Τι είναι το facial essence και ποια είναι η διαφορά του από το toner;

Facial esssence ή toner;

Elle 15 Μαρ. 22
Τι είναι το facial essence και ποια είναι η διαφορά του από το toner;
Cover photo: @mathildegoehler

Τα αποστάγματα προσώπου ή αλλιώς τα facial essences έχουν τις ρίζες τους στην κορεάτικη και ιαπωνική φροντίδα του δέρματος. Αποτελούν ένα παραδοσιακό μέρος μιας ρουτίνας K-beauty 12 βημάτων. Όπως και τα τονωτικά, τα αιθέρια έλαια εφαρμόζονται μετά τον καθαρισμό και πριν ακολουθήσουμε τα υπόλοιπα στη beauty routine μας. Είναι συνήθως εξαιρετικά ενυδατικά και γεμάτα με υψηλές συγκεντρώσεις δραστικών συστατικών όπως βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών- νιασιναμίδη για ενυδάτωση, υαλουρονικό οξύ για σφριγηλότητα ή πεπτίδια για σύσφιξη του δέρματος. Ουσιαστικά είναι ένας ορός προσώπου.

Τα facial essences συμβάλλουν στην ενίσχυση της επίδρασης άλλων προϊόντων και διεισδύουν στο δέρμα πιο βαθιά για να γίνουν αλλαγές σε κυτταρικό επίπεδο.Eπίσης έχουν την ικανότητά να μαλακώνουν το δέρμα και να επιτρέπουν την ενισχυμένη απορρόφηση των προϊόντων που θα επακολουθήσουν.

Facial Essence

Facial Essence Vs. Toner

Δεδομένου ότι τα toner είναι ενυδατικά και τείνουν να περιέχουν συστατικά που προορίζονται να στοχεύουν σε περισσότερες ανάγκες της επιδερμίδας, η γραμμή μεταξύ toner και αιθέριων ουσιών είναι θολή. Ποια είναι συμβουλή για το τι να επιλέξεις; Λάβετε υπόψη τις ανησυχίες του δέρματός σας και αφήστε το να σας οδηγήσει στο κατάλληλο προϊόν με τα απαραίτητα συστατικά.

Ωστόσο τα αιθέρια έλαια είναι για άτομα με ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, ενώ τα toners είναι ιδανικά εάν η επιδερμίδα σας είναι προς λιπαρή. Σε κάθε περίπτωση και τα δύο πρέπει να εφαρμόζονται μετά τον καθαρισμό, αλλά δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα. Όμως, εάν θέλετε να ενσωματώσετε τόσο ένα toner όσο και ένα facial essence στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, το σωστό είναι να τα χρησιμοποιείτε σε διαφορετική στιγμή της ημέρας.

Ιδανικά το toner το εφαρμόζουμε πρωί πριν εφαρμόσουμε το SPF. Τα essences, από την άλλη πλευρά, λειτουργούν καλύτερα τη νύχτα, όταν τα κύτταρα του δέρματός σας αναπληρώνονται.

Όποια διαδρομή κι αν ακολουθήσετε, και τα δύο ελιξίρια θα δράσουν ευεργετικά στο δέρμα σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT