Κατανάλωση ζάχαρης και ρυτίδες: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τα σημάδια για να αναγνωρίσεις τις ρυτίδες που έχουν προκληθεί από την κατανάλωση ζάχαρης.

Elle 13 Απρ. 24
Κατανάλωση ζάχαρης και ρυτίδες: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ξέρουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης έχει επιπτώσεις τόσο στην υγεία μας, όσο και στην όψη της επιδερμίδας μας. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός μας προσλαμβάνει αρκετή ποσότητα ζάχαρης, προκαλείται το φαινόμενο της γλυκοποίησης όπου μεταξύ άλλων συμβάλει στην καταστροφή μορίων κολλαγόνου και προκαλεί την απώλεια ελαστικότητας του δέρματος, κάνοντας την εμφάνιση ρυτίδων πιο έντονη. Μάλιστα, σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να αναγνωρίσουμε ποιες είναι ακριβώς οι ρυτίδες που έχουν προκληθεί εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης. Πώς ακριβώς; Κράτα σημειώσεις…

ρυτίδες

Τα σημεία είναι συγκεκριμένα:

Οι λεπτές γραμμές που έχουν προκληθεί από την κατανάλωση ζάχαρης τείνουν να βρίσκονται στις περιοχές του προσώπου όπου το δέρμα είναι πιο λεπτό και πιο επιρρεπές σε ρυτίδες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα; Τα σημεία γύρω από τα μάτια, γύρω από το στόμα ή ακόμα και στο μέτωπο.

Έμφαση στην υφή:

Κι όμως, όταν μιλάμε για λεπτές γραμμές και ρυτίδες, οι οποίες έχουν προκληθεί εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης, είναι αναγνωρίσιμες χάρη στην υφή του δέρματος. Συγκεκριμένα η επιδερμίδα, εμφανίζεται λιγότερο λεία και ομοιόμορφη απ’ ό,τι συνήθως.

Πρόωρες γραμμές:

Εάν παρατηρούμε πρόωρα σημάδια πρόωρης γήρανσης στο δέρμα, παρά το γεγονός ότι ακολουθούμε μια καλή skincare ρουτίνα και έχουμε ένα υγιεινό τρόπο ζωής, είναι πιθανό η κατανάλωση της ζάχαρης να οφείλεται για την όψη του δέρματός μας.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT