Τα tips για να κάνεις το μακιγιάζ σου να διαρκεί όλη μέρα

Όλα τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για να δώσεις στο μακιγιάζ σου διάρκεια.

Νίνα Μουσούρη 16 Μαΐ. 24
Τα tips για να κάνεις το μακιγιάζ σου να διαρκεί όλη μέρα

Για κάθε περίσταση της καθημερινότητά μας θέλουμε ένα μακιγιάζ που παραμένει ατόφιο όσες ώρες και αν περάσουν, δίχως να ξεθωριάζει και να χάνει τη λάμψη του . Ναι, όταν έχουμε αφιερώσει χρόνο για να δημιουργήσουμε το αγαπημένο μας makeup look που μας αντιπροσωπεύει απόλυτα δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να πάει χαμένος. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό, λοιπόν; Ακολουθώντας τα παρακάτω απλά tips μπορούμε να κάνουμε το μακιγιάζ να διαρκεί όλη μέρα… Κράτα σημειώσεις και θα μας θυμηθείς.

Προετοιμάζουμε την επιδερμίδα μας

Κι όμως πρόκειται για το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα για να δώσουμε διάρκεια στο μακιγιάζ μας. Φροντίζουμε, λοιπόν το δέρμα μας να είναι επαρκώς ενυδατωμένο για να διατηρεί την σφριγηλότητά του/ Αφού τελειώσουμε την περιποίηση της επιδερμίδας μας, εφαρμόζοντας τα προσόντα που χρησιμοποιούμε στην πρωινή μας ρουτίνα για να είναι το δέρμα μας ενυδατωμένο, περιμένουμε λίγα λεπτά για να απορροφηθούν από την επιδερμίδα μας και ύστερα προχωράμε στο μακιγιάζ.

Το primer είναι σημαντικό

Κι όμως όταν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα μακιγιάζ με μακρά διάρκεια, χρησιμοποιούμε πριν ένα primer το οποίο θα κάνει το δέρμα μας πιο λείο και θα διευκολύνει την εφαρμογή και την ανάμειξη τω προϊόντων που επιλέξαμε για το μακιγιάζ μας, κάνοντάς τα να μείνουν σταθερά στην επιδερμίδα για περισσότερο. Ωστόσο, σε αυτό το step, για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, υπάρχει μια σημαντική σημείωση: Η σύνθεση του primer, που επιλέξαμε, θα πρέπει να είναι ίδια με αυτή του foundation. Τι εννοούμε ακριβώς; Αν για παράδειγμα το τελευταίο στη βάση του έχει λάδι ή νερό, θα πρέπει να επιλέξουμε και ένα ανάλογο primer προκειμένου τα προϊόντα να ταιριάξουν και να μείνουν μαζί.

Η πούδρα (πολλές φορές) είναι χρήσιμη

Για όσες έχουν μικτή ή λιπαρή επιδερμίδα η χρήση της πούδρας θα βοηθήσει για να σταθεροποιηθούν τα προϊόντα που έχουμε εφαρμόσει. Και σε περίπτωση που ανησυχείτε ότι μια πούδρα μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενυδατικές πούδρες που έχουν ως βάση το νερό και εξασφαλίζουν το τέλειο άγγιγμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Setting Spray

Ένα σημαντικό προϊόν για να εξασφαλίσουμε διάρκεια στο μακιγιάζ μας είναι το setting σπρέι που μας βγάζει ασπροπρόσωπες σε κάθε καιρική συνθήκη. Ακόμα και στην έντονη ζέστη του καλοκαιριού. Πραγματικά επιλέγοντας ένα τέτοιο προϊόν κλειδώνουμε το μακιγιάζ μας για όλη την ημέρα, διατηρώντας το πιο φωτεινό.

Beauty Note: Κάτι που πολλές γυναίκες δεν προσέχουν και αποτελεί μια αιτία για να μην μένει σταθερό το μακιγιάζ, είναι η ημερομηνία λήξης των προϊόντων που χρησιμοποιούμε.

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT