στην επιστήμη αιχμής σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Είμαστε πολύ ευθυγραμμισμένοι από αυτή την άποψη. Στα επόμενα πλάνα μου, σχεδιάζω μια δεύτερη σεζόν στην εκπομπή που έχω στο κανάλι μου στο Youtube και γενικά εξερευνώ νέα θέματα. Όλα διασκεδαστικά!

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT