Τα νέα ενέσιμα δεν προκαλούν αλλεργίες

Ένα καινούριο filler που χαρίζει όγκο στα ζυγωματικά δεν δημιουργεί αλλεργικές αντιδράσεις. Μάθετε σε τι ξεχωρίζει.

Elle 19 Αυγ. 16
Τα νέα ενέσιμα δεν προκαλούν αλλεργίες

Μπορεί το υαλουρονικό οξύ να έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια το στοίχημα στο θέμα της ασφάλειας και οι μεγαλύτερες εταιρείες που το διοχετεύουν στην αγορά να χαίρουν εκτίμησης, ωστόσο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό ενδέχεται να εμφανιστούν  αλλεργικές αντιδράσεις από τη χρήση του.

Όπως εξηγεί η Μάργκη Καπελλάρη, που συμμετείχε πριν λίγο καιρό στο συνέδριο δερματολογίας Face, «μας παρουσίασαν ένα καινούριο υαλουρονικό οξύ με τον τίτλο Profhilo, το οποίο δεν περιέχει την ουσία BDDE («δένει» τα μόρια του υαλουρονικού μεταξύ τους), η οποία ακόμα και σε απειροελάχιστες ποσότητες  θεωρείται από κάποιους τοξική και ένοχη για αλλεργίες. Το νέο όμως υλικό που κυκλοφορεί στην Ευρώπη δεν περιέχει BDDE και επιπλέον διαχέεται και σε γειτονική περιοχή, επομένως η δράση του επεκτείνεται σε σημεία όπως το μέτωπο, ο λαιμός κ.ά.».

Πράγματι, σύμφωνα με την Αμερικανίδα δερματολόγο δρα Σουντάραμ, που παρουσίασε το Profhilo στους Ευρωπαίους συναδέλφους της, πλέον ο κόσμος ζητά πιο φυσικά και χωρίς χημικές ουσίες υλικά για τις θεραπείες αντιγήρανσης.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: