Ο τριπλός καθαρισμός πρωταγωνιστεί τώρα στο ΤikTok. Τι λένε, όμως, οι δερματολόγοι;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν εφαρμόσεις το τριπλό καθαρισμό.

Elle 25 Φεβ. 22
Ο τριπλός καθαρισμός πρωταγωνιστεί τώρα στο ΤikTok. Τι λένε, όμως, οι δερματολόγοι;
Cover photo:@camille_pidoux

Όσον αφορά τη skincare ρουτίνα μας συνεχώς αναζητούμε και για κάτι νέο που θα ανανεώσει την επιδερμίδα μας. Κάπως έτσι, λοιπόν μπορεί μέχρι τώρα να γνωρίζαμε ότι ο διπλός καθαρισμός είναι απαραίτητος για τη περιποίηση του προσώπου μας, αλλά ξαφνικά μέσα από τo TikTok φαίνεται να γεννιέται μια νέα τάση. Πρόκειται για τον τριπλό καθαρισμό προσώπου. Τι λένε, όμως, οι δερματολόγοι γι’ αυτό; Πότε είναι απαραίτητο να γίνεται και σε ποιες επιδερμίδες απευθύνεται;

Τι είναι ο τριπλός καθαρισμός;

Ο τριπλός καθαρισμός αναφέρεται στη χρήση τριών καθαριστικών ή στην εκτέλεση τριών κύκλων καθαρισμού με τα κλασικά βήματα (εφαρμόστε καθαριστικό, μασάζ, ξέβγαλμα). Μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας υγρά, αφρό, βάλσαμο, λάδι ή οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό προϊόν. Η κύρια λογική είναι η διαδικασία επαναλαμβάνεται τρεις φορές.

 τριπλός καθαρισμός

Είναι απαραίτητος ένας τριπλός καθαρισμός;

Ένας καλός καθαρισμός θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τους ρύπους που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρα στην επιδερμίδα, αλλά και από τα υπολείμματα του μακιγιάζ. Σύμφωνα με τους δερματολόγους ο διπλός καθαρισμός το βράδυ είναι ιδανικός για τους περισσότερους τύπους δέρματος, καθώς το μακιγιάζ, η βρωμιά και οι ακαθαρσίες έχουν καθίσει στο δέρμα όλη μέρα. Ένας μόνο καθαρισμός μόλις μετά βίας θα δράσει.

Αν έχουμε σχετικά «κανονικό» δέρμα, φοράμε πολλά προϊόντα- SPF και μακιγιάζ- καθημερινά- και είμαστε πιο εκτεθειμένες σε περιβαλλοντικούς ρύπους, τότε ένας τρίτος καθαρισμός δεν πρόκειται να βλάψει. Ωστόσο πρέπει να βεβαιωθούμε ότι χρησιμοποιούμε ένα απαλό καθαριστικό και δεν εφαρμόζουμε αρκετή ποσότητα γιατί διαφορετικά μπορεί να ερεθίσουμε την επιδερμίδα μας.

Ποιοι τύποι δέρματος πρέπει και όχι να κάνουν τριπλό καθαρισμό;

Για όσες έχουμε ευαίσθητο δέρμα και ερχόμαστε αντιμέτωπες με την ακμή, ο τριπλός καθαρισμός μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Γιατί;  Πρώτον, ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να κάνει τις επίμαχες περιοχές πιο κόκκινες και ξηρές. Για όσες έχουμε δέρμα με τάση ακμής, μπορεί πραγματικά να ενθαρρύνει το δέρμα να παράγει περισσότερο λάδι και με τη σειρά του να παράγει περισσότερη ακμή. Ωστόσο, για τις ώριμες επιδερμίδες αξίζει να αναφερθεί ότι μπορούν να επωφεληθεί από τον τριπλό καθαρισμό, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η ρύπανση και οι περιβαλλοντικές τοξίνες επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Σε κάθε περίπτωση και στο διπλό, αλλά και στο τριπλό καθαρισμό, είναι σημαντικό να βρούμε τα προϊόντα που λειτουργούν καλύτερα σε εμάς και ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός μας. Επιπλέον μην ξεχνάς, ότι πάντα και πέρα από κάθε skincare trend είναι σημαντικό να συμβουλευόμαστε τον δερματολόγο μας, ο οποίος ξέρει καλύτερα απ ‘όλους της ανάγκες της επιδερμίδας μας και μπορεί να μας συμβουλέψει αναλόγως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT