Κυματιστά-Σγουρά Μαλλιά: 3 tips που χρειάζεται να γνωρίζεις

Αυτά τα tips τα γνωρίζουν, πραγματικά ελάχιστες!

Νίνα Μουσούρη 19 Ιουν. 24
Κυματιστά-Σγουρά Μαλλιά: 3 tips που χρειάζεται να γνωρίζεις

Τα φυσικά κυματιστά μαλλιά και οι μπούκλες  «ζουν» την στιγμή τους. Ναι, ξέρουμε καλά, ότι το να «αγκαλιάζουμε» τη φυσική υφή των μαλλιών μας είναι μια από από τις μεγαλύτερες τάσεις της εποχής. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το γεγονός ότι για να έχουμε ένα αποτέλεσμα όπως το θέλουμε, χρειάζεται λίγη δουλίτσα

. Από τους έντονους κυματισμούς έως τις μπούκλες δαχτυλίδι, υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι μαλλιών που μπορούν να ταξινομηθούν στην κατηγορία των «σγουρών» μαλλιών και  φυσικά μιλάμε για τύπους που έχουν τα δικά τους tips περιποίησης καθώς η ατομική φροντίδα πάντα είναι αυτή που κάνει την διαφορά. Κάπως έτσι, λοιπόν, αναζητήσαμε και βρήκαμε 4 tips που χρειάζεται να γνωρίζεις.

tips

Launchmetrics / spotlight

Τα μυστικά που κάνουν τη διαφορά:

Γνωρίζουμε ότι πρέπει να χτενίζουμε τα μαλλιά μας μόνο όταν είναι στεγνά, αφού όταν είναι βρεγμένα, είναι πιο ευάλωτα στο να σπάσουν. Έτσι, όσον αφορά τα σγουρά- κυματιστά μαλλιά, ένα καλό tip για να αποφύγουμε το φριζάρισμα, είναι να βουρτσίσουμε τα μαλλιά μας, πριν το λούσιμο. Με αυτόν τον τρόπο θα πούμε “αντίο” στο ανεπιθύμητο frizz look και παράλληλα θα διατηρήσουμε ακέραια την υγιή όψη των μαλλιών μας.

2. Για να κάνουμε σωστά την εφαρμογή των ενυδατικών προϊόντων στα μαλλιά μας, απλώνουμε από το μεσαίο μήκος μέχρι τις άκρες μια γενναιόδωρη ποσότητα και φροντίζουμε να αφήνουμε τις ρίζες στεγνές. Μάλιστα,  για να διασφαλίσουμε ότι το προϊόν κατανέμεται ομοιόμορφα στα μαλλιά μας ακολουθούμε την μέθοδο «In, Clamp and Pull». Τι κάνουμε ακριβώς; Βάζουμε τα δάχτυλά μας «μέσα» από κάτω από τα μαλλιά, σφίγγουμε από τη ρίζα και τραβάμε προς τα έξω. Yστερα, ως τελική κίνηση πιάνουμε σε μια χούφτα κάθε σκέλος των μαλλιών μας και κάνοντας μια κίνηση από κάτω προς τα πάνω (τη ρίζα), ενισχύουμε τη φυσική υφή του hair-look μας.

3.  Κατά το στέγνωμα των μαλλιών μας φροντίζουμε να διαχέουμε τον αέρα, κρατώντας το σεσουάρ ακίνητο και δίχως να κάνουμε συνεχώς πάνω-κάτω αφού αυτό μπορεί να προκαλέσει πίεση στις ίνες. Τέλος δεν ξεχνάμε τις δόσεις κρύου αέρα, για να ελαχιστοποιήσουμε το φριζάρισμα και να εξασφαλίσουμε πιο λεία υφή.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT