Ναι, είναι αυτό που φαντάζεσαι! Όταν, μιλάμε για τη “milk bath” beauty φιλοσοφία, αναφερόμαστε στη χρήση του γάλακτος για τη φροντίδα της επιδερμίδας μας- μια τακτική που κερδίζει όλο και περισσότερες gurus της ομορφιάς. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή δεν είναι μια νέα τακτική, καθώς το γάλα αποτελούσε μέρος της ρουτίνας ομορφιάς των γυναικών, αρκετούς αιώνες πίσω. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε την Κλεοπάτρα όπου έχει αναφερθεί ότι συχνά έκανε λουτρά με γάλα για τα οφέλη που παρείχε στο δέρμα της.
Milk-Skin: Όλα τα οφέλη του
Ακόμα και σήμερα, λοιπόν, το γάλα (ζωηκό ή φυτικό) χρησιμοποιείται αφού δρα καταπραϋντικά και μαλακώνει το δέρμα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αρκετά προϊόντα περιποίησης παρασκευάζονται με βάση ένα τέτοιο super ενυδατικό συστατικό. Ειδικά, μάλιστα, το γάλα ζωικής προέλευσης έχει φυσικά λίπη που μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία του φραγμού του δέρματος και να σφραγίσουν την υγρασία. Επιπλέον, όπως λέει χαρακτηριστικά η χημικός Victoria Fu στον ιστότοπο mbg, ένα τέτοιο στοιχείο περιέχει ένζυμα και γαλακτικό οξύ που μπορούν να βοηθήσουν στην απαλή απολέπιση των νεκρών κυττάρων. Κάπως έτσι συνολικά, τα “γαλακτώδη” προϊόντα ομορφιάς, είτε φυτικής, είτε ζωικής προέλευσης, τείνουν να έχουν μια θρεπτική, ηρεμιστική και ενυδατική για το δέρμα, δράση.
Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν στο εμπόριο προϊόντα με γαλακτώδη υφή, αλλά στη σύνθεσή τους δεν περιέχουν κάποιο στοιχείο γάλακτος. Για παράδειγμα μπορεί ενδέχεται να έχουν αυτή τη γαλακτώδη υφή χάρη σε συγκεκριμένη αναλογία λαδιού-νερού.
4 επιλογές για “Milk Bath”:
Κρέμα προσώπου για ενυδάτωση με γάλα γαϊδούρας, Mediterranean Donkey Milk, Korres, (στα φαρμακεία).
Yγρό σαπούνι καθαρισμού προσώπου, πλούσιο σε γάλα γαϊδούρας, Donkey Milk liquid soap, La Vie En Rose.
Σαπούνι πλούσιο σε γάλα καριτέ, Soap Shea Milk, L’ Occitane.
Αφρόλουτρο με γάλα καρύδας και πέταλα γιασεμιού, Dove.