Σαλικυλικό οξύ: Με αυτό θα αντιμετωπίσεις τις ατέλειες

Μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις συνθέσεις που θα σε βοηθήσουν να πείς "αντίο" στις ατέλεις μια για πάντα.

Elle 06 Ιουν. 19
Σαλικυλικό οξύ: Με αυτό θα αντιμετωπίσεις τις ατέλειες

Τα οξέα είναι τοπ τάση στον κόσμο της ομορφιάς με δεκάδες συνθέσεις για διαφορετικές ανάγκες του δέρματος: τα οξέα φρούτων για απολέπιση, το υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση στο μάξιμουμ… Με τόσα ονόματα και ιδιότητες λογικό είναι να μπερδεύεσαι και να αισθάνεσαι ότι δεν ξέρεις πια τι να επιλέξεις για να αντιμετωπίσεις τις επίμονες ατέλειες. Αν, λοιπόν, σε ταλαιπωρέι η ακμή, το συστατικό που πρέπει να περιέχουν τα skin care προϊόντα σου είναι το σαλικυλικό οξύ. Γιατί;

  1. Απορροφάται εύκολα και γρήγορα από την επιδερμίδα και “επιτίθεται” στις τοξίνες και τους ρύπους που συσσωρεύονται και, μαζί με τα νεκρά κύτταρα, δημιουργούν ατέλειες και σπυράκια. Επίσης κάνει ήπια απολέπιση, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και βοηθά το δέρμα να λάμψει από υγεία.
  2. Το σαλικυλικό οξύ είναι επίσης ιδανικό για υπάρχουσες ατέλειες: οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μειώνουν την κοκκινίλα και σε βοηθούν να τις αντιμετωπίσεις γρηγορότερα, μειώνοντας παράλληλα τα σημάδια που μπορεί να δημιουργηθούν αργότερα.
  3. Τα προϊόντα με σαλικυλικό οξύ βοηθούν στην ρύθμιση της λιπαρότητας αλλά είναι πολύ βασικό να λάβεις υπόψη σου τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και την σοβαρότητα του προβλήματός σου πριν αναζητήσεις το κατάλληλο προιόν. Αν, για παράδειγμα, σε ταλαιπωρούν μερικά σπυράκια κάπου κάπου, διάλεξε ένα προιόν που θα εφαρμόσεις τοπικά.
  4. Όταν έρθει η ώρα να κάνεις τις αγορές σου πρόσεξε πολύ τα συστατικά των προϊόντων: το ότι ένα προϊόν περιέχει σαλικυλικό οξύ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το περιέχει στην κατάλληλη ποσότητα που χρειάζεται ώστε να δράσει αποτελεσματικά. Αναζήτησε αυτά που περιέχουν σαλικυλικό οξύ σε ποσοστό 0.5%-2% για τέλεια αποτελέσματα.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: