Πώς η προσθήκη του υαλουρονικού οξεός δείχνει φυσική; Η ειδικός μας απαντά

Η εξειδικευμένη δερματολόγος λύνει όλες τις απορίες, εξηγώντας τι χρειάζεται για να είναι αποτελεσματική μια θεραπεία υαλουρονικού οξέος.

Elle 28 Ιουν. 22
Πώς η προσθήκη του υαλουρονικού οξεός δείχνει φυσική; Η ειδικός μας απαντά

Με τη πάροδο του χρόνου, οι πρώτες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους και σταδιακά ο όγκος του προσώπου μας μειώνεται. Ωστόσο, η εξέλιξη της επιστήμης και συγκεκριμένα η Αισθητική Ιατρική έχει φροντίσει γι’ αυτό. Πως; Η χρήση του υαλουρονικού οξέος παίζει καθοριστικό ρόλο για την επαναφορά της φρεσκάδας στην επιδερμίδα του προσώπου, καθώς αυτό το στοιχείο παράγεται και από τον ίδιο μας τον οργανισμό από την ημέρα της γέννησής μας.

Έτσι, οι εξειδικευμένοι γιατροί μπορούν με τη χρήση καινοτόμων θεραπειών, που περιλαμβάνουν υαλουρονικό οξύ, να επαναφέρουν τη φρεσκάδα και το νεανικό σχήμα στο πρόσωπο μας. Όταν γίνεται χρήση ενός ασφαλούς και πιστοποιημένου υλικού και αφηνόμαστε στα χέρια του ειδικού τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα και απολύτως φυσικά

Εμείς μιλήσαμε με την Δερματολόγο, Ρήγα Παναγιώτα, η οποία μας λύνει όλες τις απορίες, εξηγώντας τι χρειάζεται για να είναι αποτελεσματική μια θεραπεία υαλουρονικού οξέους.

Υπάρχει ιδανική ηλικία για να ξεκινήσουμε τη προσθήκη του υαλουρονικού οξέος στο πρόσωπο; Αν ναι, ποια είναι αυτή;

Οι θεραπείες με εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος γίνονται για δυο λόγους: Πρώτον για να βελτιώσουμε ή να ενισχύσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και δεύτερον για να αποκαταστήσουμε τη φθορά του χρόνου.

Μας δίνεται η δυνατότητα, λοιπόν, σε μία νέα κοπέλα να δημιουργήσουμε για παράδειγμα πιο καλοσχηματισμένα χείλη ή ομορφότερα ζυγωματικά. Από την άλλη σε μεγαλύτερες ηλικίες μπορούμε να αποκαταστήσουμε τους όγκους του προσώπου, να σηκώσουμε το πρόσωπο (υγρό facelift), να ενισχύσουμε το περίγραμμα και να γεμίσουμε τις ρυτίδες.

Ιδανική ηλικία είναι όταν αισθανθούμε την ανάγκη να βελτιώσουμε ένα χαρακτηριστικό μας ή να δώσουμε φρεσκάδα και νεανικότητα στο πρόσωπό μας.Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που φυσιολογικά υπάρχει στο δέρμα μας. Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος που γίνονται με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, είναι ασφαλή υλικά για να χρησιμοποιούνται από νεαρές ηλικίες και σε επανειλημμένες θεραπείες σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Πως η προσθήκη του υαλουρονικού οξέος σε κάποιο σημείο του προσώπου θα δείχνει φυσική, δίχως να προκαλεί φούσκωμα στο επίμαχο σημείο;

Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος έχει φυσικό αποτέλεσμα όταν σεβόμαστε την αρμονία και τις αναλογίες του προσώπου. Η καλή γνώση της ανατομίας μας βοηθά να τοποθετήσουμε το εμφύτευμα σε σημεία κλειδιά, μοναδικά για κάθε πρόσωπο. Το αισθητικό κριτήριο και η καλή τεχνική του γιατρού είναι πολύ καθοριστικά για το φυσικό αποτέλεσμα.

Η εφαρμογή υαλουρονικού είναι μια ιατρική πράξη, άρα πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο πιστοποιημένο γιατρό. Επίσης η χρήση υψηλής ποιότητας υλικών επιτρέπει να ενσωματωθούν όμορφα στο δέρμα μας και να υπάρχει φυσικότητα. Προσωπικά εμπιστεύομαι τη σειρά υαλουρονικού οξέος Yvoire για τις θεραπείες στους ασθενείς μου αφού για εμένα παίζει σπουδαίο ρόλο η ασφάλεια των προϊόντων και η τεχνολογία τους.

Πρέπει να γίνεται ανανέωση στη προσθήκη του υαλουρονικού οξέος; Και αν ναι, κάθε πότε; Τι ρόλο παίζει στο σημείο του προσώπου όπου θα προσθέσουμε το προϊόν;

Πρέπει να γίνεται ανανέωση στη προσθήκη του υαλουρονικού οξέος; Και αν ναι, κάθε πότε; Τι ρόλο παίζει στο σημείο του προσώπου όπου θα προσθέσουμε το προϊόν;

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος είναι απορροφήσιμα, δηλαδή σταδιακά φεύγουν από το δέρμα. Σε περιοχές όπως τα ζυγωματικά και το περίγραμμα που χρησιμοποιούμε πιο δυνατά υλικά η επανάληψη της θεραπείας γίνεται περίπου ανά έτος. Όταν όμως υπάρχουν περιοχές όπως τα χείλη, που πρέπει να βάλουμε πιο λεπτόρρευστα υλικά , εκεί μπορεί να χρειαστεί ανανέωση ανά 6-9 μήνες.

Πάντως όσο καλύτερη είναι η τεχνική και το υλικό, τόσο περισσότερο κρατά το αποτέλεσμα και για να επιστρέψει το πρόσωπό μας στην εντελώς αρχική εικόνα απαιτείται πολύς περισσότερος χρόνος.

Κατά την περίοδο της πανδημίας που κάποια περιστατικά λόγω συνθηκών ήρθαν μετά από δυο χρόνια παρατήρησα ότι το αποτέλεσμα της θεραπείας είχε διατηρηθεί σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: