Πώς θα βρεις την ιδανική απόχρωση για να τονίσεις τα φρύδια σου

Τα φρύδια είναι το στοιχείο του προσώπου που πρέπει να δώσουμε έμφαση καθώς αυτό θα απογειώσει την εικόνα μας.

Elle 17 Απρ. 21
Πώς θα βρεις την ιδανική απόχρωση για να τονίσεις τα φρύδια σου

Τα έντονα και καλοσχηματισμένα φρύδια αυτή την σεζόν είναι must.Κάπως έτσι τα λεπτά τόξα αποτελούν πλέον παρελθόν και όλες μας αφήσαμε στην άκρη τα τσιμπιδάκια, προκειμένου να ενισχύσουμε το φυσικό σχήμα των φρυδιών μας.

Ωστόσο, επειδή αρκετές από εμάς δεν διαθέτουμε έντονα τόξα, προκείμενου να ακολουθήσουμε την τάση αγοράζουμε όλα αυτά τα beauty itemsπου υπόσχονται να μας χαρίσουν το bold αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Και γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά; Για έναν και μοναδικό λόγο φυσικά!

Τα φρύδια είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του προσώπου μας και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά στις παρεμβάσεις που κάνουμε, καθώς ένα κακό αποτέλεσμα μπορεί να αλλοιώσει πλήρως την εικόνα του προσώπου μας. Μάλιστα, το πιο συχνό λάθος που κάνουμε εμείς οι γυναίκες είναι η επιλογή λάθος χρώματος του καλλυντικού που χρησιμοποιούμε για να τονίσουμε τα φρύδια μας.

Υπάρχουν αμέτρητα τζελ φρυδιών, πούδρες, στυλό και μολύβια και όλα αυτά σε διάφορα αποχρώσεις, οπότε είναι λογικό να δυσκολευόμαστε όταν προσπαθούμε να βρούμε το ιδανικό τόνο. Έτσι, λοιπόν, εμείς για να σε βοηθήσουμε και για να σε γλυτώσουμε από μια λάθος επιλογή κάναμε την ερευνά μας και σου παρουσιάζουμε τα 3 tips για να επιλέξεις στην σωστή απόχρωση το καλλυντικό που θα χρησιμοποιήσεις για να τονίσεις τα φρύδια σου.

φρύδια

photo credit: @allanaramaa

Δώσε έμφαση στο χρώμα του δέρματος σου και των μαλλιών σου

Είναι πολύ σημαντικό πριν επιλέξεις το μακιγιάζ των φρυδιών σου, να λάβεις υπόψη το μοναδικό χρώμα των μαλλιών και τον τόνο του δέρματός σου. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια αρκετά προφανής συμβολή, ωστόσο είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί πολλές φορές κάνουμε λάθος επιλογή. Πέρα από το να προσδιορίσεις την σωστή απόχρωση του δέρματος και των μαλλιών σου, αυτό που βοηθά επιπλέον είναι να κατασταλάξεις στο πόσο δροσερό ή ζεστό θα πρέπει να είναι το μακιγιάζ των φρυδιών.

Επιπλέον η παρατήρηση της υφής των μαλλιών μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να προσδιορίσεις πόσο ελαφρύ ή σκοτεινό πρέπει να είναι το χρώμα των φρυδιών σου. Για παράδειγμα, οι γυναίκες με φυσικά σκούρα, πυκνά μαλλιά πιθανότατα πρέπει να «κινηθούν» και σε σκούρα, πυκνά φρύδια. Αντιθέτως όσες έχουν πιο ανοιχτά και λεπτά μαλλιά πρέπει να δώσουν μια πιο ελαφριά έμφαση.

Το μέτωπο του προσώπου παίζει σημαντικό ρόλο

Η γενική δομή του προσώπου είναι επίσης ένα από τα στοιχεία που μπορεί να καθορίσει το χρώμα των φρυδιών μας, λέει η make-up artist Delina Medhin. «Κοιτάζω επίσης το χώρο στο μέτωπο. Αν το μέτωπο είναι μικρότερο θα δημιουργήσω ένα πιο απαλό γέμισμα», τονίζει η ίδια. Κατά την άποψή της, το φρύδι πρέπει να ενισχυθεί, αλλά αυτό να μην γίνει σε υπερβολικό βαθμό.

Επένδυσε σε ένα χρώμα ελαφρός πιο ανοιχτό από το φυσικό σου

Αφού προσδιορίσεις το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου, ο make-up artist, Tommy,που έχει έδρα στην Νέα Υόρκη, μας συμβουλεύει να επιλέγουμε σχεδόν πάντα ένα χρώμα που είναι ένα πιο ανοιχτόχρωμο από τα μαλλιά μας. «Το ιδανικό χρώμα θα πρέπει να μιμείται την σκιά που υπάρχει ήδη από τα μαλλιά των φρυδιών» εξηγεί. Ο στόχος δεν είναι να βρούμε το μακιγιάζ των φρυδιών που ταιριάζει ακριβώς με τις τρίχες των φρυδιών, αλλά  ο στόχος είναι να μιμηθούμε το χρώμα του δέρματος με μια σκιά που να βρίσκεται ανάμεσα σε κάθε μία από τις τρίχες των φρυδιών. Το χρώμα του φρυδιού πρέπει να δημιουργεί πυκνότητα ή μεγαλύτερο βάθος, αλλά να μην αλλάζει τον τόνο του φρυδιού.

Οι ουδέτερες και ψυχρές αποχρώσεις πάντα είναι πιο safe

O make-up artist ,Tommy, υποστήριζεi ότι στις περισσότερες περιπτώσεις  είναι καλύτερο να επιλέγουμε σε αποχρώσεις πιο ουδέτερες και ψυχρές. Γενικά, τα χρώματα των φρυδιών φαίνονται καλύτερα όταν είναι πιο ψυχρά, δίχως να αφήνουν ένα κοκκινωπό ή πορτοκαλί τόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

						
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT