Τελικά πόσα skincare προϊόντα πρέπει να περιλαμβάνει η ρουτίνα μας; Η δερματολόγος απαντά!

O μαγικός αριθμός στο skincare!

Elle 18 Ιουλ. 22
Τελικά πόσα skincare προϊόντα πρέπει να περιλαμβάνει η ρουτίνα μας; Η δερματολόγος απαντά!

Είμαστε σίγουρες πως και εσύ θα έχεις αναρωτηθεί, όσον αφορά τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, για το ποια είναι τα βασικά προϊόντα που πρέπει να περιλαμβάνει. Εμείς, λοιπόν, σου έχουμε την απάντηση! Σύμφωνα με την skin expert, Dr., Marisa Garshick, δεν χρειάζεται να στραφούμε σε αμέτρητα beauty items. Ένα προϊόν καθαρισμού, που βοηθά στην εξάλειψη της συσσώρευσης λιπαρότητας και βρωμιάς από το δέρμα, μια καλή ενυδατική κρέμα, για την ενίσχυση της ενυδάτωσης και την προστασία του δερματικού φραγμού, καθώς και το αντηλιακό για την προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου, είναι η μαγική τριάδα για το skincare και πίστεψέ μας, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να λείπουν αυτά τα προϊόντα από την καθημερινότητα σου.

Τα ενυδατικά beauty items μπορούν να έχουν τη μορφή κρέμας, λοσιόν, ορού ή ακόμα και μάσκας. Επιπλέον, μπορεί να είναι χρήσιμη η ενσωμάτωση αντιοξειδωτικών, που βοηθούν στη φωτεινότητα του δέρματος και την προστασία από τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, τα ρετινοειδή, που βοηθούν με τα σημάδια γήρανσης του δέρματος και τα απολεπιστικά, που στοχεύουν στην εξάλειψη των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Επιπλέον, για όσες επιθυμούν, και το toner είναι μια χρήσιμη προσθήκη, καθώς βοηθά στην παροχή άλλων δραστικών συστατικών, αλλά μπορεί επίσης και να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τη δράση της υπόλοιπης ρουτίνα μας.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση πρέπει να σου πούμε ότι όταν εξετάζουμε το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης διαφορετικών προϊόντων στη beauty ρουτίνα μας, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ορισμένα από αυτά μπορεί να χρησιμοποιούνται καθημερινά, ενώ άλλα μπορεί να είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα.

Η σωστή σειρά εφαρμογής προϊόντων περιποίησης δέρματος

Γενικά, τα προϊόντα πρέπει να εφαρμόζονται από τη λεπτότερη υφή για να καταλήξουμε στη πιο παχιά. Για τα πρωινά, σύμφωνα με την δερματολόγο, Marisa Garshick, ξεκινάμε με τον καθαρισμό, μετά εφαρμόζουμε το toner (εάν θέλουμε) , στη συνέχεια τη κρέμα ματιών, ύστερα την ενυδατική κρέμα και τέλος το αντηλιακό. Αντίστοιχα το βράδυ η ρουτίνα μας είναι η εξής: Καθαριστικό, toner, ορός ή κρέμα νυκτός και κρέμα ματιών ακολουθούμενη από ενυδατική κρέμα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: