Μακριές Αφέλειες: Όσα πρέπει να ξέρεις πριν υιοθετήσεις το απόλυτο hair trend

Οι μακριές αφέλειες είναι must τώρα! Πριν ωστόσο κάνουμε την μεγάλη αλλαγή, συμβουλευτήκαμε τον hair expert, Chloe Μckiver.

Elle 02 Φεβ. 21
Μακριές Αφέλειες: Όσα πρέπει να ξέρεις πριν υιοθετήσεις το απόλυτο hair trend

Όταν αναφερόμαστε στο french style στο μυαλό μας έρχονται αμέσως κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του. Πλεξούδες, τσάντες καλάθια, έντονα eye liners, είναι χωρίς αμφιβολία μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία του γαλλικού στυλ. Ωστόσο, υπάρχει και ένα ακόμα στοιχείο το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την γαλλική φινέτσα. Ποιο είναι αυτό; Οι μακριές αφέλειες. Το συγκεκριμένο hair look ανεξάρτητα από την προέλευσή του, είναι ένα χτένισμα που φαίνεται απίστευτα κομψό και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους κύκλους ομορφιάς. Και μπορεί για όλες εμάς που έχουμε μακριά μαλλιά  αυτό το haircut  να αποτελεί ρίσκο, καθώς σε περίπτωση που το μετανιώσουμε θα χρειαστεί λίγο χρόνο παραπάνω μέχρι να ξανά μακρύνουν, αλλά αξίζει να το δοκιμάσουμε .Μπορούμε να κάνουμε ένα ελαφρύ κόψιμο που, ναι μεν θα κάνει την διαφορά στο hair look μας ,αλλά δεν θα χρειαστεί να θυσιάσουμε πολλά από τα μακριά μας μαλλιά. Ωστόσο, αν διαβάζοντας αυτό το κείμενο σκέφτεστε σοβαρά να ακολουθήσετε το συγκεκριμένο hair trend, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας για να μην κλαίτε για την χαμένη κόμη σας. Ο Chloe Μckiver, ένας από τους κορυφαίους Hairstylist,  μας λέει όλα όσα πρέπει να προσέξουμε πριν αποφασίσουμε να κόψουμε μακριές αφέλειες.

Οι top συμβουλές του hair expert:

1.Πρίν αποφασίσετε να κόψετε μακριές αφέλειες βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι. Εάν είστε πρόθυμοι να επιμελείστε καθημερινά το νέο σας hair look , τότε οι μακριές αφέλειες είναι ιδανικές για εσάς. Μπορεί να προσδίδουν πολύ στυλ , αλλά εάν τα μαλλιά σας δεν κάθονται φυσικά όπως θέλετε, πρέπει να σκεφτείτε εάν έχετε τον απαραίτητο χρόνο και την υπομονή για να τις επιμελείστε τα πρωινά. Αυτό δε είναι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται για μακριά μαλλιά, καθώς απαιτείται περισσότερος χρόνος. 

2. Σκεφτείτε προσεκτικά προτού αποφασίσετε να κόψετε κοντές αφέλειες, καθώς δεν μπορούν εύκολα να πιαστούν και να κρυφτούν προς τα πίσω. Από την εμπειρία μου, έχω ανακαλύψει ότι οι κοντές αφέλειες ταιριάζουν σε οβάλ και στρογγυλά πρόσωπα, όταν όμως πρόκειται για μακριές φράντζες με περιθώρια οι συγκεκριμένοι κανόνες δεν ισχύουν. Το αποτέλεσμα εξαρτάται πλήρως από το άτομο.

3.Προτού κάνετε την αλλαγή συζητήστε το προσεκτικά με το κομμωτή σας για να βεβαιωθείτε ότι επιλέξατε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο σχήμα του προσώπου σας  για να αναδείξετε  σωστά τα χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα, οι πιο μακριές αφέλειες μπορούν να αναδείξουν τα ζυγωματικά ή τη μύτη σας. Επιπλέον αυτό το haircut κάνει τα μακριά πρόσωπα να δείχνουν πιο μικρά.

4. Εάν δεν είστε σίγουρες γ’ αυτή την αλλαγή , προτείνω να δοκιμάσετε τις αφέλειες με αρκετά μεγάλο περιθώριο στην μέση, το οποίο βρίσκεται και στις δύο πλευρές του μετώπου σας. Είναι ευκολότερο να διατηρηθεί, καθώς πέφτει απαλά κάτω από τα μάτια και μπορεί να κρυφτεί πίσω από τ’ αυτιά.

5.Tώρα με το lockdown σκεφτήτε το  πολύ προσεκτικά, πριν πάρετε την απόφαση να υιοθετήσετε το συγκεκριμένο hair trend, αφού πρέπει συχνά να επισκέπτεστε τον κομμωτή σαν για να τους δίνει την κίνηση που χρειάζεται. Οι αφέλειες όταν μακραίνουν χάνουν εντελώς το σχήμα τους και έτσι θέλουν συχνή ανανέωση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το χρόνο και την δυνατότητα να επισκέπτεστε συχνά τον κομμωτή σας.

6.Τα σγουρά μαλλιά μπορούν να φαίνονται υπέροχα με τις αφέλειες, ωστόσο πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά προϊόντα και τα απαραίτητα εργαλεία χτενίσματος για τα μαλλιά σας .

7.Kάντε την έρευνά σας. Κοιτάξτε φωτογραφίες διασημοτήτων που έχουν παρόμοιο σχήμα κεφαλιού ή υφή μαλλιών και αντλήστε έμπνευση. Είναι κλισέ, αλλά εμείς οι κομμωτές αγαπάμε να έχουμε έναν μικρό οδηγό και μπορούμε να σας βοηθήσουμε πολύ περισσότερο για να αποφασίσετε αν αυτό το look είναι το κατάλληλο για εσάς. Επιπλέον με αυτό το τρόπο  μπορούμε να προτείνουμε εναλλακτικές για το πως θα το προσαρμόσουμε στην εικόνα σας. Μια φωτογραφία από τα περιοδικά ή μια φωτογραφία Instagram θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πλήρως την εμφάνιση που προσπαθείτε να επιτύχετε. ”

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να αντιγράψεις τα beauty looks του Dior couture show

Sheet Masks: Ο σύμμαχός σου για άψογη επιδερμίδα!

Βιταμίνη C: Αυτός είναι ο απόλυτος σύμμαχος για λαμπερή επιδερμίδα

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT