Αυτές είναι οι κορύφαιες τάσεις στο skincare για το 2021!

Τα δεδομένα της εποχής έχουν αλλάξει κατά πολύ και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. To 2021 η beauty ρουτίνα μας δεν θα είναι πια η ίδια!

Elle 02 Φεβ. 21
Αυτές είναι οι κορύφαιες τάσεις στο skincare για το 2021!

Το υγιές και λαμπερό δέρμα θα είναι για πάντα στην μόδα. Η ρουτίνα περιποιήσης είναι ένα ζήτημα που θα απασχολεί όλες τις γυναίκες εις τους αιώνες των αιώνων. Ποια δεν θέλει να δείχνει λαμπερή και όμορφη κάθε μέρα; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι «όλες». Το καθαρό, φωτεινό και λείο δέρμα είναι ο κρυφός πόθος κάθε γυναίκας και τα κορυφαία brands ομορφιάς το γνωρίζουν καλά αυτό. Έτσι κάθε σεζόν ολοένα και περισσότερα beauty items και καλλυντικά κάνουν την εμφάνιση τους και προσπαθούν να κλέψουν την καρδιάς μας. Και μια σταθερή θέση στο μπουντουάρ μας… Ωστόσο, εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές με τα προϊόντα που επιλέγουμε για την ρουτίνα ομορφιάς μας, καθώς δεν σημαίνει ότι όλα τα beauty trends είναι κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος. Όπως συμβαίνει και με τη μόδα, που κάθε σεζόν προκύπτουν νέες τάσεις , έτσι γίνεται και με την ομορφιά και τα νέα beauty trends για 2021, ευτυχώς, δίνουν έμφαση περισσότερο από ποτέ στην υγεία του δέρματος.

https://www.instagram.com/p/CIRt8JRL38A/

Ψηφιακή ανάλυση για τις ανάγκες της επιδερμίδας 

Μέχρι τώρα οι περισσότερες από εμάς αγοράζαμε προϊόντα ομορφιάς με γνώμονα αν το δέρμα, μας είναι ξηρό, λιπαρό κλπ. Αυτή η τακτική πλέον δεν είναι απόλυτα σωστή αφού μια επιδερμίδα είναι αρκετά πιο περίπλοκη. «Είμαστε όλοι διαφορετικοί έτσι και το δέρμα μας», λέει ο Ben Esdaile, MD, σύμβουλος δερματολόγου στο Skin + Me. Ο Esdaile πιστεύει ότι το 2021 θα αφορά αποκλειστικά την “φροντίδα του δέρματος, η οποία θα είναι ειδικά σχεδιασμένη για κάθε άτομο με βάση τον τύπο του δέρματος, το στάδιο ζωής, τις ανάγκες της επιδερμίδας αλλά και τον τρόπο ζωής”. Με αυτή την τακτική, οι καταναλωτές θα κερδίσουν πραγματικά τα αποτελέσματα που αναζητούν. Για να λειτουργήσει αυτό, η περιποίηση του δέρματος πρέπει να επικεντρώνεται στην τεχνολογία. “Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες και μεμονωμένες ανάγκες του δέρματος των καταναλωτών πρέπει να καλύπτονται μέσω ψηφιακής ανάλυσης δέρματος”, εξηγεί η Karen Lee-Thompson, ιδρυτής της Wo, μιας καινοτόμου σειράς περιποίησης δέρματος. Αυτό φέρνει στο προσκήνιο διαδικτυακά ερωτηματολόγια, ανάλυση φωτογραφιών AI , ακόμη και ψηφιακούς δερματολόγους .Και επειδή σίγουρα το πρώτο εξάμηνο του 2021 , όσο και αν το θέλουμε, θα είναι αδύνατον να περιηγηθούμε στα καταστήματα με τις ώρες για να ανακαλύψουμε τις μας ταιριάζει τα  beauty brands θα πρέπει να ωθήσουν τις εξατομικευμένες δυνατότητες περιποίησης της επιδερμίδας στο επόμενο επίπεδο και να προτείνουν τα πιο κατάλληλα προϊόντα για τους χρήστες. Εταιρίες ομορφιάς όπως το Skin + Me, το Wo και το Function of Beauty ανοίγουν ήδη το δρόμο για τη χρήση εργαλείων διάγνωσης και κουίζ ώστε να προσδιορίσουν ακριβώς ποιες είναι οι ανάγκες του δέρματος των καταναλωτών τους και να παρέχουν τα ειδικά προσαρμοσμένα προϊόντα. Ωστόσο, αναμένεται να δούμε ακόμη περισσότερες μάρκες να αναδύονται με εξατομικευμένες λύσεις περιποίησης δέρματος το 2021.

https://www.instagram.com/p/CJS67jvLjB_/

Το άγχος αλλάζει τις ανάγκες της επιδερμίδας μας

Όλοι μας πλέον με τις συνεχιζόμενες παγκόσμιες ανησυχίες, βιώνουμε το άγχος, την κατάθλιψη  και γενικότερα όλες τις ψυχολογικές μεταπτώσεις σε μεγάλο βαθμό- όλα αυτά έχουν αλλάξει εντολές τις ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας μας. «Η εσωτερική αντίδραση που έχει το άγχος στο σώμα σας μπορεί να προκαλέσει  αύξηση της, κορτιζόλης,  της ορμόνης του στρες, η οποία αυξάνει την παραγωγή λαδιού στο δέρμα και οδηγεί σε εξάρσεις.», λέει ο Gregory Brown, MD, ιδρυτής της Révive Skincare. «Οι επιπτώσεις του στρες  στο δέρμα που θα προκύψει από την πανδημία θα μας απασχολήσει πολύ », συμφωνεί η Georgie Cleeve, ιδρυτής και ερευνητής καλλυντικών στην Oskia Skincare. “Είναι το πραγματικό άγχος που όλοι αισθανόμαστε. Αυτό οδηγεί σε ξεσπάσματα του δέρματος και ερυθρότητα, τα οποία αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουν  ακόμα και εκείνοι που έχουν τέλειο δέρμα». Πώς λοιπόν θα καταπολεμήσουμε τις επιπτώσεις του στρες στο δέρμα; «Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε μια ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπισή τους», λέει ο Bree Johnson, συνιδρυτής του Frank Body. Πράγματι, δεν υπάρχει γρήγορη λύση για το αγχωμένο δέρμα, οπότε το 2021 θα υπάρξει αλλαγή προς τους καταναλωτές που ακολουθούν μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στη φροντίδα του δέρματος. Τα συμπληρώματα περιποίησης της επιδερμίδας σε συνδυασμό με αποτελεσματικά, φυσικά, φαρμακευτικά προϊόντα και φυσικά συστατικά θα αποτελέσουν την ιδανική λύση.

https://www.instagram.com/p/CJohLxqlwhY/

Maskne, μας αφορά όλες!

Οι υγειονομικές μάσκες προσώπου όπως όλα δείχνουν ήρθαν για να μείνουν και θα μας συντροφεύουν και το 2021. Μαζί τους όμως, δυστυχώς, έκαναν την εμφάνισή τους και οι κηλίδες και τα σπυράκια, αφού οι πόροι μας δεν αναπνέουν. Αυτό είναι το φαινόμενο Maske. Όσον αφορά την αντιμετώπιση του maskne, είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε μια διπλή προσέγγιση. Πρώτα έρχεται η πρόληψη. “Επιλέγω μεταξωτά καλύμματα προσώπου, ώστε να είναι λιγότερο ερεθιστικά για το δέρμα μου και να τα πλένω συχνά”, συμβουλεύει η Marianna Hewitt, συνιδρυτής των Summer Fridays(εταιρία καλλυντικών). “Μου αρέσει επίσης να ψεκάζω με ένα τονωτικό mist το πρόσωπο μου κάτω από τη μάσκα. Αυτό προσφέρει επιπλέον οφέλη περιποίησης της επιδερμίδας.” Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε ήδη προϊόντα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την συμφόρηση στην επιδερμίδα σας. Ωστόσο, εάν βλέπετε ήδη την φθορά στο πρόσωπό σας από την συχνή χρήση μάσκας, τότε πρέπει να ξέρετε ότι τα  καλλυντικά για την καταπολέμηση του maskne θα είναι παντού το 2021.

https://www.instagram.com/p/CFzwlhOjLTB/

Έμφαση στα μάτια 

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις περιποίησης της επιδερμίδας του 2021 θα είναι η εστίαση στη φροντίδα των ματιών. Πότε άλλοτε δεν δίναμε τόση έμφαση στα μάτια. Πλέον είναι το μόνο σημείο του προσώπου μας που ξεχωρίζει από την μάσκα και όλες έχουμε στραφεί στο να βρούμε τρόπους για το πως θα έχουμε πιο φωτεινό και λαμπερό βλέμμα από ποτέ. Ωστόσο, επειδή η χρήση της τεχνολογίας αυτή τη χρονιά  έγινε πιο έντονη πότε αυτό είναι κάτι που προκαλεί και επιπτώσεις στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών .Μόνο  που αφιερώνουμε  τόσο χρόνο μπροστά από τις οθόνες σημαίνει ότι περισσότερες από εμάς έχουμε έρθει αντιμέτωπες με τους μαύρους κύκλους, το πρήξιμο και τις λεπτές γραμμές γύρω από την περιοχή των ματιών”, λέει ο Lee-Thompson.Έτσι όλες περισσότερο από ποτέ θα  αναζητήσουμε μια πληθώρα από αποτελεσματικές κρέμες ματιών που διαθέτουν ενεργά συστατικά, όπως βιταμίνη C , κολλαγόνο και αυτό θα βελτιώσει το δέρμα, τους μαύρους κύκλους και θα  μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών. Για την καταπολέμηση του πρηξίματος, οι μάσκες ψύξης των ματιών θα είναι το κλειδί για την ηρεμία της φλεγμονής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Sheet Masks: Ο σύμμαχός σου για άψογη επιδερμίδα!

Βιταμίνη C: Αυτός είναι ο απόλυτος σύμμαχος για λαμπερή επιδερμίδα

Ο δεκάλογος της τέλειας επιδερμίδας (bonus tips για δέρμα που λάμπει πάντα!)

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT