Με αυτό το τρικ μακιγιάζ θα αναδείξεις το βλέμμα σου

Τώρα που η μάσκα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της εξωτερικής μας εμφάνισης τα μάτια είναι αναμφισβήτητα το σημείο αναφοράς μας. Γι' αυτό κι εμείς σου δείχνουμε έξυπνους τρόπους να τα μετατρέψεις στο πιο δυνατό χαρτί της ομορφιάς σου αρκεί να έχεις μαύρο, γκρι και καφέ μολύβι ματιών (που σίγουρα έχεις!)

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη Ροζίνα Κουρή
Ροζίνα Κουρή 17 Φεβ. 21
Με αυτό το τρικ μακιγιάζ θα αναδείξεις το βλέμμα σου

Πώς θα τονίσω το βλέμμα μου;

Σχημάτισε το περίγραμμα με ένα μαλακό μαύρο ή σκούρο καφέ μολύβι. Σβήσε ελαφρώς τη γραμμή με το δάχτυλο με φορά από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία. Έτσι, το αποτέλεσμα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Tip: Για πιο φυσικό look ύγρανε λίγο το μολύβι.

Ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα για να τονίσω το περίγραμμα των ματιών μου;

Μια παχιά γραμμή σε καφέ –αν δεν θέλεις μαύρο που είναι πιο “σκληρό”– κολακεύει τα μάτια χωρίς να φαίνεται υπερβολικό το αποτέλεσμα. Είναι προτιμότερο να περάσεις τη γραμμή σύρριζα στις άνω βλεφαρίδες και αμέσως μετά να απλώσεις σκιά στο άνω βλέφαρο έτσι ώστε να γίνει ένα με τη γραμμή.

Πώς μπορώ να κάνω τα μάτια μου να φαίνονται μεγαλύτερα;

Αν είναι μικρά, απόφυγε να εφαρμόζεις το μολύβι στην εσωτερική γωνία. Αν τα βλέφαρα είναι «κουκουλωτά», προτίμησε μία μέτρια απόχρωση, για παράδειγμα γκρι, γιατί το μαύρο μολύβι κάνει τα μάτια να φαίνονται ακόμη πιο «κλειστά». Λίγη ανοιχτόχρωμη σκιά κάτω από το τόξο του φρυδιών και στην εσωτερική γωνία θα τα κάνει να δείχνουν μεγαλύτερα.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: