Η «κίνηση» που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί για λαμπερό δέρμα αν είσαι άνω των 40 (και όχι μόνο!)

Κι όμως αυτό το στοιχείο μπορεί να εξασφαλίσει λαμπερό δέρμα σε κάθε ηλικία.

Elle 02 Ιουν. 22
Η «κίνηση» που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί για λαμπερό δέρμα αν είσαι άνω των 40 (και όχι μόνο!)

Μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης είναι σίγουρα σημαντική εάν θέλουμε μια φρέσκια, νεανική και λαμπερή επιδερμίδα. Καθώς περνά ο καιρός, είναι απαραίτητο να βεβαιωθούμε ότι φροντίζουμε το δέρμα μας. Κάπως έτσι, λίγο πολύ, το μυστικό της επιτυχίας είναι γνωστό: Πρέπει να κοιμόμαστε, να παραμένουμε ενυδατωμένες και να επενδύουμε σε αποτελεσματικά προϊόντα. Αυτά είναι απαραίτητα steps.

Ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι κάποιες στιγμές, ακόμα και μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να μην μας χαρίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς βλέπουμε πως εξακολουθούμε να ερχόμαστε αντιμέτωπες με την ακμή και τα μαύρα στίγματα. Έτσι, αυτός είναι ο λόγος που πολλές από εμάς αποφασίζουμε να στραφούμε στα συμπληρώματα προκειμένου να αποκτήσουμε λαμπερό δέρμα.

Για να μάθουμε τα καλύτερα αποτελέσματα , λοιπόν, που μπορούμε να λαμβάνουμε κάθε πρωί, κάναμε την ερευνά μας και βρήκαμε την απάντηση σύμφωνα με τον ειδικό συμπληρωμάτων Jordan Dorn.

Σύμφωνα με τον Dorn, «η βιταμίνη C είναι υπεύθυνη για πολλές αντιδράσεις στο σώμα και συγκεκριμένα για την παραγωγή του κολλαγόνου και της πρωτεΐνης που αποτελεί το 80 τοις εκατό του συνδετικού μας ιστού. Το σώμα χρειάζεται 1000 mg βιταμίνης C για να παράγει κολλαγόνο».

λαμπερό δέρμα

Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει στα μαλλιά, το δέρμα, τα νύχια μας και πολλά άλλα σημεία. Ενισχύει τα οστά και παρέχει δομή σε διάφορα μέρη του σώματός μα. Για να επιτύχει το κολλαγόνο αποτελεσματικά αυτές τις λειτουργίες, χρειάζεται μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C.

Επιπλέον, η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ αναφέρει ότι «η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό, που σημαίνει ότι καταπολεμά τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες (τοξίνες) που έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας από εξωτερικές πηγές όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση ή από το εσωτερικό του σώματος ως αποτέλεσμα φυσιολογικών διαδικασίες όπως ο μεταβολισμός σας». Όταν λαμβάνουμε βιταμίνη C, ενισχύουμε επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα.

Επιπλέον, οι δερματολόγοι Neera Nathan, MD, MSHS και Payal Patel, MD ανέφεραν σε ένα άρθρο, «Η βιταμίνη C μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των μαύρων κηλίδων εμποδίζοντας την παραγωγή χρωστικής στο δέρμα μας». Όπως καταλαβαίνουμε, λοιπόν, η προσθήκη συμπληρώματος βιταμίνης C μπορεί να κάνει το δέρμα μας να φαίνεται πιο λείο, δίνοντάς του αυτή τη νεανική λάμψη που αποζητάμε ακόμα περισσότερα από τη ηλικία των 40 και μετά.

Cover photo:@violettewndl

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: