Αυτά τα skincare συστατικά δεν πρέπει να αναμειγνύονται μεταξύ τους

Η Skincare περιποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για κάθε γυναίκα, ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικές κατά τη χρήση των beauty προϊόντων μας γιατί κάποια στοιχεία δεν πρέπει να αναμειγνύονται σε καμία περίπτωση.

Νίνα Μουσούρη 11 Ιουλ. 23
Αυτά τα skincare συστατικά δεν πρέπει να αναμειγνύονται μεταξύ τους

H καθημερινή ρουτίνα περιποίησης είναι πολύ σημαντική για όλες μας. Κάπως έτσι έχοντας να διαλέξουμε ανάμεσα σε αμέτρητους προϊοντικούς συμμάχους ο στόχος μας πάντα είναι ένας: Λαμπερή και φωτεινή επιδερμίδα. Ωστόσο, επειδή σε  αυτόν τον beauty αγώνα ενδέχεται να υποπέσουμε και σε μερικά λάθη, εμείς κάναμε την έρευνά μας προκειμένου να σου παρουσιάσουμε τα συστατικά, που μπορεί να εμπεριέχονται στα skincare προϊόντα μας, και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναμίξουμε μεταξύ τους.

Ρετινόλη & βιταμίνη C

Και τα δύο αυτά συστατικά μπορούν να φωτίσουν την επιδερμίδα μας και να εξαφανίσουν τα σκοτεινά σημεία καλύτερα από οτιδήποτε άλλο προϊόν, ωστόσο η ταυτόχρονη χρήση τους δεν θα χαρίσει διπλάσια λάμψη. Αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη. Αντιθέτως η εφαρμογή και των δύο συστατικών θα ερεθίσει το δέρμα μας. Όπως καταλαβαίνεις είναι σημαντικό το να αποφύγεις την κοινή χρήση τους προκειμένου να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες ερυθρότητας.

Βιταμίνη C & AHAS

Και σε αυτή τη περίπτωση, αυτά τα δύο συστατικά όταν χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα μας. Τι μπορείς να κάνεις; Εφάρμοσε τον όρο βιταμίνης C στην πρωινή σου ρουτίνα και το serum με AHAS στην βραδινή σου περιποίηση.

Skincare

Ρετινόλη και σαλικυλικό οξύ

Ένας άλλο «πάντρεμα» οξέων και ρετινόλης που πρέπει να αποφευχθεί είναι αυτός της ποικιλίας βήτα- υδροξύ οξέων (BHA). Το σαλικυλικό οξύ, ιδιαίτερα, είναι πολύ στεγνό και ερεθιστικό για το δέρμα μας. Κάπως έτσι η νιασιναμίδη είναι ιδανική ως υποκατάστατο τόσο για το σαλικυλικό οξύ όσο και για τη ρετινόλη, επειδή έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην ηρεμία του δέρματος. Η νιασιναμίδη καταπολεμά αποτελεσματικά τα δερματικά ξεσπάσματα,  ρυθμίζοντας την παραγωγή λαδιού, μειώνοντας τους φραγμένους πόρους και απολέπιση του δέρματος.

Τα πεπτίδια κολλαγόνου, τα οποία αυξάνουν την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος, είναι μια άλλη καλή επιλογή στη θέση του σαλικυλικού οξέος καθώς η ρετινόλη ενισχύει τη διείσδυση τους. Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών δεν οδηγεί σε ερεθισμό ή υπερβολική απολέπιση, διατηρώντας το φραγμό του δέρματος υγιές.

Βενζοϊκο υπεροξείδιο & Υνδροκινόνη

Μία από τις σημαντικές συμβουλές που μοιράζονται οι δερματολόγοι με τους ασθενείς τους, στους οποίους συνταγογραφούν υδροκινόνη, είναι να αποφεύγουν τη συγχώνευση με το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος. Μαζί, μπορούν να κάνουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλετε να κάνουν και να καταλήξουν να λεκιάσουν προσωρινά το δέρμα σας.

Υδροκινόνη & AHAS

Όπως η ρετινόλη, τόσο η υδροκινόνη όσο και τα AHA μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό από μόνα τους. Μπορείτε επίσης να παρακάμψετε το ζήτημα όσο μπορείτε, χωρίζοντάς τα, μεταξύ των πρωινών και της νυχτερινής ρουτίνας σας.

Cover photo:©Launchmetrics/spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: