Follow us

Search

Γιατί χρειάζεσαι ένα καθαριστικό προσώπου με χαμηλό pH; (Πίστεψέ μας, θα σε σώσει!)

Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό να προσέχεις τόσο πολύ “τα ψιλά γράμματα” του καθαριστικού προσώπου σου αλλά σε ενημερώνουμε ότι πρόκειται για την λεπτομέρεια που απειλεί την λάμψη του προσώπου σου!

Γιατί χρειάζεσαι ένα καθαριστικό προσώπου με χαμηλό pH; (Πίστεψέ μας, θα σε σώσει!)

Θα ξέρεις σίγουρα ότι ανεξαρτήτως τύπου επιδερμίδας και προβλημάτων κυκλοφορούν στο εμπόριο εκατοντάδες προϊόντα που υπόσχονται να στοχεύσουν κάθε σου ατέλεια. Με τον σωστό καθαρισμό προσώπου να αποτελεί βασικό βήμα της ρουτίνας περιποίησης σου έχεις μάθει και εσύ να αποκωδικιποιείς την ingredient list των αγαπημένων σου προϊόντων. Θα γνωρίζει σίγουρα ότι τo υπεροξύδειο του βενζολίου (benzoyl peroxide θα το βρεις να αναγράφεται στις συσκευασίες) , για παράδειγμα απαντάται σχεδόν σε όλα τα καθαριστικά προσώπου για δέρματα με ακμή ενώ το υαλουρονικό οξύ φιγουράρει στις λίστες συστατικών κάθε ενυδατικού cleanser. Υπάρχει όμως και ένα χαρακτηριστικό που κατά πάσα πιθανότητα προσπερνάς όταν έρχεται η ώρα να κάνεις την επιλογή σου ελπίζοντας για πεντακάθαρη επιδερμίδα: το pH, η οξύτητα ή η αλκαλικότητα δηλαδή.

Το pH της επιδερμίδας μας και αυτό όσων προϊόντων χρησιμοποιούμε μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην όψη, την υφή και την λειτουργία του δέρματος, του μεγαλύτερου οργάνου του ανθρώπινου σώματος. Μάθε γιατί το pH είναι ύψιστης σημασίας όσον αφορά τα cleanser σου και γιατί έχει έρθει η ώρα να επιλέξεις ένα με χαμηλό pH.

View this post on Instagram

A selection of the skincare I’m enjoying right now, including the Velvet Sleeping Mask from @sisleyparisuk which on application feels like nestling your face in a soft pillow ☁️the F Balm from @drunkelephant arrived on my doorstep which I’m also intrigued to try, and @drdennisgross Ferulic + Retinol Eye Serum may just be the first eye product that has me disciplined enough to use everyday 👁 *gifted products

A post shared by Bambi Does Beauty (@bambidoesbeauty) on

Τι είναι το pH;

Είναι ο επιστημονικός όρος που χρησιμοποιείται για να μετρηθεί πόσο όξυνο ή αλκαλικό (βασικό) είναι ένα διάλυμα. Η κλιμακαι κυμαίνεται από το 0 μέχρι το 14 με το 7 να χαρακτηρίζεται ουδέτερο. Όσο περισσότερα ιόντα υδρογόνου περιέχει ένα διάλυμα τόσο πιο χαμηλό pH έχει και συνεπώς τόσο πιο όξυνο είναι.

  • Μια όξινη ουσία έχει pH από 0-6
  • Mια ουδέτερη ουσία όπως το νερό έχει pH 7
  • Μια αλκαλική ουσία έχεις pΗ από 8-14.

Τι pH έχει η επιδερμίδα μου;

Συνήθως κυμαίνεται από 4-6, είναι δηλαδή ελαφρώς όξινο και “επιδιώκει” να παραμένει στα επίπεδα αυτά ώστε να λειτουργεί σωστά. Εμείς οφείλουμε να εφαρμόζουμε στο δέρμα προιόντα με ίδιο ή κοντινό pH ώστε να το βοηθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να του χαρίζουμε λάμψη και ελαστικότητα.

Τι συμβαίνει αν το καθαριστικό μου έχει πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό pH;

Αυτά τα προϊόντα θα απορρυθμίσουν το φυσικό pH της επιδερμίδας οδηγώντας σε διάφορα προβλήματα. Τα καθαριστικά που κάνουν αφρό, για παράδειγμα, αυξάνουν το pH του δέρματος το οποίο φτάνει μέχρι και το 10 ενώ τα πιο ήπια, κρεμώδη προϊόντα το διατηρούν στα σωστά επίπεδα. Ένα προϊόν με πολύ υψηλό pH μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα, διεσταλμένους ή μπλοκαρισμένους πόρους ακόμα και ακμή.

View this post on Instagram

Meet the @Eve_Lom Gel Balm Cleanser. I see this one as their iconic cleansing balm’s trendier little sister. Massage into wet skin and this formula goes from gel to balm texture (skincare sorcery!) which is ideal for me as I have dry skin and usually gel cleansers leave my skin dry – this one is infused with shea butter to condition and nourish the skin. Keep it nestled in your plethora of shower toiletries, for a speedy cleanse that doesn’t compromise on luxury. @Eve_Lom #EveLom #revealyourradiance AD

A post shared by Bambi Does Beauty (@bambidoesbeauty) on

Τι αποτελέσματα να περιμένω από ένα καθαριστικό με χαμηλό pH;

  • Δεν ξηραίνουν την επιδερμίδα και δεν δημιουργούν το ενοχλητικό αίσθημα τραβήγματος.
  • Είναι ιδανικά για όσους ταλαιπωρούνται από δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα ή η ροδόχρους ακμή αφού δεν απομακρύνει τα λιπίδια που χρειάζεται το δέρμα για να αντιμετωπίσει τις φλεγμονές.
  • Προστατεύει τον όξινο μανδύα, το προστατευτικό όξινο φιλμ, του δέρματος που αποτελείται από έλαια, ιδρώτα και λιπαρά οξέα που προστατεύει την επιδερμίδα από τις επιθέσεις βακτηρίων και υιών.

Πώς θα ξέρω τι pH έχει το cleanser μου;

Αρχικά αναζήτησε το pH του προϊόντος στην συσκευασία αφού πρόκειται για λεπτομέρεια που πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν ως selling point. Αν η πληροφορία αυτή δεν είναι διαθέσιμη το πιο απλό trick για να το διαπιστώσεις είναι να δεις να κάνει αφρό. Αν κάνει, έχει υψηλό pH και καλό θα ήταν να το αποφύγεις. Αναζήτησε συνθέσεις με υφή τζελ, κρέμας ή “milk” ή προϊόντα με “ισορροπημένο” pH το οποίο μιμείται το pH της επιδερμίδας γα την αποφυγή ερεθισμών.

MORE FROM

News & trends