Λεία και νεανική επιδερμίδα: 2 συνήθειες στο skincare που αξίζουν την προσοχή σου

Γιατί στη νεανική και λεία επιδερμίδα λέμε όλες «ναι»!

Νίνα Μουσούρη 04 Μαρ. 24
Λεία και νεανική επιδερμίδα: 2 συνήθειες στο skincare που αξίζουν την προσοχή σου

Ακόμα και αν ερχόμαστε αντιμέτωπες με σκούρες κηλίδες, λεπτές γραμμές και τραχιά όψη της επιδερμίδας, δεν σημαίνει ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Για όλα υπάρχουν λύσεις και καμιά φορά αν ακολουθήσουμε μερικά απλά βήματα στη beauty routine μας, αρκεί για να δούμε διαφορά και για να αποκτήσουμε συνολικά ένα πιο υγιές δέρμα. Ναι, μπορεί να υπάρχουν ορισμένα πολύ δραστικά στοιχεία στο skincare, όπως είναι η ρετινόλη ή το γλυκολικό οξύ, όμως αυτή τη φορά δεν θα μιλήσουμε γι’ αυτά.

Ενυδάτωση και προσοχή στα πιο ευαίσθητα σημεία

Ξέρουμε ότι τα σημεία που αποκτούν πιο εύκολα λεπτές γραμμές και η υφή τους γίνεται πιο τραχιά, είναι οι πιο ευαίσθητες περιοχές όπως τα μάτια, ο λαιμός και το στήθος. Έτσι, καθώς εκεί το δέρμα είναι πιο επιρρεπές στη διαεπιδερμική απώλεια νερού, όσον αφορά την ενυδάτωση, χρειάζεται να δώσουμε extra φροντίδα στα συγκεκριμένα σημεία.

Εφαρμόζουμε, λοιπόν, καθημερινά τους ενυδατικούς μας συμμάχους, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε αυτές τις περιοχές. Μάλιστα, μια τοπική ενυδατική κρέμα όχι μόνο θα βοηθήσει το δέρμα να αποτρέψει την διαεπιδερμική απώλεια νερού, αλλά θα βοηθήσε καιι στο να φαίνεται η επιδερμίδα μας πιο γεμάτη μακροπρόθεσμα.

νεανική επιδερμίδα

Η πρόληψη πάντα είναι σημαντική

Η πρόληψη είναι πάντα ευκολότερη από τη θεραπεία. Τι σημαίνει αυτό για τη beauty routine μας; Φροντίζουμε να προστατεύουμε και να περιποιούμαστε σωστά το δέρμα μας για να μην χρειαστεί να έρθουμε σύντομα αντιμέτωπες με σημάδια που θα θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Πρώτος και πιο σημαντικός κανόνας, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιούμε πάντα την αντηλιακή προστασία μας. Επιπλέον, για την πρόληψη των λεπτών γραμμών είναι απαραίτητη και η χρήση αντιοξειδωτικών, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, αποφεύγοντας έτσι το οξειδωτικό στρες και ανακουφίζοντας από φλεγμονές.

Όσο περισσότερο μπορούμε να βοηθήσουμε στην εξουδετέρωση των ασταθών μορίων που προκαλούνται από το σχηματισμό ελεύθερων ριζών, τόσο καλύτερα μπορούμε να προστατέψουμε υγεία των κυττάρων και του δέρματός μας. Έτσι καθώς υπάρχουν πολλές πηγές αντιοξειδωτικής προστασίας πχ: βιταμίνη C, E, CoQ10, νιασιναμίδη ή βοτανικές πηγές όπως φυτικά εκχυλίσματα, έλαια και βούτυρα, μπορούμε να εντάξουμε στη beauty routine μας αυτή που μας ταιριάζει καλύτερα για να φροντίσουμε το δέρμα μας και να πετύχουμε το στόχο μας.

Cover photo:©Launchmetrics/spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT