Συμπληρώματα διατροφής & υγιή μαλλιά: 3 επιλογές που αξίζουν την προσοχή σου

Τι λένε οι ειδικοί και ποιες είναι οι αγαπημένες μας επιλογές;

Ροζίνα Κουρή 05 Ιουν. 23
Συμπληρώματα διατροφής & υγιή μαλλιά: 3 επιλογές που αξίζουν την προσοχή σου

«Γνωρίζουμε ότι η διατροφή παίζει ρόλο στην ποιότητα της ίνας της τρίχας, αλλά δεν υπάρχουν αρκετές μελέτες μεγάλης κλίμακας που να μετρούν με ακρίβεια την επίδραση των συμπληρωμάτων σε άτομα με έλλειψη μετάλλων ή βιταμινών», λέει η Fleur Phelipeau, ιδρύτρια του brand συμπληρωμάτων διατροφής D-Lab, και συνεχίζει: «Για να δημιουργήσουμε συμπληρώματα, μελετάμε τη σύσταση των μαλλιών. Η ίνα της τρίχας αποτελείται από 95% κερατίνη η οποία, με τη σειρά της, αποτελείται από βιταμίνη Β12, θειούχα αμινοξέα και μέταλλα. Τα συμπληρώματα με κερατίνη είναι πολύ υποστηρικτικά, ειδικά σε περιπτώσεις τριχόπτωσης».

«Μελετάμε τις ευρύτερες επιστημονικές έρευνες. Για παράδειγμα, επιλέγουμε τη βιοτίνη για τα συμπληρώματά μας, καθώς είναι αποδεδειγμένο το γενικότερο καλό που κάνει στο τριχωτό», λέει η Claire Despagne, ιδρύτρια της μάρκας D+ for Care. Ωστόσο, απαιτείται προσοχή στην ανάγνωση των συστατικών, συνιστά η Phelipeau και συνεχίζει: «Για παράδειγμα, η ζωική κερατίνη από λανολίνη προβάτου δεν αναγνωρίζεται από τον οργανισμό, οπότε πρέπει να αποφεύγεται». Όσον αφορά τα πρεβιοτικά που διεισδύουν σε συμπληρώματα διατροφής; «Καταφέραμε να εντάξουμε στελέχη πρεβιοτικών σε συμπληρώματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην πέψη ή στην κολπική χλωρίδα, αλλά όχι ακόμα στο τριχωτό της κεφαλής», καταλήγει η ειδικός.

Αυτά τα συμπληρώματα διατροφής είναι ένα και ένα:

Συμπληρώματα διατροφής

Κολλαγόνο τύπου ΙΙ + βιοτίνη + σελήνιο+ ψευδάργυρος: Συμπλήρωμα διατροφήςγια υγιή μαλλιά SKY PREMIUM Life Hair.

Συμπληρώματα διατροφής

Με κερατίνη: Συμπλήρωμα διατροφής ενάντια στην τριχόπτωση D-LAB Nutricosmetics Pure Keratin (dlabparis.com).

Συμπληρώματα διατροφής

Βιοτίνη + εκχύλισμα κινίνης + ψευδάργυρος + σελήνιο: Συμπλήρωμα ενδυνάμωσης για μαλλιά και νύχια Keratin Caps της KLORANE (σε επιλεγμένα φαρμακεία).

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: