Τα steps για το σωστό ντεμακιγιάζ των ματιών σου

Η περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και κάπως έτσι πρέπει να είμαστε και ιδιαίτερα προσεκτικές όταν κάνουμε το καθημερινό μας ντεμακιγιάζ.

Νίνα Μουσούρη 25 Μαΐ. 24
Τα steps για το σωστό ντεμακιγιάζ των ματιών σου

Είτε το πιστεύεται είτε όχι, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ των ματιών μας και αυτό δεν σχετίζεται μόνο με το τι προϊόντα χρησιμοποιούμε, αλλά και με το πώς τα χρησιμοποιούμε. Κάπως έτσι, λοιπόν, εμείς αναζητήσαμε τα steps για το σωστό καθαρισμό των ματιών και στα αποκαλύπτουμε.

Πρώτος κανόνας και πιο σημαντικός: Οι απότομες κινήσεις και το τράβηγμα του δέρματός οδηγεί σε βλάβη και σπάσιμο των ευαίσθητων αιμοφόρων αγγείων, καθώς η περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.

Πριν αγγίξουμε το πρόσωπό μας, πρέπει να πλύνομε καλά τα χέρια μας για να αποφύγουμε τον ερεθισμό των ματιών μας και τη μεταφορά βακτηρίων στο πρόσωπο. Στη συνέχεια επιλέγουμε ένα ντεμακιγιάζ ματιών ήπιας σύνθεσης. Τι κάνουμε μετά; Απαλό τρίψιμο και απαλές κυκλικές κινήσεις. Αυτό αρκεί για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ των ματιών, χωρίς να τραυματίσουμε το δέρμα.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο στάδιο θα θάλαμε να τονίσουμε ότι ενώ τα υγρά μαντιλάκια καθαρισμού αφαιρούν εύκολα τους ρύπους και το μακιγιάζ , αλλά ίσως αφήσουν πίσω τους κάποια υπολείμματα και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πλύνουμε το πρόσωπό μας και με ένα απαλό σαπούνι καθαρισμού.

Διπλός καθαρισμός-Πολλές φορές είναι αναγκαίος!

Σε αρκετές περιπτώσεις πρέπει να ακολουθήσουμε την μέθοδο του διπλού καθαρισμού. Οι στρώσεις αντηλιακού και το αδιάβροχο μακιγιάζ δεν έχουν καμία πιθανότητα να αντέξουν έναντι ενός λαδιού καθαρισμού. Μουσκεύουμε ένα βαμβάκι με λάδι και αφαιρούμε απαλά το μακιγιάζ από την εσωτερική γωνία του ματιού μας  προς τα έξω. Το λάδι διασπά το μακιγιάζ και βοηθά στην αφαίρεση του από το δέρμα και τις βλεφαρίδες σας.

Εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα λάδι καθαρισμού, το λιπαρό υπόλειμμα λειτουργεί ως φραγμός και δεν αφήνει την κρέμα ματιών σας να εισχωρήσει σωστά. Έτσι πρέπει να καθαρίσετε εκ νέου την επιδερμίδα σας με ένα σαπούνι καθαρισμού για να επιτρέψετε στα ενεργά συστατικά από τις κρέμες ματιών να διεισδύσουν βαθιά μέσα στο δέρμα και να προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τι πρέπει να κάνεις με το βαμβάκι:

Για να μεγιστοποιήσουμε τη χρήση του βαμβακιού μας, το διπλώνουμε και δουλεύουμε με το αχρησιμοποίητο τμήμα, καθώς η χρήση της ίδιας πλευράς του βαμβακιού θα επανατοποθετήσει το μακιγιάζ που αφαιρέσαμε. Σκουπίζουμε το μακιγιάζ και τη μάσκαρα τωνματιών με κινήσεις προς τα κάτω. Αναποδογυρίζουμε το μαξιλαράκι ή το πανί και κάνουμε κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT