Αυτός o skincare σύμμαχος βάζει τέλος στις πανάδες

Τους πιο ζεστούς μήνες ένα από τα συχνά προβλήματα που εμφανίζονται στην επιδερμίδα μας είναι οι πανάδες. Ωστόσο, υπάρχει η λύση να τις εξαφανίσουμε ακολουθώντας την κατάλληλη skincare ρουτίνα.

Elle 16 Απρ. 21
Αυτός o skincare σύμμαχος βάζει τέλος στις πανάδες

H skincare ρουτίνα είναι πολύ σημαντική για όλες μας. Η κάθε μια σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας της ακολουθεί κάποια συγκεκριμένα steps προκείμενου να είναι λαμπερή και όμορφη. Και γιατί στα λέμε αυτά; Ακόμα και αν αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι αντιμέτωπη με κάποιες ιδιαιτερότητες της επιδερμίδας, αυτό δεν πρέπει να σε πτοεί και να σε ρίχνει ψυχολογικά. Αν ακολουθήσεις τα σωστά βήματα είναι βέβαιο ότι το δέρμα σου θα αποκτήσει την επιθυμητή ισορροπία.

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα με το οποίο ερχόμαστε αντιμέτωπες ειδικά τους πιο ζεστούς μήνες είναι οι πανάδες και οι δυσχρωμίες. Έτσι, λοιπόν, ακόμα και στην περίπτωση που παρατηρήσουμε  κάποιο υπερχρωματισμό στην επιδερμίδα μας δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας πιάνει πανικός. Αν εφαρμόσουμε τους σωστούς προϊοντικούς σύμμαχους τα αποτελέσματα θα είναι αμέσως ορατά.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η βιταμίνη C και η υδροκινόνη είναι από τα πιο  δραστικά συστατικά στη μείωση του υπερχρωματισμού. Ωστόσο, εμείς τώρα ανακαλύψαμε και την αποτελεσματική δράση που έχει το τρανεξαμικό οξύ.

Τι είναι το τρανεξαμικό οξύ

Το τρανεξαμικό οξύ το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα στην θεραπεία των σκοτεινών σημείων και κάπως έτσι κάθε νέα κυκλοφορία σειράς περιποίησης του δέρματος, που βοηθά στη μείωση της εμφάνισης της μεταφλεγμονώδους υπερχρωματισμού ή του μελάσματος φαίνεται να περιέχει ένα οξύ της τρανεξαμικής ποικιλίας. Το εν λόγω οξύ είναι ένα συνθετικό παράγωγο του αμινοξέου λυσίνη. Παραδοσιακά, το τρανεξαμικό οξύ έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική πρακτική για τη θεραπεία της υπερβολικής απώλειας αίματος μετά από σοβαρό τραύμα, χειρουργική επέμβαση λόγω της ιδιότητας που έχει να πήζει το αίμα.

Πως λειτουργεί στην skincare ρουτίνα

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το τρανεξαμικό όξυ μπορεί να αναστέλλει τη σύνθεση μελανίνης που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία, μπλοκάροντας την αλληλεπίδραση μεταξύ κερατινοκυττάρων, γνωστά ως κύτταρα δέρματος, και μελανοκυττάρων, γνωστά και ως κύτταρα που παράγουν μελανίνη. Όταν το εντάξουμε στην skincare ρουτίνα μας τα αποτελέσματα είναι ορατά μέσα σε οχτώ με δώδεκα εβδομάδες. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό όταν αναζητούμε προϊόντα που περιέχουν τρανεξαμικό οξύ,  να παρακολουθούμε θεραπείες που δηλώνουν τη συγκέντρωση του συστατικού αυτού περίπου στο 0,5 έως 2,5%. Αυτό είναι το ιδανικό εύρος ισχύος. Έτσι, λοιπόν είναι σημαντικό, πριν επιλέξουμε ένα προϊόν να διαβάζουμε την σύνθεσή του.

Ωστόσο, όσα προϊόντα και αν κάνουν την εμφάνισή τους, αυτό που εμείς θα σε συμβουλέψουμε, σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι να εμπιστευτείς έναν δερματολόγο, ο οποίος θα μελετήσει τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και θα σου προτείνει ακριβώς την θεραπεία που χρειάζεσαι. Καμία επιδερμίδα δεν είναι ίδια και ένας ειδικός πάντα ξέρει καλύτερα τι steps πρέπει να ακολουθήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT