Έτσι θα καταλάβεις ότι η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από άμεση ενυδάτωση

Και όλα τα steps στη ρουτίνα σου για να ενυδατώσεις το δέρμα σου.

Νίνα Μουσούρη 21 Ιουλ. 23
Έτσι θα καταλάβεις ότι η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από άμεση ενυδάτωση

Σε αντίθεση με το πώς μπορεί να φαίνεται εξωτερικά, το ξηρό δέρμα δεν αποτελεί ίδια περίπτωση με την αφυδατωμένη επιδερμίδα. Στη τελευταία ερχόμαστε αντιμέτωπες με μια προσωρινή κατάσταση, ενώ το ξηρό δέρμα είναι ένας τύπος επιδερμίδας.

Έτσι, όταν δεν είμαστε συνηθισμένες να βλέπουμε το δέρμα μας να ξεφλουδίζει να είναι θαμπό και να νιώθουμε την αίσθηση τραβήγματος, τότε ενδεχομένως η επιδερμίδα μας να είναι αφυδατωμένη. Αναρωτιέσαι για το πως θα προσδιορίσουμε τι ακριβώς συμβαίνει;

Το tip για να καταλάβεις αν η επιδερμίδα σου είναι αφυδατωμένη;

Ο πιο γρήγορος και έξυπνος τρόπος για να προσδιορίσουμε εάν το δέρμα μας είναι αφυδατωμένο, σύμφωνα με τη διάσημη αισθητικό, Joanna Vargas, είναι να τσιμπήσουμε απαλά το δέρμα στο μάγουλο. Αν φανεί ότι έχουμε λεπτές γραμμές, τότε είμαστε αφυδατωμένες και η επιδερμίδας μας έχει ανάγκη από άμεση ενυδάτωση. Διαφορετικά, αν δεν παρατηρήσουμε κάτι τέτοιο, τότε το δέρμα μας είναι σφριγηλό και έχει τα ποσοστά υγρασίας που χρειάζεται για να είναι σωστά ενυδατωμένο.

επιδερμίδα

Αν παρατηρήσουμε ότι το δέρμα μας είναι αφυδατωμένο, πέρα από την κατανάλωση νερού, τι άλλο πρέπει να κάνουμε;

Αρχικά μπορούμε να στοχεύσουμε σε προϊόντα ομορφιάς που στη σύνθεσή τους έχουν υαλουρονικό οξύ. Αυτό το στοιχείο όταν υπάρχει στη skincare routine μας χαρίζει άμεση ενυδάτωση. Εναλλακτικά και οι κρέμες με κεραμίδια είναι πολύ ενυδατικές. Μπορούμε επίσης να εφαρμόσουμε κάποιο super θρεπτικό έλαιο για την επιδερμίδα μας, ακριβώς πριν απλώσουμε την ενυδατική μας κρέμα-η γνωστή slugging τεχνική για την περιποίηση του δέρματος. Τέλος σε καμία περίπτωση- χειμώνα, καλοκαίρι, δεν ξεχνάμε την εφαρμογή του αντηλιακού μας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT